Vélemény

Micskó András: Levél Ursulának a Magyarországgal szembeni jogállamisági eljárás megindulása ügyében

Ragaszkodom hozzá, hogy én dönthessem el, hogy ki az, aki meglop engem, és kiben hiszek!

Nyitókép: SITA

 

Tisztelt Elnök Asszony!

 

Megvallom, akkor hallottan először az Ön nevét, amikor szóba került, hogy Önből lehet a Bizottság új elnöke. Kérem, ne csodálkozzon ezen, innen az én országomból (Magyarország), és az én falumból nehéz odáig ellátni, ahol korábban tevékenykedni tetszett. Most azonban, hogy az újabban vállára nehezedő terhek súlyával tisztában vagyok, tollat ragadtam, mert tájékozatlanságomban az a kényelmetlen érzésem támadt, hogy nem értem, mit miért tetszik tenni, és miért úgy – hacsak nem tájékozatlanságában.

 

Ha az ellenzék győz, nem jelentett volna be semmit

 

Jó, hogy nem egy nappal előbb, április 4-én tetszett bejelenteni ezt a nagyszerű hírt, mert az épp egybeesett volna a nappal, amit a Szovjetunió választott ki számunkra önmaga ünnepeltetésére („Magyarország felszabadításának napja” így volt ez anno a „felszabadulás ünnepe”). Így mégiscsak külön napunk lesz a Nagyságos Unió ünneplésére! Biztosan azt tetszene mondani persze, hogy azért ötödikén, mert előtte héten zajlottak hazámban a választások, és azokat a világért sem akarta befolyásolni. Ne haragudjon, nem hiszem! Fogadni mernék, ha az ellenzék győz, semmit sem jelentett volna be. Arra várt, hogy hárommilliomod-magammal megválasztom-e negyedszer is Orbánt. Tudja, mindig azok vannak útban, akik máshogy képzelik el. Ez már a szocializmusban is így volt.

 

Hogy el ne fejtsem, vasárnap mi győztünk! Három millió szavazattal! Volt-e már, hogy egy csendes estén megkérdezte magától: miért? Mivel „babonáz meg minket, választókat ez az Orbán?

 

Amint olvastam, tájékozatlanok és félrevezetettek vagyunk, és nincs jogunk a jogainkhoz. De a legnagyobb baj nálunk a korrupcióval van. Kicsit szebben mondja, hogy lopnak. Olyasmire gondolhat, mint 1980 és 2010 között történt: 242 000 000 000 (242 milliárd) dollárt loptak ki Magyarországról olyan országokba, mint Belgium és Németország – az Ön életének legfontosabb helyszínei. Nem tévesztettem el a számot! (1)

 

Önök a magyar ellenzéket hárommillió ember elé helyezik

 

Igen, tudom, hogy abban az időben nem Ön volt a Tekintetes Bizottság elnöke, de az én fejemben azért ott van ez a tény! Az érzés azonban, hogy kifosztottak, mégis elevenen él bennem és milliónyi honfitársam lelkében. Tetszik tudni, kik segítették hozzá annak idején Önöket ehhez az elegáns manőverhez? – a magyar ellenzék tagjai. Ők maguk, szüleik, nagyszüleik, barátaik és kiszolgálóik, azok, akiket Önök az elé a hárommillió magyar elé helyeznek, akik most újra megválasztották Orbán Viktort. A tudat pedig, hogy azokat látná szívesen, akiknél többet soha senki tőlünk nem lopott el, elég ambivalens érzeteket ébreszt bennünk! Rossz üzenet, Asszonyom!

 

Emlékszik, hogy hogyan jutott abba a székbe, amiben most kiadta a parancsot a megsarcolásunkra?! Orbán Viktor segítette oda. Tetszik emlékezni, amikor Orbán picit összekapott Weber úrral, aki azt találta mondani, hogy nem kell neki a magyarok szavazata. És ezzel nyílt ki Önnek a kapu. Emlékszem az első találkozására Orbánnal! Az udvarias és kedves mosolyra az Ön arcán. Két hétig tartott. Elég volt két hét, hogy elfelejtse a történteket. Két hét alatt megtanulta a leckét, és már pontosan tudta, hogy mit kell mondani. De mi itt nem felejtünk ilyen hamar, Von der Leyen asszony!

