János, Pál
  • HUF: 401.37
  • USD: 1.06
  • 20 °C
  • 35 °C

Hirdetés (X)

Vélemény

A Körkép.sk megkérdezi olvasóit: Ki legyen a felvidéki magyarság köztársaságielnök-jelöltje 2024-ben? (Szavazással)

A kérdés már csak az, hogy ki lenne erre a legalkalmasabb.

Nyitókép: Körkép.sk

 

Jelenleg épp félidőben járunk Szlovákiában a köztársasági elnök választási időszakát illetően. Zuzana Čaputová  az ország legnépszerűbb politikusa, így nem lenne meglepő, ha második mandátumáért is elindulna. Ennek bejelentése 2022-ben várható.

 

A következő államfőválasztás 2024-ben lesz Szlovákiában, de aki komolyan gondolja az indulást, annak már most terveznie kell. A Körkép.sk ezért  az elmúlt napokban elsőként nyitotta meg ezt a fontos kérdést, Gyimesi Györgytől és Forró Krisztiántól is megkérdezve, hogy látják a magyar államfőjelölt indításának lehetőségét a Felvidéken. Mindketten egyetértettek abban, hogy szükség van magyar jelöltre, aki képes ráirányítani a figyelmet megoldatlan problémáinkra, a velünk kapcsolatos kérdésekre.

 

A kérdés már csak az, hogy ki lenne erre a legalkalmasabb. Az elmúlt időszakban Bárdos Gyula és Bugár Béla indult a magyar szavazatokért, de mindketten csalódást keltő eredményt értek el. Nem beszélve Menyhárt Józsefról, aki felelőtlenül szlovák nyelvtudás nélkül vágott neki, majd szényenszemre megfutamodott és inkább visszalépett.

 

Bárdos esetében azért is volt csalódást keltő az eredmény, mert gyenge teljesítményével, unalmas, jellegtelen kampányával nem sikerült a magyarság 8,5 százalékos arányának megfelelő eredményt elérnie. Bár a Csemadok és felvidéki magyarság érdekeit képviselő politikum is támogatta, “csak” az 5 százalékos parlamenti küszöböt lépte át. Egy államfőjelölttől ez édeskevés.

 

Bugár Béla pedig csakúgy, mint az azt követő parlamenti választásokon, teljes vereséget szenvedett, a választók politikai nyugdíjba küldték őt.

 

A Körkép.sk 2024-gyel kapcsolatban ezért megkérdezi olvasóit:

 

2024-en államfőválasztás lesz Szlovákiában. Ki legyen a felvidéki magyarok jelöltje?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Egy IP-címről csak egyszer lehet szavazni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 16 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Tóth Lajos (Ľudovít)
2022. jan. 04. 21:36

Bc. Tóth Lajos( Ľudovít), tehát magamra gondoltam mint apolitikus, becsületes magyar ember, mások érdekeit is tisztelő, nem tartozom a nagy szájúak közé, akik lenézik a más nemzetiséget, tehát mellét verő nacionalistákra, szavát álló és amibe belefog végig is viszi dolgait.

Feri
2022. jan. 05. 11:56

Ez egy humorista választási lista akart lenni? :D

B, Gy.
2022. jan. 05. 15:15

Felesleges ezzel terhelni a szetzuzott magyarsagot.

Figyelo
2022. jan. 05. 18:37

Prof. Kovács Láaszlóra szavaztam.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket