Eszter, Eliza
 • HUF: 382.96
 • USD: 1.07
 • 16 °C
 • 26 °C

Hirdetés (X)

Vélemény

Édes Enikő: Már nincs szükség szatyorra

Nem értem, hogyan juthatott a világ legfejlettebb része idáig.

Nyitókép: hirnavigator.hu

 

Ismerős a Monty Python társulat rendezésében 1979-ben napvilágot látott Brian élete című filmvígjáték? Ebben a filmben hangzik el a következő párbeszéd:

 

Stan: – A nőknek joguk van szerepet vállalni a mozgalmunkban, Reg!

Francis: – Miért jössz állandóan a nőkkel, Stan?

Stan: – Az akarok lenni.

Reg: – Mi?!?

Stan: – Nő akarok lenni. Mostantól mindannyian hívjatok Lorettának!

Reg: – Miiii?

Stan: – Egy férfinek joga van ehhez.

Judit: – És miért akarsz Loretta lenni, Stan?

Stan: – Gyerekeket akarok.

Reg: – Gyerekeket akarsz?!?

Stan: – Minden férfinek joga van gyerekeket szülni, ha akar!

Reg: – De te nem szülhetsz gyereket!

Stan: – Ne nyomj el engem!

Reg: – Nem nyomlak el Stan, de neked nincs méhed! Hogy fogod kihordani a magzatot? Belerakod egy szatyorba?

 

A filmben feltett kérdésekre mára válasz is született: transzgender, és nem kell szatyor. Ami évtizedeken keresztül nevetésre fakasztotta a nézőt, az mára keserédessé vált. Nem felhőtlen az öröm, legalábbis az én esetemben nem az.

 

Májusban egy brit magazin a címlapján közzétett egy képet, melyen egy színes bőrű (transznemű) férfi egy kádban épp megszüli a gyermekét. Egyik kezében a köldökzsinóros kisbaba, a másik, szivárvány tetoválással díszített kezét pedig diadalittasan emeli a levegőbe, míg a kispapát egy bájos szülésznő öleli át hátulról. Az idén nyáron az Európai Parlament elfogadta az ún. Matić-jelentést, amely szerint a transznemű férfiak teherbe eshetnek, és ebből adódóan szülhetnek is. Minden anyagi támogatás ugyanúgy jár nekik, mint egy kismamának.

 

Szintén a nyáron járta be a világot az a videó, amelyen egy transznemű férfi a saját otthonában gyereket szül a párjának, aki non-bináris férfias transzgender személyként definiálja magát, legyen az bármi is… Magyarra fordítva: egy eredetileg nőnek született férfi szüli meg gyermekét, akinek a párja egy eredetileg férfinak született nő. Az előző levágatta a melleit, az utóbbi növesztett/operáltatott magának melleket, mellyel megpróbálta szoptatni az újszülöttet. Ja, és a gyermekük semleges. Pár napja a skót kormány bejelentette, hogy törli a hivatalos szóhasználatból az anya szót. A hivatalos dokumentumokban az ilyen felháborító, nemi irányultságot megjelenítő szó helyett inkább a semlegesebb, érzékenységet nem bántó házastárs, élettárs kifejezést vezetik be. A fentiekben leírt néhány eset csupán az elmúlt pár hónap termése.

 

Lehet azt mondani, hogy csináljanak, amit akarnak, vagy minket ez nem érdekel. Negyven évvel ezelőtt ez még egy humoros jelenet volt egy filmben. Esetleg negyven év múlva ez nálunk is kőkemény valósággá válik? Vagy még annyit sem kell rá várnunk? A média pedig akár negatív, akár pozitív előjellel, de hozza az ilyen és az ehhez hasonló híreket. A közösségi oldalak ontják a gendertémát, az amerikai filmekben, sorozatokban hihetetlen hatékonysággal folyik az érzékenyítés. A nyugati demokrácia sosem látott „szárnyalásba” kezdett, aminek a vége valószínűleg csúnya zuhanás lesz. A kérdés az, hogy velük együtt zuhanunk-e mi is.

 

Egyszerűen nem értem, hogyan juthatott a világ legfejlettebb része idáig.

 

Az általunk régen csodált nyugati civilizációról egy graffiti jutott az eszembe, amit semmiképpen sem szánok sértésnek, és tudom, hogy kivétel mindig van:

 

„Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.”

 

Édes Enikő

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 25 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

B, Gy.
2021. okt. 23. 13:12

A debil nyugat a Fold es az emberiseg tonkretevoje.

