Vélemény

Újabb konfliktus a Szövetségen belül. Ezúttal az LMBTQ jogok miatt támadt az MKP-ra a Most-Híd

Még el sem csitultak a platformok közti decemberi hullámok, ismét áll a bál a Szövetség háza táján.

Nyitókép: npr.org

 

Még el sem csitultak a platformok közti decemberi hullámok, ismét áll a bál a Szövetség háza táján.

 

Ezúttal a melegek és más szexuális kisebbségekkel kapcsolatos jogok miatt esett egymásnak a Most-Híd és az MKP. A kanócot külső felbujtóként a Most-Hídból kivált, szélsőségesen liberális Ravasz Ábel gyújtotta meg. Aki mellé először Rigó Konrád állt be szivárványos zoknijával, majd jött Solymos László is, a Szövetség második embere. Míg Ravasz kívülről, Rigó és Solymos belülről lőtte a Szövetséget.

 

Most stále verí v dohodu so SMK. Majú byť ďalšie rokovania
Bugár Béla és kegyeltje, Ravasz Ábel. Kép forrása: hnonline.sk

 

Mindhárman az MKP platformba szálltak bele. Forró és Berényi ezt megelőzően lényegében a hivatalos magyar, illetve a hivatalos lengyel, tehát a V4 tengelyét alkotó nemzeti, konzervatív értékrendnek megfelelően helyezkedett álláspontra a családjogi törvény illetően. Azaz, támogatták Budapestet és Varsót abban, hogy kitiltották az iskolákból az LMBTQ-témák oktatását. Erről szólt az a Facebook-bejegyzés, mely kivágta a biztosítékot a liberálisoknál.

 

Először annál a Ravasznál, aki jelenleg épp szlovák szövetségeseket keres.

 

Ravasz Ábel nekiment a Szövetségnek az LMBTQ jogok elégtelen védelme miatt

 

Ravasz legutóbb megpróbálta velük a külföldre szakadt tanuló ifjúságot hazacsalogatni, hogy tudásával a szülőföldet erősítse. Mondjuk kezdhette volna rögtön távolba szakadt saját testvérével, de hát annyira komolyan mégsem gondolhatta a forradalmat.

 

Ravasz Ábelt hamarosan Rigó Konrád követte, aki gyorsan szivárványos zoknit húzott, hogy a Szövetség egyik vezetőjeként ismét kioktassa az MKP-t.

 

 

Üzenve a platformnak, hogy az LMBTQ témák iskolákból való kizárásával nem ért egyet. Szerinte ugyanis az LMBTQ ideológia megjelenése az iskolákban toleranciát jelent, „A tolerancia nem idegen szó. Legalábbis sokunknak“ – írta.

 

Majd néhány órára rá Solymos László (Most-Híd platform, illetve a Szövetség Országos Tanácsának elnöke, azaz második embere) is felébredt, majd felháborodva közölte, hogy

 

„Mindennek van határa:

 

A Hídban egymás tisztelete nem volt kérdés. Azt gondolom, hogy ennek a nemzeti kisebbségek érdekképviseletét felvállaló Szövetségben is így kell, így kellene lennie. Sajnos azt látom, hogy a párt egyik platformjában örülnek annak, ha más kisebbség(ek) jogait korlátozzák, és ezt büszkén világgá is kürtölik. Az MKP-platform mai bejegyzese erről szól. Nem tartom helyesnek, ha a politikusok a közösségi hálón üzengetnek egymásnak, de mindennek van határa. A tiszteletlenségnek is. Számomra ez a kirekesztő, érzéketlen magatartás elfogadhatatlan.”

 

– írta.

 

 

Megtehette volna, hogy felhívja Forrót vagy Berényit, esetleg megvárja a reggelt, míg találkoznak a munkában. De nem. Ő inkább rombolni akart, nyilvánosan.

 

Így nézne ki egy közös párt építése? Nem hinnénk.

 

LGBTQ history not taught at school, but Equality Act may change that
A Most-Híd szerint aki nem akarja beengedni az LMBTQ lobbit az iskolákba, az nem toleráns. Kép forrása: usatoday.com

 

Ha az lenne a taktika, hogy Ábelt előre küldik a rengetegbe barátokat keresni, hogy miután azokat meglelje, gyorsan bedöntsék a Szövetséget, hidasokként pedig  átmeneküljenek egy friss szlovák platformba, pont így nézne ki.

 

Heterók vagy transzok?

 

Ismét csak azt látjuk, hogy a liberális értékrend gőgös, kirekesztő, megvető, lenéző módon viseltetik a konzervatív értékeket valló emberek iránt. Akiket szerintük el kell ítélni, mert a heterók jogaiért, nem pedig a transzokért küzdenek.

 

Ez a fenti vita alapja is. Csakhogy az evolúcióval szembemenni lehetetlen. Az ugyanis kompenzálás nélkül túlél, lehengerel, fejlődik. Ami pedig életképtelen, elpusztul, alulmarad, kihal. Szivárványos zokniban és fekete-fehérben is.

 

Az Összefogás mint annyiszor, ezúttal is hallgat. Kép forrása: Körkép.sk

 

Az Összefogés megint hallgat

 

És hogy mit csinál ilyen súlyos, értékrendbeli viták közben a Mózes Szabolcs vezette Összefogás? Hallgat. Kivár, számol, kalkulál, hogy a csata után majd eldönthesse, hová tud besorakozni.

 

Összegezve, Ravasz Ábel kívülről lövi a Szövetséget, akihez a mosztos fiúk csatlakoznak. Az Összefogás pedig csendben van. Nem néznek oda. Nem tudnak róla? Előbb-utóbb merni fog kelleni állást foglalni.

 

Alig pár órája figyelmeztettünk a Körképen arra, hogy nem jó út az egymásnak való üzengetés a széles nyilvánosság előtt. Látható, hogy eddig süket fülekre talált.

 

A végére egy személyes kérés: Kérjük, támogassák a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több tartalmat készíthessünk nektek!

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 38 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Borbély József
2022. jan. 18. 07:39

Én csak annyit mondok-szorítok a vágóHídnak-Ravsznak,hogy sikerüljön amit elterveztek és közösen menjenek a pokol mélységébe,oda ahová az MKP számtalanszor elküldhette volna ezt a szemét,rákos daganatot,de nem tette meg,hanem ismét összeállt vele az ,,etycsség,,érdekében. Jó utat ,,etycsség,, a pokolba vezető úton!

  Petike
  2022. jan. 19. 17:37

  akkor szavazz Ficora vagy Kotlebára Ok is gyulolik a honoszexuálisokat.

   Ferike
   2022. jan. 20. 11:56

   Petike, de hát van itt egy olyan GYIMESI nevű (eddig) tökös magyar gyerek is aki 2 év alatt többet tett értünk (ami még persze mindig kevés) mint a vágóHídasok a létezésük óta! Ebben nem kellene gondolkodnia a Józsinak hmmmm???? ;-)

Lusmi
2022. jan. 18. 08:23

Kedves MKP és kedves Összefogás, csodáljátok közösen Rigó Konrád szivárványos zokniját! ...ennyire még sosem utáltam a HÍD-at, pedig eddig se szerettem túlzottan /bár van bent egy-két értékes ember, akiket nem értek igazán/. Sekélyes, romboló, szarrágó provokátor banda /legalábbis a vezetőség/. Én elolvastam az elhíresült "pedofil" törvényt amit a Magyar Országgyűlés elfogadott és teljesen rendben van. ...az egyetlen "bűne" hogy nem esik térdre a liberális mainstream előtt. Rigó, Ravasz meg Solymos a nyugati liberálfasiszta arctalan seggnyalás szócsövei, csak arra várnak mikor fordulsz el tőlük hogy hátba szúrjanak. Ezekkel moziba se, nemhogy háborúba /kampányba/. Pfuj!....Ha bent maradnak, akkor a Szövetségnek annyi.

Jani
2022. jan. 18. 09:02

Egyre inább az az érzésem, hogy ezt a Szövetséget nem gondolták őszintén, vagy ez is csak egy biznis párt?

B, Gy.
2022. jan. 18. 13:12

Van vagy lesz meg olyan dontes amiben a Szovetsegben egyet tudnak erteni mert jelenleg nem egy homokszem van a gepezetben hanem egy meretes szikla .Vannak olyan senkihazik akik csak rombolnak mert tobbre nem telik tolouk.

Kósa Zoltán
2022. jan. 18. 15:52

ez itt egyértelmű provokáció, nincs szükség ilyen emberekre, akik mindenáron azon dolgoznak, hogyan tegyenek keresztebe a magyarság képviseletének, ez nem Híd volt sohasem, hanem Gát

  Petike
  2022. jan. 19. 17:39

  probald felfogni hogy nem minden magyar konzervatív jocskán vannak koztunk liberálisok szocik volt komcsik stb.

   Borbély József
   2022. jan. 19. 21:42

   Petike,veled ,,csak,,az a baj,hogy hülye kommunista vagy! Ez a ,,csak,, nagyon idézőjeles és veled kapcsolatban nagyon elnéző!

ME
2022. jan. 18. 20:04

Kissé szomorúan vettem tudomásul az előttem sorakozó véleményekből, hogy csak olyankor kapnak a fejükhöz jóérzésű emberek, amikor ennyire ordenáré dolgok történnek a Szövetség háza táján. Kérem fújjon már valaki ébresztőt! Ugyan ki hisz még abban, hogy ezt a szárnyaszegett, segítségre szoruló felvidéki magyarságot "ezek" fogják rendbe tenni? Ki az az álomvilágban élő közülünk való magyar politikus, aki hisz abban, hogy ez a liberális, harácsoló, szivárványos zoknikban promenádozó Híd és a rájuk leadott szavazatok fognak bennünket felemelni, akiknek a konzervatív értékek, a gyökerek és a hagyományok tisztelete nem lényeges, akik elsíbolták a magyar kultúrára szánt pénzeket, akik a dán gazdákat preferálják vagy annak örülnek, ha Magyarországon a Színház - és Filmművészeti Egyetemen az Orbán kormányt gyalázzák. Vajon hányan lesznek azok az egykori MKP szavazók, akik majd bedobják a voksukat a szövetségre? Kétlem, hogy sokan. Nem azért, mert felelőtlen emberek, akik nem szeretnék azt, hogy akár különböző nézetű politikusokat a parlamentbe juttassanak, hanem mert látni sem akarják ezt a felhozatalt a Híddal, amely az összes külhonban ténykedő magyar párt vagy pártszövetség közül a legszánalmasabb.

  Kósa Zoltán
  2022. jan. 19. 07:26

  Egyetértek, sőt ki merem mondani, nincs szüksége ilyen képviseletre sem a magyarságnak, sem senkinek. Érdek, mocsok, szenny. Ha már, akkor legyen népszavazás ezekben a fontos kérdésekben, kíváncsi lennék az eredményre. Nem a tolerancia hiányzik a társadalomban, hanem a normalitás védelme.

