Nyitókép: Körkép.sk

 

Amikor a 2022-es magyarországi parlamenti választásokat megelőző napon megkérdeztük a Körkép.sk olvasóit arról, hogy felvidéki magyarként kire szavaznának, egy órán belül megvolt a kétharmad.

 

Felvidéki magyarként kire szavaznál a 2022-es nagyarországi országgyűlési választáson?

 hirdetes_300x300  

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Majd 24 órán belül élesben is megtörtént ugyanez. Orbán Viktor és a Fidesz ötödik kormányzati ciklusát kezdheti, ebből negyedszer kétharmaddal, az ellenzék pedig nemes egyszerűséggel le lett váltva.

 

Micskó András: Egy nehéz nap éjszakája – avagy a magyar választások kulisszái mögül

 

Nem a narancs finom, hanem a moslék ehetetlen

 

És ahogy ezt mások már elmondták, nem azért, mert a magyarok ennyire szeretnék a narancsot, hanem azért, mert ennyire utálják a moslékot. A Márki-Zay féle moslékot, melynek listáján olyanok kerültek egy platformra, akik egyébként egy kanál vízben megfojtanák egymást. A választó pedig könyörtelen, ha tetszik, ha nem. És aki még most sem érti ezt, aki a vidéket, az időseket, aki Orbán szavazótáborát lenézi és beszólogat neki, az már a Fidesz következő, 2026-os választási győzelmét segíti.

 

A Körkép.sk szavazói és a magyarországi választói ugyanazt az értékrendet képviselik.

 

Mi következik mindebből?

 

Az, hogy ami Magyarországon bekövetkezett, az garantáltan a Felvidéken is be fog következni. A választói logika ugyanis pofonegyszerű. Függetlenül attól, hogy mit mondanak a liberálisok, a progresszívek, függetlenül attól, hogy mit harsognak a szócsöveik, esetleg a Most-Híd levitézlett politikusai.

 

Mit látunk mégis az első reakciók szintjén egyes vegyespárti, magát politikusoknak képzelő, társadalmi legitimitást sosem szerzett közszereplői részéről? Hogy megpróbálják rábeszélni a felvidéki magyar embert arra, hogy egyen moslékot, mert más nincs. Magyarán, hogy a felvidéki helyzet mégis más, hogy a magyar érdeket csak ők képviselik. Ezért azt kell enni, ami van. Történetesen a moslékot.

 

A felvidéki moslék a Most-Híd

 

Óriási tévedés. A magyarországi ellenzék és a Szövetség-Aliancia ugyanis ilyen tekintetben egy cipőben jár. És ha az MKP, illetve az Összefogás platform nem veszi észre, hogy a moslék a Most-Híd, akik miatt az egész pártszövetség fogyaszthatatlanná válhat, akkor pont úgy le lesznek váltva, mint a Márki-Zay „vezette“ ellenzék.

 

Folytathatnánk az elemzést, okfejtést, de talán olvasóink is megbocsájtják, ha ettől most eltekintünk. A tények ugyanis nyilvánvalóak, az ok-okozati összefüggések unalomig ismertek. Hiteltelen, korrupt, tehetségtelen, a magyarságot eláruló, a nemzeti értékeket elutasító, magukat a társadalom fölé helyező gőgös, beképzelt, kioktató hidasokkal nem fog menni. És hogy tényleg nincs értelme a véletlenben bízni, az a Fidesz negyedik kétharmados és ötödik győzelméből is látszik.

 

Aki ebből sem képes tanulni, az megérdemli a sorsát. Mi előre szóltunk, hogy a moslék ehetetlen. A Felvidéken is.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 52 olvasónak tetszik ez a cikk.