Dezső
2021. okt. 23. 15:12

2 unokám van, egyik 10 másik 12. Làtni, hogy reájuk sokkal nagyobb hatàssal van a digitalizáció kora és hamarabb jutnak el hozzájuk az efféle informàciók, amelyektől retteg az èdes írónő! Ne feledjük, hogy javarészt a magyar kormánymèdia fújta fel a "buzizást", holott pont közülük volt egy, aki ereszen csúszva csinàlt magának és a másságnak is vilàghírnevet. Valószinűleg az én unokáim is kevesebbszer hallanák ezeket a fogalmakat, de a köztèvèn és az ehhez hasonló írásokban rejlő uszító gondolatokkal folyamatosan bombáznak bennünket. Ami miatt nem féltem az unokàimat az az, hogy világ életünkben az elfogadásra tanítottuk a szüleiket és ők ugyanígy, hogy nem az szàmít, ha valaki cigány, zsidó, fekete, meleg, stb. hanem az, hogy emberként miként viszonyul hozzád és a környezetéhez! 7 milliárdan vagyunk, jó lenne végre megérteni, hogy az efféle krumpliföld alól érkező, uszító írások pont azok, amelyek tönkretesznek bennünket az helyett, hogy elfogadásra és összetartozásra nevelnénk egymàst!

  Dezsönek
  2021. okt. 24. 08:27

  Teljesen egyertelmü, hogy Dezsö, Sára és Pap ugyanaz a szemely, egy IP cimröl. Dezsö, majd ha a 10-12 eves unokadat, 3 iszlamista fiatal bedrogozas utan halalra eröszakolja es a holtestet kidobja egy kukaba (mint törtent az töled par kilometerre Ausztriaban) talan felebredsz elmebeteg vilagodbol!!!

   Dezső
   2021. okt. 24. 13:38

   Téved kedves Hölgyem, Uram! Másoknak is lehet ugyanez a vèlemènye! Még azt szeretnèm kérdezni, hogy jönnek ide a migránsok ahhoz amire reagáltam, unblokk a cikkhez? Kolumbiában pl. ezerszámra gyilkolják egymàst a kartellek, mexikóban szintúgy. Az egész világ tele van veszélyekkel, ez mindig is így volt. Ha falakat húzunk magunk köré, akkor lassan, miután a migránsokkal már nem lehet ijesztgetni, akkor a szomszèd lesz az első számú célpont. Aki balos, jobbos, libsi, meleg, drogos, büdös! Egyèbkènt a népvándorlás egy örök folyamat az ősidők óta. Megnézném az Ön arcát, miutàn felkel a kórházi ágyàn és kiderül, hogy egy arab sebész megmentette az életét! Kèpzelje, velem ez megtörtènt!

   Dezső
   2021. okt. 24. 20:26

   Tisztelt ismeretlen, halkan megjegyzem, hogy a DAC mai győztes gólját egy fekete bőrű, kongói (Afrika), azaz migráns labdarúgó lőtte!

  Almassy
  2021. okt. 24. 19:40

  Kedves Dezső! Ne higgye, hogy a brüsszeli gender-bolsevikoknak egy fikarcnyit is számít, hogy jó-e a Pride-on felvonuló gender-proliknak. Ez ugyanaz a hatalmi játszma, mint eddig csak most mások a címkék. A genderizmus ugyanaz az embertelen, diktatórikus eszme mint a kommunizmus. A magyar közmédiáról és "buzizás"-ról meg jobb ha azután nyilatkozik, miután rendet tett a gondolatai között.

   Dezső
   2021. okt. 24. 19:59

   Nagy baj van a toronyban, de mivel Ön is ezt gondolja rólam, így kívánjunk inkàbb egymásnak további kellemes estét!

  Szendi Ildikó
  2021. okt. 26. 09:24

  Dezső, Sára, Pap, a maga fejében van a zavar, Összekeveri a kritikát és a véleménynyilvánítást a gyűlöletkeltéssel. Vagy a szövegértéssel van a baja. Most a normalitás harcol az abnormalitás ellen, a maga szerény eszközeivel, mert már hangosan kéne mindenkinek ordibálni, hogy elég volt abból, hogy egy agresszív kisebbség megváltoztassa a természet rendjét, hogy elvegye az emberek nemi identitását is, hiszen már nemzeti identitása is romokban hever, főleg tőlünk nyugatra. Fő az individuum, ugyebár, és ha valaki medvének képzeli magát, akkor azt el kell fogadnia mindenknek. Folyik a gyerekek szexualizálása, nőnek maszkírozott mentálisan betegemberek "érzékenyítik" a kicsiket, már az óvodában. Ezt akarják ránk erőltetni, és már régen nem a homoszexuálisokró van szó, azok tudják magukról, hogy férfiak, és a saját nemükhöz vonzódnak. Ilyen mindig is volt, nem éri őket bántás. Ennél sokkal komolyabb a helyzet, most a természet törvényeit akarják felborítani. Az emberiség elkorcsosítása folyik. Jobb lenne, ha maga is felébredne végre, és nem szivárványszínű szemüvegen nézné a világot. Kívánom, térjen észhez!!!

