Nyitókép: Körkép.sk (youtube)

 

Azon kevés szlovákok egyike, akik megértést tanúsítottak a két nemzet (magyar-szlovák) közös történelmének magyar álláspontja iránt. Emellett személyesen is hosszútávon szorgalmazza a szlovák-magyar megbékélést.

 

 

Esterházy Jánost olyannyira tiszteli, hogy születésének 100. évfordulóján személyesen vette át az Esterházy Emlékérmét a magyar Országgyűlésben.

 hirdetes_300x300  

 

Érti, hogy a Beneš dekrétumok miért fájnak még mindig a magyaroknak, és keresztény emberként érzékenyen érzékelte Szlovákiai egyházmegyei felosztását.

 

A szlovák parlament egykori házelnökével, a disszidenssel, a KKD, később KDS több ciklust megélt parlamenti képviselőjével, háromszoros köztársasági elnök-jelölttel beszélgettünk a szlovák-magyar együttélésről, és a két nemzet történelmi megbékélésének aktuális kihívásairól.

 

A Körkép.sk videós podcast vendége František Mikloško.

 

Rendhagyóan egy személyes dolog: nagyon készültem a František Mikloškoval való találkozásra. Mindig felemelő egy humánus, és nagy tudású emberrel beszélgetni. Viszont a beszélgetés végén az az érzésem támadt, hogy talán nem csak nekem, Önöknek is szívet melengető egy szlovák embertől ilyen értő gondolatokat hallani a magyarokról. Innen indulhat el párbeszéd, valós együttműködés, békés identitásmegőrzés, megbékélés, kölcsönös tisztelet – Király Zsolt

 

A végére egy személyes kérés: Kérjük, támogassák a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több tartalmat készíthessünk nektek!

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 17 olvasónak tetszik ez a cikk.