 

Kényszerítenek, hogy elfogadjuk, amit Önök jónak látnak

 

Amit Önök gyakorolnak: kényszer. Kényszerítenek bennünket, hogy elfogadjuk, amit Önök jónak látnak. Semennyire nincsenek tekintettel arra, mit gondolunk mi. Önök diktálják az „egyenlő” feltételeket. És ha nem fogadjuk el, elveszik a pénzünket! És mit tetszik gondolni, ha majd kevesebb lesz a pénz, ki jár rosszabbul? A vállalatvezetők? A képviselők? A miniszterek? Vagy a miniszterelnök? Kinek a zsebe ürül ki először? Ez a mesterterv? Hogy majd elfogy a pénzünk, és látjuk, hogy az Ön zsebében meg ott áll hegyekben, és majd meglobogtatja, és azt mondja: látjátok, milyen rosszul döntöttetek? És ettől mit vár? Hogy akkor mi meghunyászkodunk és négy (vagy nyolc) év után megdühödve leváltjuk Orbánt? Akkor majd dől a lé, és jól megtanuljuk, mi a jutalma annak, aki jól viselkedik?

 

Nálunk a kutyákat nevelik így, Asszonyom! Ez az európai érték, amiért lelkesednem kell? Ez a jogállamiság érvényesülése? Hát, nem szégyelli magát?! Nem szégyellik magukat? Ez, Asszonyom, közönséges kényszerítés! Hogy merészeli? És ami rosszabb: nem látja, hogy „oroszul” viselkedik? Vagy nem kényszerítik-e az oroszok épp ma az ukránokat önnön igazságuk elfogadására – pont, mint az Európai Unió minket? Vagy örüljek, hogy nem fegyverrel? Gyalázat!

 

Amit tesz, az nem felel meg a jogállamisági követelményeknek

 

Az is nagyon érdekes, hogy amikor elkészítette a kormány a helyreállítási alap felhasználásával kapcsolatos terveit, s Ön már az aláírására készült, egy pillanat alatt lépett vissza még a Magyarországra látogatásától is, a gyerekvédelmi törvény miatt. Azóta, asszonyom, 9 hónap telt el. Azalatt, azóta, semmit nem tudnak mondani arról, hogy miért nincs még aláírva semmi! Semmit! Még csak nem is hivatkoznak semmire. Ön szerint ez megfelel a jogállamisági követelményeknek? Ön a szerződések őre, nem?

 

Hogyhogy nem kaptuk még meg a pénzt? Ön szerint a covid okozta kárt mikor kell helyreállítani? Majd ha Orbánt leváltjuk? Senki a 27 országban – egyetlen fillért nem kapott volna, ha ez az Orbán ott nem bólint rá erre a tervre. De megtette. Önök meg nem fizetik ki – az én pénzemet. Ez, asszonyom, egészen aljas munka. – El tetszett lopni a pénzemet! Semmi korrupció – egyenesben lopta el, a szemem láttára, és még csak bele sem pirult.

 

Kicsit hezitáltam, hogy kimondjam-e ezeket a szavakat. Mert Ön mégiscsak egy nő – ha meg nem sértem ezzel – én meg férfi vagyok, akinek az apja is férfi volt, s az anyja nő. De ki kell, mert ha én nem mondom, nem fogja hallani senkitől, s a végén még úgy fogja érezni, hogy nincs is ezzel semmi baj. Ne érezze, mert az! Szívesen elfogadom Öntől a ruházkodási tanácsait, ha majd egyszer meghív egy fogadásra, mert abban Ön sokkal járatosabb nálam.

 

Saját magamról én szeretnék dönteni

 

De ragaszkodom hozzá, hogy én dönthessem el, hogy ki az, aki meglop engem, és kiben hiszek! Amint ahhoz is, hogy az általam megválasztott vezetőt és döntéseit ez a legitimáció ugyanolyan megkérdőjelezhetetlen tekintéllyé tegye, mint bárki mást Európában! Ragaszkodom hozzá, hogy én dönthessem el, hogy mi az a demokrácia, érvényesül-e az én országomban, és megfelel-e nekem! Ne Ön!

 

És én, mint az Európai Unió polgára, jogot formálok az egyenlő bánásmódra, felelős felnőttként kezelésemre, szabad akaratom érvényesülésére, az általam választott kormány rendelkezéseinek általam történő elbírálásra, választásom és a magyaroroszági választás eredményének tiszteletben tartására!

 

Ha egy csöpp ideje van, győződjön már meg tárgyilagosan is arról, amit hangoztat, hátha felébred a lelkiismerete. Mint, ahogy én is meggyőződtem arról, hátha Önnek van igaza. De nincs!