Sára
2021. okt. 23. 18:13

Dezső nagyon igaza van! Szinte ijesztő ez az uszítás!!

Pap
2021. okt. 23. 19:59

Dezső, maximálisan igaza van, remélem sokan mások is így gondolják 😊

Almassy
2021. okt. 23. 20:06

"... A kérdés az, hogy velük együtt zuhanunk-e mi is. ..." A kérdést Korcok-nak kell feltenni, aki szerint "Egy működő Európai Unió Szlovákiának előbbre való, mint a működő Visegrádi Négyek". Azt a "működő Európai Unió"-t Genderisztánnak fogják hívni. Korcok már nem lesz sehol, de a szemét itt marad.

musztafa ibrahim
2021. okt. 23. 20:56

Dezső, Sára, Pap, megkergültetek? Miféle uszításról handabandáztok, normális vélemény az egész, megsuvegelendő írás. Dezső papa, teljes a káosz a fejedben. Hogyaszongya: a magyar kormánymédia fújta fel a buzizást, holott pont közülük volt egy aki blablabla. Az EP képviselője mióta a kormánymédia tagja? Senki sem fújta fel a témát, ez van, a világ pár tájáról elrettentő példák, s te mingyá a magyar kormánymédiára ugrasz? Apropó, ha elfogadásra tanítottátok az utódokat, akkó má mé nem fogadjátok el a más, számomra is normális véleményt? Édes Enikő, hajrá, bátran a véleményeddel, színvonalas az egész, megemelem nemlétező kalapomat.

  Buday Mária
  2021. okt. 23. 23:04

  musztafa ibrahim, maximálisan igaza van, remélem sokan mások is így gondolják. :)

Dezső
2021. okt. 24. 13:49

Kedves Musztafa, ez nem vélemény, hanem kirekesztése azon embertársainknak, akik szàmàra az a természetes ha saját nemükhöz vonzódnak. Nem tök mindegy Önnek, vagy az írónoőnek, hogy xy mit csinál a mellével, akármilyével? Engem pl. teljesen hidegen hagy, mert attól még lehet jó ember! Élni és èlni hagyni!

musztafa ibrahim
2021. okt. 24. 15:32

Dezső, ez nem kirekesztés kérdése, hanem normális és abnormális dolgok kérdése. Választani kell, melyik a helyes, olyan nincs, hogy mindegyik. Apropó, nem mindegy, nagyon is nem, hogy ki mit csinál, akármilyével, pl. ha egy férfi szülni szeretne, az nem normális, majd oda jutunk, hogy inkább az anya szót kell kerulni. Elfogadom a szerencsétlent, még ki sem rekesztem, de a cselekedetét, azt nem lehet elfogadni, az nem lehet normális.

Dezső
2021. okt. 24. 20:19

Kedves Ibrahim! Ki vagyok én és kicsoda Ön, hogy megítèlje mi a normàlis és mi a nem normàlis ebben a felgyorsult vilàgban? Én azt gondolom, hogy ennél extrémebb dolgokat is meg fogunk mèg èrni, de a hangsúly mègegyszer a szereteten és az elfogadáson van. Olyan dolgokon kène aggódni inkább, mint a temérdek mérgező élelmiszer, ami nap, mint nap a boltokba kerül, az energiavàlság, a humbuknak titulàlt klímaválság, a túlnépesedès, vagy az, hogy pár ember kezében összpontosulnak akkora vagyonok, amivel ezeken a veszèlyforrásokon csökkenthetnének. Szerintem ezek a világ igazi problémái, nem az ha valaki "nő létére" himbilimbit akar a lába közé és fordítva. Tovàbbi szép estét, hajrá Dac!

Piszematyi
2021. okt. 25. 06:13

Dezső, Sára, Pap - ugyanaz az idióta! Ne etessétek az ilyen trollt! A világ pusztulása mindig a liberalista eszmék terjedése miatt következett be. Ez most is közel van! Enikőnek pedig igaza van!

musztafa ibrahim
2021. okt. 25. 20:15

Kedves Dezső, aztat már csak tudja, hogy mi a jó meg a rossz, mi a normális meg mi nem, mert nem csak tudni kell, hanem választani is közte, mindkettő egyszerre nem megy. A felgyorsult világ erre nem mentség. Látva az emberek bambaságát, meg mások téves nézeteit nem is csodálkoznék, ha extrémebb, dolgokat fog megérni. Mindenesetre én halkan felemeltem hangomat, hogy ne így legyen. A felsorolt gondokon, amin agódsz rendben, de most nem erről volt szó. A DAC - ot meg szintén ne keverd bele. Áldás, békesség.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket