Nyitókép: npr.org

 

Még el sem csitultak a platformok közti decemberi hullámok, ismét áll a bál a Szövetség háza táján.

 

Ezúttal a melegek és más szexuális kisebbségekkel kapcsolatos jogok miatt esett egymásnak a Most-Híd és az MKP. A kanócot külső felbujtóként a Most-Hídból kivált, szélsőségesen liberális Ravasz Ábel gyújtotta meg. Aki mellé először Rigó Konrád állt be szivárványos zoknijával, majd jött Solymos László is, a Szövetség második embere. Míg Ravasz kívülről, Rigó és Solymos belülről lőtte a Szövetséget.

 

Most stále verí v dohodu so SMK. Majú byť ďalšie rokovania
Bugár Béla és kegyeltje, Ravasz Ábel. Kép forrása: hnonline.sk

 

 hirdetes_810x300  

Mindhárman az MKP platformba szálltak bele. Forró és Berényi ezt megelőzően lényegében a hivatalos magyar, illetve a hivatalos lengyel, tehát a V4 tengelyét alkotó nemzeti, konzervatív értékrendnek megfelelően helyezkedett álláspontra a családjogi törvény illetően. Azaz, támogatták Budapestet és Varsót abban, hogy kitiltották az iskolákból az LMBTQ-témák oktatását. Erről szólt az a Facebook-bejegyzés, mely kivágta a biztosítékot a liberálisoknál.

 

Először annál a Ravasznál, aki jelenleg épp szlovák szövetségeseket keres.

 

Ravasz Ábel nekiment a Szövetségnek az LMBTQ jogok elégtelen védelme miatt

 

Ravasz legutóbb megpróbálta velük a külföldre szakadt tanuló ifjúságot hazacsalogatni, hogy tudásával a szülőföldet erősítse. Mondjuk kezdhette volna rögtön távolba szakadt saját testvérével, de hát annyira komolyan mégsem gondolhatta a forradalmat.

 

Ravasz Ábelt hamarosan Rigó Konrád követte, aki gyorsan szivárványos zoknit húzott, hogy a Szövetség egyik vezetőjeként ismét kioktassa az MKP-t.

 

 

Üzenve a platformnak, hogy az LMBTQ témák iskolákból való kizárásával nem ért egyet. Szerinte ugyanis az LMBTQ ideológia megjelenése az iskolákban toleranciát jelent, „A tolerancia nem idegen szó. Legalábbis sokunknak“ – írta.

 

Majd néhány órára rá Solymos László (Most-Híd platform, illetve a Szövetség Országos Tanácsának elnöke, azaz második embere) is felébredt, majd felháborodva közölte, hogy

 

„Mindennek van határa:

 

A Hídban egymás tisztelete nem volt kérdés. Azt gondolom, hogy ennek a nemzeti kisebbségek érdekképviseletét felvállaló Szövetségben is így kell, így kellene lennie. Sajnos azt látom, hogy a párt egyik platformjában örülnek annak, ha más kisebbség(ek) jogait korlátozzák, és ezt büszkén világgá is kürtölik. Az MKP-platform mai bejegyzese erről szól. Nem tartom helyesnek, ha a politikusok a közösségi hálón üzengetnek egymásnak, de mindennek van határa. A tiszteletlenségnek is. Számomra ez a kirekesztő, érzéketlen magatartás elfogadhatatlan.”

 

– írta.

 

 

Megtehette volna, hogy felhívja Forrót vagy Berényit, esetleg megvárja a reggelt, míg találkoznak a munkában. De nem. Ő inkább rombolni akart, nyilvánosan.

 

Így nézne ki egy közös párt építése? Nem hinnénk.

 

LGBTQ history not taught at school, but Equality Act may change that
A Most-Híd szerint aki nem akarja beengedni az LMBTQ lobbit az iskolákba, az nem toleráns. Kép forrása: usatoday.com

 

Ha az lenne a taktika, hogy Ábelt előre küldik a rengetegbe barátokat keresni, hogy miután azokat meglelje, gyorsan bedöntsék a Szövetséget, hidasokként pedig  átmeneküljenek egy friss szlovák platformba, pont így nézne ki.

 

Heterók vagy transzok?

 

Ismét csak azt látjuk, hogy a liberális értékrend gőgös, kirekesztő, megvető, lenéző módon viseltetik a konzervatív értékeket valló emberek iránt. Akiket szerintük el kell ítélni, mert a heterók jogaiért, nem pedig a transzokért küzdenek.

 

Ez a fenti vita alapja is. Csakhogy az evolúcióval szembemenni lehetetlen. Az ugyanis kompenzálás nélkül túlél, lehengerel, fejlődik. Ami pedig életképtelen, elpusztul, alulmarad, kihal. Szivárványos zokniban és fekete-fehérben is.

 

Az Összefogás mint annyiszor, ezúttal is hallgat. Kép forrása: Körkép.sk

 

Az Összefogés megint hallgat

 

És hogy mit csinál ilyen súlyos, értékrendbeli viták közben a Mózes Szabolcs vezette Összefogás? Hallgat. Kivár, számol, kalkulál, hogy a csata után majd eldönthesse, hová tud besorakozni.

 

Összegezve, Ravasz Ábel kívülről lövi a Szövetséget, akihez a mosztos fiúk csatlakoznak. Az Összefogás pedig csendben van. Nem néznek oda. Nem tudnak róla? Előbb-utóbb merni fog kelleni állást foglalni.

 

Alig pár órája figyelmeztettünk a Körképen arra, hogy nem jó út az egymásnak való üzengetés a széles nyilvánosság előtt. Látható, hogy eddig süket fülekre talált.

 

A végére egy személyes kérés: Kérjük, támogassák a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több tartalmat készíthessünk nektek!

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 38 olvasónak tetszik ez a cikk.