Taksony
  • HUF: 369.63
  • USD: 1.13
  • 0 °C
  • 6 °C

Hirdetés (X)

Vélemény

Király Zsolt: Heger elindult a magyarok közé, de csak a szlovákokig jutott

A Korčok által előhúzott, és a Heger által kezelni érkező magyar kártya megtárgyalására nem nagyon lesz érdemi lehetőség

Nyitókép: vlada.gov.sk

 

Korčok külügyminiszter hisztije, amit Kövér Somorján elhangzott szavai miatt vágott ki, a szlovák miniszterelnököt is reakcióra késztette. A gond csak az, hogy a magyarok nélkül Hegernek is nehéz lesz napirendre tűznie a megoldatlan témákat. Pedig állítólag szeretné.

 

A szlovák miniszterelnök a napokban tárgyalásokat helyezett kilátásba a felvidéki magyarság képviselőivel annak érdekében, hogy a kormány megtudja, hogyan tud segíteni abban, hogy a magyarság jövője és helyzete javuljon Szlovákiában.

 

Szavak és tettek

 

Mint mondta, ki kell használni a hivatalos tárgyalásokat is annak érdekében, hogy a közös témák napirendre kerüljenek. Ennek érdekében dél-szlovákiai regionális látogatásait is szeretné kihasználni, hogy a lakossággal és a régió képviseletével tárgyaljon.

 

Augusztus 11-én a Kormányhivatal közzé is tette a hivatalos listát, ahová az elkövetkező két napban a szlovák miniszterelnök ellátogat. Valóban három, magyarok által lakott megyéről van szó: Nagyszombat, Nyitra és Besztercebánya.

 

Csütörtökön Losoncon és Poltáron találkozik a városok szlovák polgármesternőivel, majd két regionális vállalathoz látogat, közülük a nagydaróci szövetkezet, az Agro CS Slovakia vezető között lehetnek többségében magyarok (frissítve: ez a cég is echte szlovák).

 

Dél-Szlovákiában is a főleg a szlovákokkal

 

Pénteken Nyitra és Nagyszombat megyében a szintén szlovák vezetésű Galánta és Érsekújvár smeres hátszelű, független polgármestereivel találkozik. A magyarok vélhetően a galántai Esterházy kastély, illetve a munkaebéd elfogyasztása kapcsán kerülhetnek a közelébe.

 

Mint látható, a Korčok által előhúzott, és a Heger által kezelni érkező magyar kártya megtárgyalására nem nagyon lesz érdemi lehetőség.

 

A szlovák miniszterelnöknek elődjével ellentétben nincs magyar tanácsadója, emiatt hiányzik a magyar nézőpont is a Kormáyhivatalban. Pedig ezek hiányában nehéz jó döntéseket hozni, mi több, még a vállalások teljesítése is hamar kimerülhet néhány formális, olcsó igyekezetben.

 

A szlovák-magyar nyitott kérdések megvitatásához ennél sokkal többre lenne szükség.

 

A végére egy személyes kérés: Kérjük, támogassátok a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több tartalmat készíthessünk nektek!

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 21 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Borbély József
2021. aug. 12. 16:25

Az az igazság,ami a címben szerepel,kedves Zsolt,képletesen szólva és a valóságban is! Sikerült 30 év alatt erre a szintre ,,ledolgozni,,magunkat. Nem vagyunk tényező,én ezt már rengetegszer elmondtam és most is csak ismételni tudom magamat.A politikában csak az erő számít,semmi más és ez az ami nincs!

B, Gy.
2021. aug. 13. 10:09

Ki az aki hisz a szlovakoknak csak az idot huzzak ,hogy vegre eltunjunk szlovakiaban ez nemzeti erdek es mi a teszetoszasagunkal aszisztalunk nekik.

Kulcsar
2021. aug. 14. 13:44

Ha a szlovákok a történelem során a saját (sosemvolt) nemességük és arisztokráciájuk által hozták volna létre Felvidék épitészetét, akkor ma kultúrnépként kellene, hogy viselkedjenek.

Dr.Fikker János
2021. aug. 21. 10:31

Fikker János: "Égi Nagy Patronánk" A nemzetek közé, ne verjetek éket! "Égi nagy Patronánk, segítsd meg a néped...Imádkozz érettünk, erősítsd hitünket.Nyugtató szavakkal, gyógyítsad lelkünket.Az alávalókat,hamis esküvőket, tudjuk elkerülni! Jelezze, a fényed...Mindennapjainkhoz, társítsál türelmet.Viselhessük méltón, a súlyos keresztet.Tartsad távol tőlünk, a gyűlölködőket! A hazudozókat, a szelet vetőket !És, a "széllel bélelt", "vihart" aratókat! Lehessen békésebb a ma, és a holnap. Mivel nagyon rövid ez a földi élet, és a világunkban a panasz, temérdek...Szelíd imáiddal, oldozd a keservet, bajoktól,és gondtól híveidet mentsd meg.Akármilyen nyelven, akárhányan kérnek, a jóravalókat, Boldog Asszony, védd meg. Járj közben Fiadnál, Istennél, az Úrnál. Legyél a vezetőnk most, a "keresztútnál"... (2019 .o8.15.)

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Hirdetés (X)

Kövessen minket