 

Micskó András

1https://www.taxjustice.net/cms/upload/pdf/The_Price_of_Offshore_Revisited_Presser_120722.pdf

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 669 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

B, Gy.
2022. ápr. 07. 10:00

Nagyszeru iras! Brusszel mar reg nem a demokracia utjat jarja egy diktator es a diktator nem engetheti meg,hogy veszitsen ezert fokozza a diktatura erejet.Magyarorszogon demokratikus valasztas volt ehhez nem fer ketseg.Magyarok csak igazoltak.hogy eszet nem lehet penzert venni es ez nem tetszik Brusszelnek es ezt oda kell dorgolni az orruk ala.

Miskabácsi
2022. ápr. 07. 11:13

Kiváló elemzés amely rámutat tömören és velősen arra a kettősmércéjű megkülönböztező elbírálásra, amit brüsszeli szélsőliberálisok által irányított EU parlament gyakorol a magyar kormányra. Még a 2/3-os népakarat sem elég ezeknek a férgeknek hogy belássák és elfogadják hogy nem kérünk abból a politikai ámokfutásból és gender hisztériából ami a brüsszeli elképzelések tárgya. A balliberális oldalt preferáló és támogató gazdasági tevekenységek tiszták, korrupciómentesek mint az angyalok lelke, ami ugye nem igaz, szemben a fideszel, melynek a holdudvra csak a korrupció és diktatúra netovábbja, naná. Az így felrajzolt kép lebeg a libsik uralta EU bizottságok szemében és az nem tetszik nekik ha nem úgy táncolnak ahogy ők fütyülnek.

  Petike
  2022. ápr. 07. 12:14

  a magyar nép vasárnap dontott és dontott arrol hogy nem aNyugat hanem Kelet része akar lenni akkor tessék a pénzt kunyerálni Moszkvában

   Tárkány Álmos
   2022. ápr. 08. 16:07

   A magyar EU-s befizetések plusz a nyugati cégek amit kivisznek haszon formájában Magyarországról a kétszerese annak, amit az ország visszakap az EU-s alalpokból. Úgyhogy itt nem kunyerál senki, hanem csak részben megtéríti az unió azt, amit Magyarországtól elvesz. A magyar nép döntött, a választás eredményét illik tiszteletben tartani. Ezt hívják demokráciának. De szabad véleménynyilvánítás is van, úgyhogy sivalkodhatsz meg földhöz is verheted magad jó libsi módra az eredmény miatt.

   Mária
   2022. ápr. 15. 12:12

   Petike: a magyar nép a korábbi kormányzás prolongálásáról döntött, tekintettel arra, hogy a magyarországi ellenzék impotensebb, mint amikor a 2010-es bukásakor volt, amit az mutat, hogy az egy éves kampányukkal is több tízezer szimpatizánst tántorítottak és késztettek arra, hogy befogott orral bár, de a Fideszre szavazzanak. Ezt váltotta ki az, hogy az ellenzéknek sem jövőképe, sem értelmes kormányzási programja az országot a háttérhatalomnak kiszolgáltató nemzetáruló szándékon kívül nem volt. Ennek pedig SEMMI köze ahhoz, hogy minek a része akar lenni, hiszen Magyarország része az Uniónak és része a NATO-nak és az is akar maradni.

Berlin
2022. ápr. 07. 11:21

Hazug, magyarellenes propaganda, amit írsz. Magyarország nem szövetségese Putyinnak.

Miskabácsi
2022. ápr. 07. 11:56

Manapság divat negatív értelemben Orbánt összemosni Putyinnal, de csak Orbánt. A francia, török, angol, német vezetőket és ki tudja még kiket az mellékes, csak Orbánt kell a legújabb brüsszeli útmutatás szerint dorgálni. És mi a bűne Orbánnak? Az hogy fontos a magyaroknak a gáz, az urán, a kőolaj, az hogy ne álljon meg a gazdaság vérkeringése.Hozzáteszem a németek a saját ökörségüknek köszönhetőem meg öltözködjenek rétegesen a hidegben és a szálerőművek árnyékában piknikezzenek. Fontos a magyar kisebbség sorsa is kárpátalján, hogy ne exportáljunk gyilkoló eszközöket.Magyarország gazdaságilag , katonailag gyenge, mégis mit várnak tőle hogy szálljon szembe a nagyhatalmi elképzelésekel? Ez nem a magyarok harca, viják azok akiknek érdekükben van és akik kiprovokálták. Máskülönben mindent megtesz erejükhez mérten a menekültek megsegítésében, amit sajnos Zelenskij és külképviselete nem nagyon értékel. Amit leírtam napi szinten halható a médiákban. De mégis vannak nehézfelfogásúak akik nem úrtenek a tények nyelvén, így írasban talán.

