Király Zsolt: Botrány a Pohodán - A liberálisok kiűzték a köztiszteletben álló egyházi vezetőt a fesztiválról - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Király Zsolt: Botrány a Pohodán – A liberálisok kiűzték a köztiszteletben álló egyházi vezetőt a fesztiválról

Tolerancia, elfogadás, liberalizmus a gyakorlatban.

Nyitókép: Róbert Bearmaid Furiel fb-oldala

 

Nem akármilyen botrány történt a nemrég befejeződött Pohodán. Szlovákia legnagyobb zenei eseményén, a trencséni repülőtéren zajlott Pohoda fesztiválon a katolikus egyház is felállított egy gyóntatófülkét.

 

Kép forrása: Pravda

 

Az elvileg elfogadó, toleráns, liberális, progresszív értékrendet valló ifjúság tagjai mindezt nem sokáig tűrték. Válaszul egy szivárványszínű zászlót akasztottak a fülkéjére és sajtóbeszámolók szerint azt kiabálták, hogy hagyja el a fesztivált.

 

SJE Nyílt nap

A magyarul is anyanyelvi szinten beszélő Halko József egyébként nem akárki. Korábban a pozsonyi magyar katolikus hívek pasztorációjáért is felelős segédpüspök gyakorló lelkiatya, a teológiai tudományok professzora, a Komenský Egyetem oktatója.

 

Halko és a katolikus egyház úgy gondolta, hogy a fesztivál hivatalos programjának részeként az elvileg toleráns, elfogadó Pohodán egy kicsi, szerény gyóntatófülke is elfér, ahol a vasárnapi istentisztelet előtt az érdeklődők szentgyónásban is részesülhetnek.

 

Tévedett.

 

A Pohodán bulizó progresszív, liberáis, toleráns fiatalság kiűzte a lelkiatyát, gyóntatófülkéjét pedig megcímkézte.

 

 

A dologhoz tartozik, hogy a fesztivál főszervezője, Michal Kaščák ahelyett, hogy megvédte volna, vagy legalább kiállt volna a hivatalos program keretében szolgálatot teljesítő Halko mellett, inkább magára hagyta őt és elnézést kért a közönségtől, hogy a lelkiatyának lehetővé tették, hogy részt vegyen a Pohodán.

 

A fenti példa is csak alátámasztja Fukuyama új könyvének egyik fő állítását, miszerint a liberalizmus veszélyben van. Fukuyama ebben egyetért a konzervatívok liberalizmust illető kritikájával és jogosnak nevezi állításukat, miszerint a liberális társadalmak nem kínálnak morális támpontokat, amelyekre közösséget lehetne építeni, jogos.

 

Mégsem jött el a történelem vége, Fukuyama szerint veszélyben van a liberalizmus

 

Halko korábban nyilvánosan kritikával illette a közmédia egyik műsorát, melyben két nő csókolózik. Ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy leszbikus csók nem való a televízió képernyőjére.

 

Király Zsolt

Képek: Róbert Bearmaid Furiel fb-oldala

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 22 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Atoszka
2022. Júl. 11. 16:11

Remélem egyre jobban nem férnek majd a bőrükbe és egyre többször kimutatják majd, hogy kik is ők valójában (...kikké is váltak az agymosás következtében ...) és ezáltal lehull végre a lepel és fel fog ébredni az a sok széplelkű, bugyuta, naív ember, akinek még mindig nehéz elmagyarázni, hogy ki melyik oldalon játszik...

  Kósa Zoltán
  2022. Júl. 11. 16:38

  Amikor a tolerancia nem tolerál, de ő maga elvárja. .... „Semmit se vigyetek magatokkal az útra: se botot, se tarisznyát, se kenyeret, se pénzt, csak a ruhát, amelyet viseltek! Ha bementek egy házba, maradjatok ott, amíg abból a városból tovább nem mentek! Ahol nem látnak szívesen titeket, annak a városnak a porát is rázzátok le a lábatokról, amikor elmentek onnan! Ez figyelmeztetés lesz majd a számukra.”

Kósa Zoltán
2022. Júl. 11. 17:22

A liberálisoknak sikerült elérni, hogy a szivárvány ne egy káprázatos égi jelenséget juttasson eszünkbe, hanem mocskot, szennyet, erkölcstelenséget stb.

Gabor
2022. Júl. 11. 17:53

Arra leszek kíváncsi ,hogy petike meg elvbaràtai ezt hogyan fogják kommentelni ! Ezek a gyökertelen ,erkölcstelen ,jellemtelen ,szemtelen , úgymond ," jövő ," generációja fogja tovàbb építeni a csak úgy lett országot , a szabadság jelszava alatt ! Mi lesz ennek a vége ? Mi lehet ennek a vége ? Semmi jó !

  Almassy
  2022. Júl. 12. 03:24

  6szín-tálibok. Szégyen rájuk.

  Petike
  2022. Júl. 12. 06:54

  a papoknak ott semmi keresnivalojuk sincs ez nem kormenet sem mise a pap menjen prédikálni a templomba mert ott a helye és nem egy fesztiválon

Petike
2022. Júl. 12. 06:58

persze ha a papok megeroszakolják a kisgyerekeket amelyre ezer példa van az ugye rendben van

  Atoszka
  2022. Júl. 12. 09:07

  Ez csak egy nagyon gyenge vagdalkózás Petike….

  Müzlis Joghurt
  2022. Júl. 12. 10:59

  Petike ápolóját kérem: a gyógyszeradagot emelni, a klaviatúrát elvenni.

   Petike
   2022. Júl. 13. 07:20

   a gyogyszerrre neked lesz szukséged

   Tejbe Gríz
   2022. Júl. 13. 11:35

   Tényleg? Miért is?

kulcsargeza
2022. Júl. 12. 11:29

Tisztelet a kivételnek, de a mai liberálisok nem liberálisok, hanem agresszív intoleráns radikálisok. Kommunista ifjak főiskolai diplomával.

Dodo
2022. Júl. 12. 12:56

Hat ha ez a liberalisok altal vezetett ut a jovo fele akkor siralmas lesz a jovo.

Petike
2022. Júl. 13. 14:01

mellesleg KIrály Zsolt te miota vagy ekkora hívo

  kulcsargeza
  2022. Júl. 13. 22:14

  Petike, lehet, hogy veled ellentétben Király Zsolt továbbra is a demokrácia elkötelezett híve lenne?

Zed
2022. Júl. 23. 08:53

Milyen pap az ilyen, aki meg sem probalja vedeni a keresztet? Krisztus korbaccsal verte ki az ilyeneket a templombol! Az osszes harcos szentrol nem is beszelve!

Vörös Károly
2022. Júl. 23. 21:31

Kedves Zed ! Tisztában van vele, hogy Krisztus kiket vert ki anno a templomból ? A biblia nem a másokról ir...Amúgy miért is kellene a keresztet megvédenie annak a papnak ?

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 45 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben, a Heti Válaszban, valamint több országos szlovák és magyar nyelvű médiában is publikált.

Kövessen minket