Konstantin
  • HUF: 384.59
  • USD: 1.06
  • 16 °C
  • 25 °C

Hirdetés (X)

média

“Fontos, hogy a magyarok jól érezzék magukat szülőföldjükön” – Körkép.sk podcast František Mikloškoval

Azon kevés szlovákok egyike, akik megértést tanúsítottak a két nemzet közös történelmének magyar álláspontja iránt

Nyitókép: Körkép.sk (youtube)

 

Azon kevés szlovákok egyike, akik megértést tanúsítottak a két nemzet (magyar-szlovák) közös történelmének magyar álláspontja iránt. Emellett személyesen is hosszútávon szorgalmazza a szlovák-magyar megbékélést.

 

 

Esterházy Jánost olyannyira tiszteli, hogy születésének 100. évfordulóján személyesen vette át az Esterházy Emlékérmét a magyar Országgyűlésben.

 

Érti, hogy a Beneš dekrétumok miért fájnak még mindig a magyaroknak, és keresztény emberként érzékenyen érzékelte Szlovákiai egyházmegyei felosztását.

 

A szlovák parlament egykori házelnökével, a disszidenssel, a KKD, később KDS több ciklust megélt parlamenti képviselőjével, háromszoros köztársasági elnök-jelölttel beszélgettünk a szlovák-magyar együttélésről, és a két nemzet történelmi megbékélésének aktuális kihívásairól.

 

A Körkép.sk videós podcast vendége František Mikloško.

 

Rendhagyóan egy személyes dolog: nagyon készültem a František Mikloškoval való találkozásra. Mindig felemelő egy humánus, és nagy tudású emberrel beszélgetni. Viszont a beszélgetés végén az az érzésem támadt, hogy talán nem csak nekem, Önöknek is szívet melengető egy szlovák embertől ilyen értő gondolatokat hallani a magyarokról. Innen indulhat el párbeszéd, valós együttműködés, békés identitásmegőrzés, megbékélés, kölcsönös tisztelet – Király Zsolt

 

A végére egy személyes kérés: Kérjük, támogassák a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több tartalmat készíthessünk nektek!

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 17 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

B, Gy.
2022. jan. 24. 13:53

Jozanul gondolkodo ember ritka szamba megy a szlovakok koreben.

Egy
2022. feb. 01. 08:48

Érdekes beszélgetés volt.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket