Nyitókép: aktuality.sk

 

Nagy valószínűséggel alig pár hónapja van már csak hátra a Szövetség-Alianciának. Legalábbis abban a formájában, ahogy azt jelenleg ismerjük. A mélyen a parlamenti bejutási küszöb alatt található párt három platformja közül ugyanis a legnépszerűbb, továbbra is perspektívával rendelkező MKP-t nemcsak a Most-Híd és az Összefogás fúrja belülről, hanem kívülről a két fő áruló, Bugár Béla és Simon Zsolt paktuma is.

 

Nézzük, miről is van szó

 

A felvidéki magyarságot elsőkét eláruló Simon Zsolt és leggyűlöltebb, legmegosztóbb, elvileg nyugdíjba vonult politikusa, Bugár Béla sokáig haragudtak egymásra. Egészen ez év májusának végéig, amikor újra asztalhoz ültek annak érdekében, hogy átmenetileg félretegyék egymás iránti ellenszenvüket. Saját jelentéktelenségükben ugyanis közös ellenséget találtak, mégpedig a Szövetségbe csalt MKP-t.

 hirdetes_300x300  

 

„Lépd meg azt, amit mi a Most-Híddal folyamatosan csináltunk. Ahol csak tudsz, indulj el jelöltjeiddel a Szövetség-Aliancia MKP-s politikusaival szemben, én majd a szlovák médián keresztül folyamatosan fúrom őket, a Most-Híd hátrahagyott maradéka és azok a szerencsétlen Összefogásosok pedig örömmel megteszik ugyanezt házon belülről“

 

– mondhatta Bugár Simonnak a Duna partján, Pozsonyban.

 

Így is lett. Simon pártjával akcióba lépett. A módszer lényegében ugyanaz, mint amit az SaS is művelt augusztus végéig a kormánykoalíción belül.

 

Simon és Bugár az MKP ellen

 

Nagyszombat megyében nem az MKP-s Berényit, de még csak nem is a másik magyar jelölt, Hakszer Rolandot, hanem Jozef Viskupič (OĽaNO) jelenlegi megyefőnököt támogatják. (Hogy ki mellé áll Simon Zsolt egyszemélyes pártja igazából mindegy, a lényeg a döntésben rejlő szimbolikus üzenet).

 

Somorján, Bugár lakhelyén sem az abszolút favorit Orosz Csabát (Szövetség, MKP-platform) támogatják, hanem azt a Sztruhár Františeket, aki alig 2 éve még a Szövetség-Aliancia parlamenti listájának 34. helyén szerepelt (érdemes lenne a párt vezetésének jobban megnéznie, hogy kinek szavaz bizalmat).

 

Sztruhár somorjai esélyeit jól jellemzi, hogy két éve alig 255 karikát szerezve a parlamenti választási lista 34. helyéről 100 helyet (!!!) zuhanva a csúfos 134. helyen végzett. Ez abszolút negatív rekord még a gyenge egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Szövetség-Aliancia listáján belül is (az erről szóló korábbi elemzésünk ITT található.)

 

Bugár a paktum rá eső részét azóta is szíves-örömest végzi, lásd itt, itt, itt és itt.

 

Hárman a magyarságot elárulók közül. Kép forrása: pluska.sk

 

A munka igazán piszkos, árulókat megszégyenítő része a két másik platform, a Most-Híd és az Összefogás embereire jutott. A nemzeti alapú politizálást gyűlölő Most–Híd-platform tagjai közül Solymos László és Rigó Konrád vették kézbe a dolgokat.

 

A szerény olvasottsággal bíró felvidéki magyar, progresszív érdekeket kiszolgáló médiában Solymos, a párt második embere azt hangoztatta Forró Krisztiánról, hogy nem alkalmas a párt vezetésére, önállótlan és mások irányítják őt. Elmondta azt is, hogy Berényi támogatásával Forró elvesztette a Most–Híd-platform bizalmát, majd gyorsan Berényi és Forró nyakába varrta a felelősségét annak, hogy a Szövetség-Aliancia nem lesz sikeres. Mi több, nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy Forró leváltását kezdeményezik. Berényivel kapcsolatban pedig nemes egyszerűséggel csak annyit mondott, hogy nem legitim megyefőnök-jelölt.

 

Ki hisz nekik ilyenek után?

 

Ilyen előzmények után el tudja képzelni a kedves olvasó, hogy milyen elszántsággal fognak kampányolni Bugár hátrahagyott emberei a Szövetség-Aliancia MKP-platformjának embereiért. Hiszen Solymos szerint Berényi nem a megoldás, hanem a probléma, és számukra még csak nem is tekinthető jelöltnek.

 

Hogy Solymosék már az október 29-i választások utáni kilépésre készülnek, jelzi, hogy ahol csak tudja, igyekszik rontani a Szövetség politikai kilátásait. Például olyan kijelentésekkel, hogy ebből nem lesz parlamenti képviselet. Ugye, hogy tiszta SaS paralel?

 

Majd jött a szivárványos zoknis, szélsőségesen liberális Rigó Konrád, aki az elmúlt időszakban leginkább a pénzosztó hidas kultúrmaffia fejeként vált ismertté. Rigó egyenesen megfenyegette Forrót, hogy ha ragaszkodik Berényi megyefőnöki jelöléséhez, akkor nem fogja tudni egyben tartani a pártot. Mi több, egyenesen a Szövetség széthullását helyezte kilátásba (igen, pontosan így néz ki, amikor valaki már az október 29-e utáni kilépést és a párt szétverését készíti elő).

 

Ez lehet a Most-Híd terve az MKP-platform gyengítésére? Az utolsó pillanatban születik fontos döntés Nagyszombat megyéről

 

Összefogás-platform, a hasznos hülyék

 

És végezetül, a Bugár–Simon–Most-Híd-féle törekvésekhez csatlakozott az Összefogás két embere, Nagy József és Mózes Szabolcs is, akik szintén megkérdőjelezték Berényi legitimitását és keményen kritizálták Forró Krisztiánt.

 

Arra persze egyik platform sem gondolt különösebbe, hogy a párton belüli nyílt üzengetés és egymás ócsárolása saját jelöltjeik esélyeit is gyengíti. Például Dunaszerdahelyen, Komáromban, Gútán vagy Ipolyságon, ahol magyar a magyarral, Szövetség-jelölt a független magyarral csap össze. De maga Nagy József is bukhatja a megyei választást…

 

Megyefőnök-, polgármester-, esetleg képviselőjelölt vagy és szeretnéd magadat megmutatni a választók előtt? Kérd a Körkép.sk ajánlatát és láthatóvá teszünk. Hirdess a legolvasottabb jobboldali, konzervatív, polgári, felvidéki magyar portálon.

 

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy úgy Berényi, mint Forró számára az MKP választók szemében még szimpatikus is lehet, és mobilizáló erővel bírhat a liberális oldalról érkező nyílt hadüzenet.

 

Kérdés, kinek árt ez a taktika

 

Itt tart tehát ma a fentebb vázolt szalámitaktika, melynek egyetlen célja van: minél jobban meggyengíteni a Szövetség-Aliancia esélyeit az október 29-i összevont helyhatósági és megyei választásokon, hogy aztán majd a rossz eredményre hivatkozva szorgalmazhassák Forró leváltását.

 

Kérdés, kinek ártanak egyáltalán ezzel az átlátszó, pártot szétverni igyekvő taktikájukkal. A jóérzésű magyar választó ugyanis akár tisztulásként is felfoghatja a fentieket, miközben imádkozik, hogy szabaduljon már meg végre az MKP az őket lehúzó emberektől.

 

Gyimesi György, ugye figyel?

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 35 olvasónak tetszik ez a cikk.