Vencel
  • HUF: 413.83
  • USD: 0.97
  • 14 °C
  • 19 °C

Hirdetés (X)

Vélemény

Király Zsolt: Így ültette fel Szijjártó a vegyespárti Solymost az etnikai hintába

Bugár háttérben való hathatós ügyködése ellenére sem fognak tudni következő vegyespártot csinálni az Alianciából

Nyitókép: Szijjártó Péter Fb-oldala

 

Nagy volt az öröm a magyar külgazdasági- és külügyminiszter legutóbbi pozsonyi látogatása kapcsán, mely ismét ingyen rivaldafényt biztosított az Aliancia-Szövetség pártjai számára. Az egységesülési tárgyalások sokadik megfeneklésének ellenére is.

 

Lehetett mosolyogni, fotózkodni, a csicskamédia pedig igyekezett elvégezni a piszkos munkát. Akár hazugságok árán is, de erről majd később. És közben észre sem vették, hogy Szijjártó Péter sikeresen felültetett az etnikai hintába mindenkit, akik a Most-Híd-féle vegyespárti ideológia átmentésének lehetőségét látják az Alianciában.

 

Szijjártó Pozsonyban: A Szövetség akkor lehet stratégiai partner, ha etnikai politizálást fog folytatni

 

Szijjártó lényegében ugyanazt mondta ki a közben zavartan vigyorgó Solymossal a háta mögött, amit legutóbb az MKP OT is szorgalmazni mert, és amiről a Körkép.sk folyamatosan cikkezik. Magyarán, az Aliancia-Szövetség akkor válhat a magyar kormány szövetségesévé, ha az MKP, és nem a Most-Híd politikáját fogja követni. Azaz, etnikai alapú politizálást folytat.

 

Érdemes megnézni Solymos erőltetett, zavart mosolygását e szavak hallatán, hiszen tudta, hogy épp most mehet el számára a hajó. Bugár és Ravasz számára hadüzenettel érnek fel ezek a szavak.

 

 

 

 

Az MKP lakájmédiája mindenesetre nem zavartatta magát, és belpolitikai rovatvezetőjének ordas hazugságával azt írta, hogy az Aliancia-Szövetség már most megfelel a Fidesz-KDNP etnikai politizálással kapcsolatos elvárásainak.

 

Tegyük tisztába a dolgokat

 

Érdemes összevetni, mit mondott pontosan Szijjártó, és mit hazudott Kolek Zsolt (Ma7).

 

Szijjártó Péter:

 

Szijjártó szerint a Szövetség akkor lehet stratégiai partner, ha etnikai politizálást fog folytatni. Szó szerint ezt nyilatkozta:

 

„van egy teljesen világos álláspontunk, hogy mi a határon túli pártok közül az etnikai alapon működő pártokat tekintjük stratégiai partnernek. Ez egy elvi álláspont. Ha jól értem, akkor az a párt, melynek létrehozására a három pártelnök törekszik, ki fogja meríteni ezt az elvárást“.

 

Ma7 (Kolek Zsolt): A felvidéki magyar pártsajtó némileg manipulatívan tálalva a fenti szavakat ezt írta:

 

„Magyarország kormánya, ahogy eddig, a jövőben is az etnikai alapon szerveződő pártokat tartja stratégiai partnernek a Felvidéken. Úgy látja, a Szövetség ennek az igénynek megfelel. Remélem, hogy ebből majd erős magyar képviselet lesz.“

 

 

Valódi stratégiai partner

 

Csakhogy a valódi stratégiai partner jelenleg, aki megfelel ezen elvárásoknak, az az MKP Országos Tanácsa, valamint a leginkább etnikai politizálást folytató Gyimesi, és (ha szakpolitikailag nézzük), a magyar iskolarendszerért küzdő, majd indoklás nélkül leváltott Filip Mónika. Aki pedig terel, ködösít, két oldalra játszik, és vitatható nyilatkozataival a választók elbizonytalanodásának fő felelőse, az a Most-Híd, az Összefogás, valamint az MKP pártegyesülést „menedzselő“ tárgyalódelegációja. Nekik szólt leginkább Szijjártó és az MKP Országos Tanácsának üzenete az etnikai politizálás hangúlyozása.

 

A probléma ott van, hogy épp a fenti, elvi álláspont miatt látják az Aliancián belül is egyre többen, hogy Bugár háttérben való hathatós ügyködése ellenére sem fognak tudni következő vegyespártot csinálni az Aliancia-Szövetségből.

 

Jöhet a B-verzió?

 

Ennek szándéka miatt is növekszik a B-verziót követelők tábora Szlovákiában és Magyarországon is. Ennek érzékeltetéséről szólt főleg a Szijjártóval való közös sajtótájékoztató. Aki hallani akar, az hallhatta. Aki pedig a zavarosban halászna, az úgy fog járni, mint az árulókkal bratyizó Menyhárt-Őry féle előző MKP vezetés, és maguk a hidas árulók.

 

Pártelnökök jönnek-mennek, de a magyar érdek és a választói akarat marad. Megnyugtató látni, hogy a magyar kormányzat őrszemként továbbra is a helyén van.

 

A végére egy személyes kérés: Kérjük, támogassátok a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több tartalmat készíthessünk nektek!

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 47 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

B, Gy.
2021. jún. 30. 12:18

Egy biztos szlovakokkal szemben erobol nem lehet politizalni mert oriasi ellenallasba utkozunk.Naluk van az ero nalunk az esz,,csak a megalkuvo korupt vezetoinket kell felreallitani.

Borbély József
2021. jún. 30. 20:21

B.Gy. csak abból lehet,de ahhoz erő kellene,ami volt,de most nincs!

VargaS
2021. jún. 30. 21:24

Ki ez a Szijjártó,az új pártnak talán először az itteni szavazóknak kellene megfelelnie nem egy tolvaj fityesznek.

Béla
2021. jún. 30. 22:01

Hát ha Ön Szijjártót annak nevezte, akkor Ön egy nagy nulla.... Ha valaki, akkor Ő tesz a magyarságért, de annak semmiképpen nem nevezném..... Kicsit nézzen körül a híres SK-ban, na ,,itt,, minden politikus az.....

VargaS
2021. Júl. 01. 14:02

Béla, egy a sok közül: https://ezalenyeg.hu/kozugy/szijjarto-meregdraga-lelegeztetogepei-egy-budapesti-korhaz-alagsoraban-porosodnak-48772

    Alma
    2021. Júl. 11. 04:25

    @VargaS Nem lett rájuk szükség és ez a Fidesz-kormány érdeme... bezzeg, ha szükség lett volna rájuk és nem lettek volna, na akkor a virus-szurkoló ellenségeinknek lett volna a legnagyobb a pofája. A vírus-szurkoló ellenségeink csak az esélyt látták a pandemiaban, de nem kapták meg: csúfosan leégtek.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Kövessen minket