  Petike
  2022. ápr. 07. 12:17

  legsikeresebb korrupcioban az Amnesty International szerint csak Bulgária elozi meg Europában

  Berlin
  2022. ápr. 07. 12:20

  Kicsomagolom neked: Magyarország gazdaságilag az egyik legsikeresebb ország az EU-ban, de gazdaságilag és katonailag egyaránt gyenge ahhoz, hogy a világbirodalmi Oroszországgal kakaskodjon. Szólj, ha valami még nem világos!

  Maria
  2022. ápr. 15. 12:40

  Petike: az Amnesty International, aki Magyarország legádázabb és Orbánt 2010-től folyamatosan megbuktatni akaró ellenségétől, Soros Gyuritól kapja az apanázst, mást nem is lehet várni. Az AI korrupciós indexe egy összetett és SZUBJEKTÍV (béljóslásra hajazó) értékelésen alapuló mutatócsoport. Ezzel a mutatócsoporttal csak azt az országot nem lehet besározni, akit az elemző nem akar...:))) Mindeközben a nemzetközi hitelminősítők egytől-egyig inkább felfelé, a befektetésre ajánlott kategóriába sorolták az országot, az elmúlt évek válságainak (és a válságból történő kilábalást) forradalmi módon ADÓCSÖKKENTÉSEKKEL történő kezelése miatt. A magyarországi beruházások elérik az éves GDP Eu szerte kimagasló 1/3-át, amelynek 2/3-ada forint alapú, azaz a "korrupcióval" szerzett pénzek (foglalkoztatást és adóbevételeket növelő), megforgatását mutatják.

Lungodrom Viktor
2022. ápr. 07. 12:24

Értem, a magyar fasizmus gyenge ahhoz, hogy az oroszokkal kakaskadjon, de éppen elég erősnek érzi magát, hogy az orosz agresszióval bátran harcoló ukránokat piszkálja. Ez az úgynevezett “magyarosch bátorság”. Szégyenletes.

  Berlin
  2022. ápr. 07. 14:27

  "Magyar fasizmus"... Tényként kezeled a saját, alá nem támasztott véleményedet. Ez hiba. Nem Magyarország piszkálja az ukránokat, hanem Ukrajna nyomja el a területén élő magyar kisebbséget, az ukrán elnök pedig napi rendszerességgel utasítgatja Magyarországot, mit is kellene tennie. Követelőzik, majd a diplomáciában szokatlan módon durva megjegyzéseket tesz. Senki nem bántja az ukránokat, de miattuk sem vagyunk hajlandóak öngyilkosok lenni. Nem segítene rajtuk. Mit olyan nehéz ezen megérteni?

  NAGY ZOLTÁN GÁBOR
  2022. ápr. 14. 16:33

  LUNGODROM VIKTOR? SEMMIT SEM ÉRTEL IUNGIÁN!! MIVEL TE ITT LE CIGÁNYOZOD A MAGYAR MINISZTERELNÖKÖT A KÉP IS KI ALAKUL A TRAUMATIKUS BŰZLŐ KOMMMUNISTA IVADERZIÁDBÓL! MIÉRT NEM FOGSZ FEGYVERT TE IS SZARALAK? POFÁD A -?"LASZKÁIG ÉR! BÁTORSÁGOD CSAK A F@SZODIG! BRACHINTAL NYÁL CSORGATÁSODDAL CSAK GYÜLÖLET JELKÉPÉT TEUTÁZOD! MAUNLEINCHIÁD MÉLYEBB A POKLIANDERIÁNÁL! NEM VÁRUNK MÁST TŐLLED!/ MELLÉKTELEN ALFARHANG! DE NAGYON KÍVÁNCSI LENNÉK HOGYAN SZARNÁD ÖSZE MAGAD EGY GORJUNOV KEZELÉSE ELŐTT! PRAULETÁRIS BÁTORSÁGOD AZ ELSŐ ELLENSÉG LÁTTÁN A GATYÁDBA LOCH+=CSANNA! TIUTEÁLA AGYASKODÁSOD EL PRAUZÁLJA A DANCHOROS MEINGEOMÁDAT! SÖTÉT A LÉLEK FEKETE A PRAUZITA! LÉGY MEG FONTOLTABB A VÉLEMÉNY ALKOTÁSKOR! HA MAGYARNAK ÉRZED MAGAD LÉGY VALÓBAN MAGYAR! A GYŰLÖLETTEL ÉLETTELEN VAGY! SNU!

  Maria
  2022. ápr. 15. 12:47

  Fordítva ülsz a lovon: nem Magyarország üzent hadat Ukrajnának, hanem Ukrajna tekinti Magyarországot az ellenségének. Ez már 2014-tő elkezdődött a vereckei emlékmű rendszeres felgyújtásával, megrongálásával, illetve a kárpátaljai magyarság folyamatos vegzálásával, az új oktatási törvényével, az ukrán nyelvtörvénynek a korlátozásaival a magyar nyelvhasználatot illetően, valamint az ukrán neonáci parlamenti képviselők rendszeres magyar ellenes kirohanásaival, a kárpátaljai magyaság deportálását követelve és nemzetárulóként listázva őket.

Petike
2022. ápr. 07. 15:48

Berlin igen korrupcioban tényeg az egyik legsikeresebb Orbanisztán az EUban

Dodo
2022. ápr. 07. 17:06

Zelenszkij pusztulast, nyomort ,fajdalmat hozott nepere es csak sajat magat menti es konyorog segitsegert nehogy bunoskent kezeljek majd az elszamolasnal hogy a haboru mellett dontott.

  Andras
  2022. ápr. 08. 18:58

  Addigra már a szilikon völgyben dolgozik majd jó zsíros fizetésért!

Kósa Zoltán
2022. ápr. 07. 17:52

Ez az írás tökéletesen fogalmazza meg az átlagember gondolatát kihagyva belőle a szaftos részeket, pedig valószínűleg sokan belegondolják kimondatlanul is.

Almassy
2022. ápr. 07. 18:43

Magyarország a magyaroké. NGO-k takarodó!

Berlin
2022. ápr. 07. 20:26

Lungo...! Az ukrajnai román és lengyel kisebbség is el van nyomva. Mi következik ebből? Hogy akkor a magyarok elnyomása is rendben van? Zelenszkij elnök véreskezű háborús bűnös. Megdöbbenéssel tapasztalom, ahogy felmagasztaljátok, dacára magyar emberek ellen is elkövetett gonosztetteinek. Bár tudom, hungarofób csehszlovákokat nem hat meg magyarok szenvedése, de legalább az őshonos oroszok irtása érintene meg benneteket! A magyarok közül senki sem bántja az ukránokat. Közel félmilliójukat etetjük, itatjuk, szállásoljuk naponta. Nem tudsz róla? Te melyik bolygón élsz?

Vas József
2022. ápr. 09. 10:22

Ez nő is csak egy ócska megélhetési látványpolitikus! Abban a pillanatban, hogy véleményt kell formálnia, csak kizárólag az uralkodó komcsi szemléletnek hódol be, mert fél, hogy ha nem azt mondja, amit ez az ótvar komcsi brigád akar hallani, már meg is poccsolják!

Andras
2022. ápr. 09. 10:36

Ilyen alapon a németek , a csehek és több EU ország is Putin szövetségesei.Hiszen itt leginkabb az orosz energiahordozóktól való függőség a legfájóbb pont.

Tallósné Tompa Magdolna
2022. ápr. 09. 11:42

Kedves M. András! Minden szavával egyetértek az elsőtől az utolsóig! Gratulálok a szabatos fogalmazáshoz, amely könnyen érthetővé teszi mondanivalóját.

Fehér István
2022. ápr. 09. 15:16

Lungodrom és Petike! Ti hol éltek? Okoskodni szeretnétek? Kezdjétek a becsületes nevetek vállalásával!

Stefan
2022. ápr. 09. 20:52

Jò volna ha ki lépnétek az EU bol it magyarok Csak job lehet nélkületek de roszab veletek 😜