   Petike
   2022. jan. 20. 18:15

   igen a normalitás védelme az hogy tiszteljuk egymást legyen az homoszexualis vagy heteroszexuális hivo katolikus vagy protestáns ateista liberális stb.Az pedig természetes dolog hogy a gyerekek nevelésében a szuloé a foszerep.Nem kell riasztgatni a jonépet az LGBTIvel meg stb.Az orbáni népszavazás errol pedig népbutítás semmi más.Persze itt még egy hozzászolotol sem hallotta hogy mi a véleménye a fideszes korrupt Volner Pálrol és még a tobbi fideszes jomadarakrol.Ez szerintetek rendben van persze mert hiszen OK fideszesek.Ami pedig a gyurcsánozást illeti 2010ota hogy lehetséges az hogy azt amit muvelt Gyurcsán 2006ban miért nem lett elszámoltatva 201 után.Ha O adott rá parancsot hogy lojenek a nép kozé akkor miért nem ul dutyiban.Erre kérek értelmes választ mert nekem az a gyanúm hogyha Gyurcsán a dutyiban ulne és ha el lett volna ítélve akkor NEM lett volna kit gyalázni mert a dutyiban ul mert ezért szerintem minimum 15 év járna.A sorosozás és a migránsozás nem lett volna elég.Gondolkodjon csak el ezen mindenki.

Ferike
2022. jan. 19. 11:40

A bohócok is ilyen zoknit viselnek..... Szerintetek ezek akkor most mik????? "Toleránsok" vagy inkább BOHÓCOK??? A válasz egyértelmű azt gondolom az "együttműködés pártjának" tagjait illetően!!!! Már csak az álomtitkár - miniszter az Áaaoooorpi hiányzik a szájmaszkal amit az egyik sajtótájékoztatón igazgatott félregombolt zakóban :-)))... rá adjatok még szivárványos maszkot és biztos lesz a siker higgyétek el :-))))

András
2022. jan. 19. 13:09

Én csak abban reménykedem, hogy az ilyen agyament egyének, mint ez a Ravasz Ábel és Rigó Konrád egyszer vissza tud majd kanyarodni a normalitás ösvényére....drukkolok nekik tiszta szívemből!

Petike
2022. jan. 19. 17:34

én sohasem szavaztam a Hídra idáig de ez igy nem mehet tovább.Nem uzengetni kell hanem leulni és meggbeszélni higgadtan.a Szovetség kedves barátaim NEM konzervatív párt hanem azert jott létre hogy mint gyujtopárt osszeszedje a felvidéki magyar szavazatokat tehat fuggetlenul attol hogy kinek milyen a vallása esetleg ateista liberális konzervativ szocialista stb tehát mindenkit.Probáljátok végre felfogni hogy sem az MKP sem a Híd sem az Osszefogás NEM fognak tudni egyedul bejutni a parlamenbe az MKP már négyszer megbukott a választásokon a Híd pedig lebogott 2020ban.Minennek az alapja a TOLERANCIA én tolerálok mindenki legyen az hívo nem hívo liberális volt komcsi szocialista stb.Ha ezt nem tudjuk elfogadni akkor tényleg nincs értelme és akkor inkább a Magyar Forumra szavazok majd.

  Ferike
  2022. jan. 20. 11:37

  Petike sajnos te egy alapvető dologgal nem vagy tisztában, mégpedig: A politikusnak a választói érdekeit kell képviselnie nem pedig a választónak a politikushoz alkalmazkodni!!!! Magyarul, ha az a cél, hogy a politikusok bejussanak a parlamentbe az már régen rossz! Majd, ha a politikus a mi érdekeinket képviselve kivívja a választó bizalmát és ezért jut be a "parlamentbe" - na ez a jó reláció!!! Egyébként ahogy nekem lejön ez a kb. 3,5 % os népszerűsége a "zegységnek" pont ilyen szavazatokból tevődne össze mint amit te is említettél (vagyis mindegy ki, csak jusson be). Kedves barátom, ezért tartunk itt mert így szavazunk!!!!!!

   Petike
   2022. jan. 20. 18:03

   Ferike ha eljon a választás ideje akkor szavazz és karikazd be azokat a jelolteket a Szovetség listáján akiket akarsz ha azt akarod hogy csak az egykori MKPsok legyenek a parlamentbe akkor karikázd be Oket csak.4 jeloltet lehet karikázni.Nagyon egyszeru.Szerintem meglesz az 5.5 százalék.

Édes Erdély
2022. jan. 20. 10:09

A magyargyűlölő Híd komcsi vezetőinek nincs jobb dolguk, mint a buzi ideológia népszerűsítése?

Petike
2022. jan. 20. 17:58

Ferike sorold fel Gyimesi érdemeit 2 év alatt mert cak a sok dumán kívul én nem látok semmit apukája 24 évvel ezelott Mečiar utasitására 1998ban a megalakult MKPt szét akarta verni O most pedig Matovič utasitásara a Szovetséget.Ugye milyen véletlen.Nyissátok ki a szemeiteket.

  Ferike
  2022. jan. 20. 21:00

  Petike én pártra szoktam szavazni mert ezek szerint naívan azt feltételezem, hogy egy párt tagjai egy értékrendet képviselnek. Ergo, hogy egyszerűbben szemléltessem, ha rókát tyúkkal zársz össze annak nem szokott jó vége lenni. Ebben talán megegyezünk ;-). Ami a GYIMESI gyereket illeti ki meri mondani azt amiről a "zegység" módszeresen hallgat. A politika "dumáról" - témáról szól. Vagyis ez a gyerek márcsak ebben is jobb :-). Az érdemeit nem sorolom mert korlátozott a hely, de nemrég volt egy értékelő cikk olvasd el, érdemes. Tudod sajnos az a baj, hogy egy egyén a szlovák politikában most erősebb mint az összes szövetkezetes-zegységes párt egyben. Nélküle nem fog menni hidd el.....marad a 3,5 % mint a zsíros tejnél.

   Ferike
   2022. jan. 20. 21:15

   Ja és ami a "zegység szétverését" illeti, ha ez az ára annak, hogy a felvidéki magyarság érdekei érvényesüljenek akkor bizony még drukkolok is neki :-). Tudod mert toleráns vagyok és elfogadom, csak azért is, hogy nekünk MAGYAROKNAK itt jobb legyen!

   Petike
   2022. jan. 21. 17:04

   én nem azt mondom hogy semmit sem tett meg a magyarságért tud amit tud a lehetoségei korlátozottak úgy ahogy a Hídé is korlátozottak voltak a Radičová illetve Fico kormányokban persze a Hídra sem mondhatjuk hogy semmit sem tettek a magyarságért.1998 és 2006 kozott az egységes MKP megkerulhetetlen politikai tényezo volt voltak is nemi sikerek mint pl.a komáromi Sellyei János Egyetem stb.de persze nekik is korlátozottak voltak a lehetoségeik.Feltételezzuk hogy Gyimesi Gyuri pártot alapít viszont neki sem lesz 3 százaléknál tobb ez igaz.Viszont nekem az a gyanúm bár lehet hogy tévedek hogy Matovič utasítására a Szovetséget meggyengiti mert nem zárta ki a párt a Pellegrini féle HLASszal a koalíciot Ficot és Kotlebát kizárták hála Istennek.Gyimesinek persze elonye az hogy kormánypárti politikus.Nekem semmi kifogásom az ellen hogy belépjen a Szovetségbe viszont ezt elutasította és kijelentette hogy az OLANO listáján indult és ott is marad úgyhogy ezért gyanakvok irányta.

Petike
2022. jan. 20. 18:29

Borbély Jozsef én a kommunistátol annyira messze vagyok mint Mako Jeruzsálemtol.Viszont sokkal kozelebb áll a kommunistákhoz Kovér Lászlo elvtárs aki a rendszerváltozás elottt a MSZMP KB munkatársa volt.Igazi koponyegforgato.En nem értek egyet a politikai nézeteddel de tiszteletben tartom és nem sértegetlek mert toleráns vagyok.Nem kell hogy egyetérts velem de én mindig és mindenutt kiállok a nézetem mellett.Nem sértegetem azokat sem akik Orbánt dicsoitik de nekem Orbán Viktor nem a példaképem.Ha ezt leírom a hozzászolasomban azonnal tomegesen csapnak rám és sértegetnek.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Hirdetés (X)

Kövessen minket