Nyitókép: SITA

 

Szlovákia Európa egyik legalacsonyabb átoltottsági rátával rendelkező országa. A koronavírus hullám kitörése óta már több mint 13 ezer ember hunyt el a fertőzés következtében, többségüknél megelőzhető lett volna a tragédia.

 

Alacsony átoltottság

 

Az alig 43 százalékos átoltottsági szint riasztóan alacsony. Ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy a parlamentben ülő ellenzéki pártok (Smer, Hlas, ĽSNS) nyíltan oltásellenesek. Nincs még egy olyan felelősen gondolkodó politikai elit Európában melynek előző két kormányfője ennyire önző, populista módon az oltás ellenes kampányt erősítené.

 hirdetes_810x300  

 

Mivel  a manipulációra, álhírkeltésre mindig kész szélsőséges politikai erők (Kotleba, Uhrík, Harabin, stb.) is ugyanezt a kánont fújják, nem csoda, hogy itt tartunk.

 

A beoltatlanok járványa

 

Az újonnan megfertőződöttek 70-75 százalékának nincs oltása, a kórházba kerültek esetében ez az arány 80 százalék, a súlyos lefolyású betegeknél pedig szinte nem is találunk beoltott személyt.

 

Csak összehasonlításként, Magyarországon az átoltottsági szint mintegy 65 százalék (Szlovákiában, mint írtuk, 43 százalék.)

 

A fenti helyzet legfőbb politikai felelősei Robert Fico és Peter Pellegrini. Mindketten rövidtávú politikai céljaik érdekében használják fel a járványt, azzal kalkulálva, hogy a súlyos járványhelyzet majd megbuktatja a kormányt, ők pedig megúszhatják a börtönt az előző időszak maffiakormányzásáért.

 

Robert Fico. Kép forrása. RF Fb-oldala

 

A fő felelősök

 

Nyíltan megkérdőjelezik a vírus létezését, elutasítják az oltást és a szájmaszk-viselést, mi több, járványhelyzetben szerveznek tömegtüntetéseket veszélyeztetve mindenkit minél rosszabb, annál jobb alapon.

 

Az igazán gyomorforgató, bicskanyitogató azonban, ha összevetjük, mivel hülyíti Robert Fico a választóit, és mit gondol valójában a Covid-19-ről. Saját tapasztalata alapján. Erről árulkodik a tegnap nyilvánosságra került videófelvétel, melyen a Smer elnöke a Lévai járás egyik vadászházában maffiatársaival többek között a koronavírust ecseteli. Konkrétan ez hangzik el a háromszoros kormányfőtől:

 

„Nyilvánosan erről nem fogok beszélni, de kedden éjjel megérkeztem Görögországba. Szerda reggel még úsztam két kilométert a tengerben, délután már kicsit fájt a torkom. Szerdán, csütörtökön ágyban maradtam, 38 fokos lázam volt. Pénteken reggel lementem reggelizni.

 

Mondom a barátnőmnek, Katkának, hogy te, figyelj, valahogy furán érzem magam. És bassza meg, többre nem emlékszem. Arra ébredtem, hogy valami orvos a mellkasomon ugrál. A szomszéd asztalnál egy német szívorvos ült, aki meg volt győződve arról, hogy szívrohamot kaptam. Így elvittek a kórházba, ahol elvégezték a teszteket.

 

Covidos lettem, ami a meleggel, alacsony nyomással kombinálva úgy elbaszott velem, de úgy, fiúk, hogy valahogy ilyen lehet a halál is. Egyik másodpercről a másikra. Fogalmam sincs, hogy mi történt négy teljes percen keresztül.”

 

Majd rá 10 napra ugyanott ismét:

 

„Még mindig panaszkodok, mert nem tudok megszabadulni a Covidtól. Figyeljetek: A tesztjeim renden vannak, de csütörtökön is úgy letaglózott a vírus, hogy az egész pénteket és szombatot végigfeküdtem, a programomat is le kellett mondani. A számban továbbra is ilyen pléh ízt érzek, nem tudom, hogy mi ez, mintha folyamatosan nem éreznék valamit, állandóak a szívritmuszavaraim. Borzasztó egy betegség, borzasztó“

 

– Mondta el az igazságot a vírusról partnereinek úgy, hogy nem tudta, veszi őt a kamera.

 

 

Menjetek a halálba…

 

Ennek pont az ellenkezőjét mondja választóinak a tömegtüntetéseken, televíziós vitákban, sajtótájékoztatókon, nem törődve azzal, hogy üzeneteivel lényegében közvetve embereket küld a halálba. Választótáborában ugyanis sok az idősebb, egészségileg kevésbé ellenálló személy, aki nem biztos, hogy legyőzi a vírust mint Fico, mi több, fel sem fogja a járvány veszélyét.

 

Robert Fico egy felelőtlen, populista politikus, aki saját céljai elérése érdekében ha kell, akár gyilkosként is viselkedik.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 27 olvasónak tetszik ez a cikk.