  Maria
  2022. ápr. 15. 23:06

  Stefan: SENKIT nem érdekelt a rendszerváltás után, hogy miközben a magyarságot a nyugat fosztogatta, akkor jó volt-e ez Magyarországnak. A nyugatnak jobb volt. Még az Uniós csatlakozás után is, az Uniós támogatások sem tudták ellensúlyozni azt, hogy a magyarság olyan messze volt attól, hogy jó legyen a nyugattal, mint Makó Jeruzsálemtől. Csak miután Orbánék 2014-re kivezették az országot annak Európa szerte legkeményebb csődjéből, amibe az országot a nemzetközi háttérhatalomnak kiszolgáltató nemzetáruló Gyurcsányék juttatták, kezdődött egy kevéske fellélegzés. Ma már ott tart a nyugat, hogy egyre büdösebb neki a gazdaságilag egyre erősebb keleti tömb és benne a rebellis Magyarország. Büdösebb, mert a magyarok nem hagyják hogy Sorosék és más uzsoratőkések talicskázzák ki a hasznot a továbbiakban az országból, hanem megtartják maguknak! Ebből futja a nemzeti jólét növelésére, adócsökkentésekre, a 25 éven aluliak és a 4 gyermekesek adómentességére, a világon egyedülálló családvédelmi támogatásokra, a nyugdíjas vállalkozók járulékmentességére, a vállalkozások adókönnyítésére és támogatására, a magyar gazdaság Európa szerte kimagasló nagyságú növekedési ütemének a fenntartására. Nektek MÁR jó volna ha ezért a magyarok kilépnének az Unióból, de arra még egy kicsit várnod kell, mindaddig, amíg valamilyen módon még meg lehet küzdeni a brüsszeli liberodiktátorokkal. Ha már nem megy, akkor úgy otthagyja Magyarország az Uniót, mint Szent Pál az oláhokat, ti meg örömködhettek a magatok posványában és nyomorúságában.

apoca
2022. ápr. 09. 21:55

Ez csak a szokásos bal-libsi mantra. Ez komoly? Semmi újat nem tudtok kitalálni? Vagy mostanában már nem küldik az ukázt brüssszelbõl? Ez annyira szánalmas...

Dzsoni
2022. ápr. 10. 00:07

Remélem, el is jut a némberhez a levél!

kis tamás
2022. ápr. 10. 01:32

Ursula von der Leyen német kereszténydemokrata politikus.2003–2005 között az alsó-szászországi tartományi szociális és egészségügyi minisztériumot vezette, 2005–2009 között német szövetségi családügyi, 2013-ig a szociális és munkaügyi minisztériumot, majd 2019-ig a védelmi minisztériumot vezette. Talán azért nem ismerted, mert viszonylag ritkán jár kistérségi művelődési házak büféjébe.

kis tamás
2022. ápr. 10. 01:34

Most itt komolyan arról megy a vita, hogy a németek megmondhatják e, hogy milyen feltételekkel adják oda a német adófizetők pénzét Magyarországnak?

Taksony
2022. ápr. 11. 10:36

Nem itt arrol van szo ,hogy azt is meg akarjak mondani ,hogy mit egyunk es igyunk....tehat diktalni akarnak.

Farkas János
2022. ápr. 11. 16:23

Ezeket a mondatokat mindenkinek értenie kell!!

Nyeső Ildikó
2022. ápr. 11. 19:13

Az EU-ba Magyarország befizet, mint más tagállamok; majd a befizetett pénzünket különféle elvek szerint visszaosztja. Ez tehát nem az EU kegye, hanem kötelessége betartani a szerződést!

Mária
2022. ápr. 15. 12:24

A Paks2-re például SEHONNAN nem kapott Magyarország pénzt, de kapott Putyintól. Viszont az Eu-s támogatások JÁRNAK Magyarországnak, és ha nem adja őket a brüsszelita, az EP 270 képviselőjét a mellényzsebében tartó Soros Gyuri és a magyarországi nemzetáruló balliberális ellenzék sugallatára liberodiktátor adminisztráció, nos, akkor elmaradnak a befizetések is és végső soron a nyugati vállalatok államosítására is sor kerülhet, milliárdos veszteségeket okozva nekik illetve az uniós amúgy is döglődő anyavállalataiknak. Azon kívül, ahogyan Magyarország a sorozatos vétóival egy jó időre kiütötte Ukrajnát, hogy NATO tag legyen, úgy az Unióban van egy pár témakör, ahol a magyar vétó az uniós ügyeknek beakaszthat. Végső soron alig pár évet kell várni arra is, hogy Magyarország ne haszonélvezője, de a támogatásokat meghaladó befizetője legyen az Uniónak. Ekkor már az Unióból való kilépést vagy a Kelet-Európai az Unióból kiváló külön blokk megalapításában való részvételt is meg kell fontolni. A lengyelek éppen ezen dolgoznak egy a balti államoktól a Balkánt is magába foglaló szövetségen az Unió maradék nyugati szárnya és Oroszország-Ukrajna között, amely a háttérhatalommal szembeni gyümölcsöző jövőképet vetíti előre.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket