Nyitókép: Körkép.sk (youtube, reprofoto)

 

Talán nincs még egy olyan politikus Szlovákiában, aki ennyi felemelkedést és bukást élt volna meg ilyen rövid idő alatt, mint ő. Az ellenzék egyik legaktívabb politikusára alig négy hónappal a választások előtt még reális veszélyt jelentett, hogy pártjával be sem jut a parlamentbe. Majd a maffia- és korrupcióellenes társadalmi hangulat egészen a kormányhivatalba repítette őt.

 

A kormányfői poszttal együtt a koronavírus-járványt is a nyakába kapta.  Egy év után, koalíciós vitákkal terhelve úgy döntött, átadja a miniszterelnöki posztot. A Körkép.sk podcastjának vendége ezúttal Szlovákia egyik legmegosztóbb politikusa, az OĽaNO párt elnöke, az ország korábbi kormányfője és pénzügyminisztere, Igor Matovič volt.

 

Interjúnkból kiderül:

 hirdetes_400x285  

 

  • Mi a legfrisebb háborús helyzet Szlovákiában? Mi is reális veszélyben vagyunk?
  • Mennyivel támogatja a nyugdíjasokat az állam a magas árak miatt és mire számíthatnak a gyermekes családok?
  • Matovič elmondta, hogy a kettős állampolgárság magyar szempontból is megnyugtató kérdését Bugár Béla konoksága miatt nem sikerült rendezni.
  • Elemzést készít arról, hogy a Smeres kormányzatok alatt diszkriminálta-e az állam a magyarlakta településeket. És ha igen, kompenzálást ígér.
  • Zuzana Čaputová szerinte egy nagyon hamis nő, és ha az emberek tudnák, hogy milyen is valójában, elszörnyülködnének. Ezért kizártnak tartja, hogy újra támogatná a jelölését.
  • A korábbi kormányfőt a Beneš-dekrétumok máíg élő hatályáról is kérdeztük.
  • De Igor Matovič válaszolt a Körkép.sk olvasóinak kérdéseire is.

 

Tartsanak velünk!

 

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 17 olvasónak tetszik ez a cikk.