Interjú

Vagyonelkobzás, háborús bűnösség 2022-ben is! Körkép.sk podcast a Beneš-dekrétumok máig élő hatályáról Szlovákiában (Videó)

A felvidéki magyarság ismét rácsodálkozott arra, hogy a Beneš-dekrétumoknak 2022-ben is aktualitása van Szlovákiában

Nyitókép: Körkép.sk (youtube, reprofoto)

 

A felvidéki magyar közvélemény nem először csodálkozott rá arra, hogy a Beneš-dekrétumoknak manapság, 2022-ben is aktualitása van Szlovákiában. Emberek százai vesztik el ugyanis ezekben a napokban, hónapokban is a földjeiket, erdeiket, ingatlanjaikat csak azért, mert a Beneš-dekrétumok értelmében továbbra is háborús bűnösnek tekintendők. Mit lehet tenni az ellen, hogy a szlovák állam csendben, fű alatt, ne kobozhassa el tőlük a földjeiket?

 

Erről és a lehetséges megoldásokról beszélgettünk JUDr. Keszegh Tünde, Ph.D. ügyvéddel, aki védencével az ún. Bosits-ügyben pert nyert Szlovákiával szemben Strasbourgban az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt, illetve Mózes Szabolccsal, a Szövetség-Aliancia párt alelnökével, mely párt vállalta a téma felkarolását annak érdekében, hogy végre lezárható fejezetté válhasson a mostani áldatlan állapot.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Dodo
2022. Már. 08. 12:59

Ultimatumot kell adni a szlovak kormanynak a dekretum rendezesere ha nem rendezik akkar felsobb szintre kell lepni mert ezt meg kell oldani..

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket