Nyitókép: Körkép.sk

 

Jelenleg épp félidőben járunk Szlovákiában a köztársasági elnök választási időszakát illetően. Zuzana Čaputová  az ország legnépszerűbb politikusa, így nem lenne meglepő, ha második mandátumáért is elindulna. Ennek bejelentése 2022-ben várható.

 

A következő államfőválasztás 2024-ben lesz Szlovákiában, de aki komolyan gondolja az indulást, annak már most terveznie kell. A Körkép.sk ezért  az elmúlt napokban elsőként nyitotta meg ezt a fontos kérdést, Gyimesi Györgytől és Forró Krisztiántól is megkérdezve, hogy látják a magyar államfőjelölt indításának lehetőségét a Felvidéken. Mindketten egyetértettek abban, hogy szükség van magyar jelöltre, aki képes ráirányítani a figyelmet megoldatlan problémáinkra, a velünk kapcsolatos kérdésekre.

 

A kérdés már csak az, hogy ki lenne erre a legalkalmasabb. Az elmúlt időszakban Bárdos Gyula és Bugár Béla indult a magyar szavazatokért, de mindketten csalódást keltő eredményt értek el. Nem beszélve Menyhárt Józsefról, aki felelőtlenül szlovák nyelvtudás nélkül vágott neki, majd szényenszemre megfutamodott és inkább visszalépett.

 hirdetes_300x300  

 

Bárdos esetében azért is volt csalódást keltő az eredmény, mert gyenge teljesítményével, unalmas, jellegtelen kampányával nem sikerült a magyarság 8,5 százalékos arányának megfelelő eredményt elérnie. Bár a Csemadok és felvidéki magyarság érdekeit képviselő politikum is támogatta, „csak” az 5 százalékos parlamenti küszöböt lépte át. Egy államfőjelölttől ez édeskevés.

 

Bugár Béla pedig csakúgy, mint az azt követő parlamenti választásokon, teljes vereséget szenvedett, a választók politikai nyugdíjba küldték őt.

 

A Körkép.sk 2024-gyel kapcsolatban ezért megkérdezi olvasóit:

 

2024-en államfőválasztás lesz Szlovákiában. Ki legyen a felvidéki magyarok jelöltje?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Egy IP-címről csak egyszer lehet szavazni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 16 olvasónak tetszik ez a cikk.