Nyitókép forrása: SITA/Ukrainian Presidential Press Office via AP
Ukrajna ebből egyszerűen nem jöhet ki jól. Ha csak az elmúlt pár napot nézzük:

 

  • Macron kijelentette, hogy nem akar világháborút, és nem válaszolna atomcsapással, ha Ukrajnát atomcsapás érné.
  • Musk visszavonja a Starlinket Ukrajnából. Ez a katonai szempontokon kívül azért súlyos csapás Kijev számára, mert ezt a rendszert használhatták volna az elektromos áram helyreállítására is olyankor, amikor masszív rakétacsapások érik az elosztóhálózatokat.
  • Kuleba elkotyogja két orosz telefonbetyárnak, hogy ők álltak a belgorodi (orosz terület) és kercsi támadások mögött. A nyugati sajtó ezt le is közli (!).
  • Eleve amerikai lapok szivárogtatják ki azokat az akciókat, amiket az ukránok igyekeznek letagadni.
  • Európa kezd kifogyni a lőszerekből, de ami sokkal beszédesebb, nem győzi kifizetni a tagállamok fegyvertérítési kérelmeit. Szlovákia is úgy adta át a fegyvereit Ukrajnának, hogy majd az uniós közös kasszából átfizetik. Csakhogy még egy eurót sem fizettek át, a keret pedig jóval kisebb, mint amit a tagállamok felé téríteni kellene. Nem mellesleg, elvileg a törvény szerint uniós forrásokból fegyverkezésre nem lehetne költeni…
  • A The Economist, ami a nyugati mainstream közé tartozik pénteki cikkében arról írt, hogy a szankciók miatt Európa recesszióba kerül, miközben Oroszország állja a sarat, és a jelek szerint épp kilábal a recesszióból (megint a magyar kormánynak lett igaza).

 

És még sorolhatnám. Az ukránok úgy fognak járni, mint az afgánok vagy a kurdok. Abban a pillanatban, hogy az amerikaiak elérték a céljukat vagy azt a határt, ameddig megérte nekik elmenni, eldobják őket. Lásd a törökök szíriai hadműveleteit a kurdok ellen, amire Washington áldását adta. Hogy a dicső Arab Tavasz vívmányairól ne is beszéljünk.

 

Nagy a veszélye, hogy a végén itt marad nekünk Európában egy szétlőtt, összeomlott ország, amit ha nem tartunk el és nem dotálunk súlyos milliárdokkal, eluralkodik benne a bűnözés, és amerikai fegyverekkel felszerelt bűnbandák indulnak el portyázni, csempészni meg destabilizálni Európa felé.

 

 hirdetes_300x300  

Nincs más megoldás, fegyverszünet kell. Az ukránok és Európa érdekében.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 37 olvasónak tetszik ez a cikk.