Nyitókép: Most-Híd Fb-oldala

 

Emlékeznek arra, amikor Ján Počiatek anno Monacoban, a Forma 1-es futam alatt a J&T yachtján, exkluzív vendégként mintha csak az időjárásról beszélt volna, elárulta a korona/euró váltóárfolyamát, amivel a J&T több száz millió eurót keresett? „30,126 fokos meleg van”, hangzott a kulcsfontosságú információ, tovább gazdagítva Szlovákia egyik leghatalmasabb emberét.

 

A nagy külföldi és belföldi felháborodás hatására Robert FIco kormányfő már pénzügyminisztere leváltására készült, amikor a J&T-s Patrik Tkáč sajtótájékoztatót hívott össze és üzent Ficonak. Alig burkolt fenyegetéssel figyelmeztetve őt arra, hogy nem ajánlja a minisztere leváltását.. Az eredmény? Počiatek maradt, formálisan kapott ugyan egy sárga lapot, de még hosszú hosszú évekig szolgálta saját és oligarchái érdekeit.

 

Bugár Béla újabban ugyanilyen veszedelmet sejtet. Ha a Szövetség enged az MKP és az Összefogás platform nyomásának, és eltakarítja a toxikus Jakab Elemért, az a Szövetség végét jelentheti, írta. Bugár fenyegetése valójában azt jelenti, hogy ha a Szövetség megszabadul a vegyespárt vállalhatatlan politikusától, az mélyülő és erősödő feszültségekhez vezet és újabb pártszakadást (ezúttal a Szövetségét) jelenthet.

 hirdetes_810x300  

 

 

„A Szövetség sok voksot fog veszíteni, az enyémet is beleértve“

 

– hangzott fenyegetően Bugártól, aki egyúttal utasította a Most-Híd platformot arra, hogy kérje ki magának a Jakabbal szembeni eljárást.

 

Toxikus visszaszivárgás. Jakab Elemér (Most-Híd) lett a Szövetség-Aliancia platformelnöke a Nagymihályi járásban

 

A Most-Híd platform cikkünk megjelenéséig nem reagált az MKP és az Összefogás felszólítására. Helyettük Solymos László és Rigó Konrád látszólagos felettese, Bugár Béla rohant „sajtózni.”

 

Miről árulkodik a Szövetségen belüli újabb konfliktus?

 

  • Kérdés, miért nevezi Bugár Béla a Szövetség sírásójának az MKP-t, ha politikai hullákat ezúttal (is) a Most-Híd produkál?

 

Jakab Elemér „fénykorában”. Kép forrása: aktuality.sk

 

  • Bugár szerint számon kellene kérni a Szövetség elnökén, hogy nem védte meg a Most-Híd platform érdekeit, amit maga a platform sem tud, hiszen azért a Jakabért kellene kiállnia, aki nem támogatta a Szövetség megalakulását. Helyette inkább visszavonult és búcsúkoncertet rendezett.

 

  • Jakabról az MKP és az Összefogás is értékítéletet mondott, ami a novemberi helyhatósági választások előtt sem egy jó ómen Jakab számára. Hiszen, aki országos és megyei szinten toxikus, vállalhatatlan, az polgármesterként is súlyos problémát fog jelenteni a Szövetség hitelessége szempontjából.

 

 

  • A Most-Híd platform vezetői, Solymos László és Rigó Konrád ha akarják, megőrizhetik arcukat. Elég, ha hagyják veszni Jakabot, ráfogva helyi tagjaik hibás döntésére (bár mindketten tudtak Jakab Országos Tanácsba (OT) való jelöléséről). Ám ha mégis Bugárra hallgatnak, elismerik, hogy ki a gazda, és erősítik a gyanút, hogy a múlt levitézlett embereinek reinkarnációjával a hidasok a Szövetség tudatos ellehetetlenítésén dolgoznak. Szomorú felismerés lenne.

 

  • Kinek fontos Jakab jelölése és miért? A helyiek nem kérnek belőle. A Szövetség egy vállaltan alulról építkező párt. Akkor miért akarja Bugár Béla megmondani Forró Krisztiánnak, hogy felülről avatkozzon be? Ki lehet az ötletgazdája Jakab OT-ba való jelölésének? Miért kellene Forrónak kiállnia a Most-Híd platform toxikus jelöltje mellett, ha maga a Most-Híd platform vezetői is hallgatnak?

 

  • Kinek fontos egyáltalán Jakab politikai szerepeltetése? A helyiek nem kérnek belőle, eredetileg maga Jakab sem akart már országosan politizálni, akkor Bugár miért köti mégis az ebet a karóhoz?

 

Kép forrása: Jakab Elemér Fb-oldala

 

  • És végezetül, a tiltakozólevelet Jakab lemondására és távozására a helyi szervek írták alá, akik helyismerettel rendelkeznek, jól ismerik Jakabot és annak viselt dolgait. Miért kell megszólalnia egy magát visszavonultnak mondott bukott politikusnak egy olyan párt ügyében, ahol eleve hangsúlyozzák, hogy helyi szinten a helyiek szava dönt?

 

Észrevették már, hogy amikor Bugár megszólal, az mindig további kérdesözönt és nem megoldásokat generál?

 

Jakab Elemér. Kép forrása: Facebook

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 31 olvasónak tetszik ez a cikk.