Nyitókép: Szövetség-Aliancia

 

Néhány hónapon belül akár előrehozott választások is lehetnek Szlovákiában. Ilyen érzékeny időszakban különösen fontos, hogy a politikusok világos, egyértelmű üzeneteket küldjenek a választók felé. Hogy a nép tudja, ki mennyire toxikus, milyen értékrendet képvisel, ki hol áll vagy nem áll.

 

Elromlott iránytű

 

A Szövetség-Alianciában e téren mintha elromlott volna az iránytű. Legalábbis a Most-Híd platformnak köszönhetően. Hogy Solymos László vagy Rigó Konrád a korábbi maffiakormánnyal, azaz a Smerrel és a Hlasszal szimpatizál, hogy Fidesz-ellenesek, hogy a magyar ellenzék tüntetéseire járnak, hogy Soros Györgyöt kedvelik, vagy hogy az LMBTQ propagandát tolják, közismert.

 hirdetes_810x300  

 

Azt viszont, hogy 2,5 hónappal az október 29-i összevont helyhatósági és megyei választások előtt a lakosságot félrevezetve érdemtelenül Peter Pellegrinivel kampányoljanak egy színmagyar településen, még egyikük sem merte bevállalni. Egészen mostanáig.

 

Pellegrini és a Hlas beszabadult a magyarok közé

 

Hétvégén a Dunaszerdahely melletti Nemeshodosban tartották a Nemeshodosi Nagy Lakomát. A rendezvényt követően felvidéki magyar választók tucatjai keresték meg felháborodottan a Körképet, hogy a faluban a Szövetség-Aliancia polgármestere, Balódi Ladislav az előző maffiakormány vezetőjével, a Smerből kivált Hlas elnökével, Peter Pellegrinivel kampányol.

 

Kicsoda Balódi Ladislav?

 

Balódi Ladislav a Szövetség-Aliancia Most-Híd platformjának tagja, a platform Dunaszerdahelyi járási elnöke, a Szövetség-Aliancia egyik megyei képviselőjelöltje.

 

Balódi Ladislav pirossal jelezve. Kép forrása: Szövetség-Aliancia Fb-oldala

 

Balódi a jelenlévők elmondása szerint a még 2019-ben!!, tehát 3 éve Peter Pellegrini kormánya alatt 38 ezer euróval támogatott multifunkciós sportályát köszönte meg a politikusnak. Épp most, ennyi év után…

 

Érdekesség, hogy a jelenlegi kormány tavaly a fenti összeg háromszorosát hagyta jóvá új asztalitenisz-csarnokra, ami a jelek szerint kevés ahhoz, hogy valaki a led kivetítőre kerüljön.

 

 

Értjük? Nem értjük?

 

Értjük, ugye? Pellegrini 2019-ben, jó 3 éve küldött 38 ezer eurót Nemeshodos multifunkciós sportályájára. Tavaly pedig a Matovič, illetve Heger-kormány is megítélt 110 ezer eurót Balódi falujába egy asztalitenisz-csarnokra. Balódinak valami miatt mégis Peter Pellegrini jut az eszébe, a Hlas elnöke pedig egy 10 négyzetméres led kivetítőn exkluzív, prezentálási lehetőséget is kap a nemeshodosi lakomán. Miközben a polgármester részéről saját pártjának, a Szövetségnek a neve még csak egyszer sem hangzik el.

 

Azzal, hogy Balódi a Smer, illetve Hlas politikusának ilyen teret adott, egyértelműen színt vallott és akarva-akaratlanul a Szövetséget is behúzza a Most-Híd korábbi koalíciós partnere mögé. Kérdés, hogy mit szól ehhez Forró Krisztián pártelnök, mit szólnak ehhez a választók.

 

A helyiek ledöbbentek

 

A Körképnek nyilatkozó helyiek véleménye mindenesetre egyértelmű és világos: ledöbbentek, szinten aluli, kétségbeesett próbálkozásnak, a rendezvény politikai célokra való felhasználásának tartották Balódi húzását.

 

“Jó istét” magyarok! Itt a Hlas-Szövetség koalíció?

 

A nemeshodosi példa mindenesetre új, az eddigiektől eltérő politikai hozzáállást mutat a Szövetség-Aliancia részéről…

 

Pellegrini igen, Gyimesi nem?

 

Miközben tehát a választók a magas árakkal és inflációval, a háború és Covid miatt egyre nehezebb megélhetéssel küzdenek, Balódi szembe menve pártja eddigi országos kommunikációjával, sajátjai értetlenségét is kiváltva Peter Pellegrinit futtatja.

 

Balódi Ladislav és a szövetségi értékrend: Horthyt elzavarták, a maffia elé vörös szőnyeget terítettek

 

A Hlas elnöke óriáskivetítőn kampányolhat a magyarok körében, miközben a hiteles magyar egység helyett a Szövetség Gyimesi Györggyel csatázik arról, hogy ki hogy szavazott májusban!! (az egyébként nézhetetlen) RTVS magyar adásának szlovák feliratozásáról.

 

Egészen abszurd! És mindezek után még azt is elvárják, hogy a magyarok menjenek el választani…

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 33 olvasónak tetszik ez a cikk.