Nyitókép: Kekjatek.hu

 

A „Pesti Srácok 1956” társasjáték, ahogy azt már a címe is sejteti, az 1956-os forradalom és szabadságharc napjaiba repíti vissza a játékosokat. Szabadságharcosként valós eseményeket kell végrehajtanunk a vérrel áztatott Budapest utcáin és közben fel kell vennünk a harcot a szovjet páncélosokkal és az ÁVH rettegett harcosaival. A főváros egyes pontjain a védelem megszervezése és harcostársak kiküldése is fontos, így ha jól taktikáztunk, a morál és a támogatás is megfelelő mértékű, akkor a szovjet csapatok végül hét nap után kivonulnak Budapestről és a forradalom a magyar szabadság győzelmét hirdeti.

 

A „Pesti Srácok 1956” nem mai játék, a Kickstarteren keresztül jelent meg már jóval több mint öt éve „Days of Ire: Budapest 1956” („Budapest 1956: A harag napjai” címmel. Turczi Dávid és Vincze Mihály mesterművét a rendkívül igényes játékairól híres Kékjáték (Kard és Korona Kiadó) fordította le és adta ki magyar nyelven. Egy kooperatív játékról van szó, ami azt jelenti, hogy a játékosok nem egymás ellen, hanem egymást segítve harcolnak a cél elérése érdekében. A tervezés és a taktikázás sorsdöntő lehet egy-egy forduló alkalmával, igaz a szerencse – habár kisebb mértékben – szintén jelen van a játékban.

 

Forrás: Kekjatek.hu

 

 hirdetes_810x300  

Az 1956-os budapesti események lefolyása összesen három különféle változatban játszható ebben a  látványos társasjátékban. A „Felkelő játékmódot” az alkotók azoknak ajánlják, akik még csak ismerkednek a „Pesti Srácok 1956” világával, bár a sokéves tapasztalat szerint érdemes egyből a „Bajtárs játékmóddal” kezdeni. Végül, de nem utolsó sorban, a „Szembenálló játékmódban” az egyik játékos a szovjetek bőrébe bújva maga irányíthatja a megszálló csapatokat és az ÁVH pribékjeit.

 

Forrás: Kekjatek.hu

 

Forrás: Kekjatek.hu

 

A játék grafikája önmagáért beszél, egyben a megfelelő történelmi hangulat legfontosabb megalapozója. Ugyanilyen kifinomult a játék dinamikája is, ami izgalmas és változatos órákat ígér.

 

Az 1-4 játékos számára, 12 éves kortól ajánlott társasjáték a mai napig beszerezhető (sok társas esetében ez nem magától érthetődő). A „Pesti Srácok 1956” egy olyan társasjáték, amelyben nem mesebeli célokért, hanem önmagunkért, a magyarságért harcolunk. Máig az egyik legigényesebb magyar társasként tartják számon.

 

Bővebb információ a kekjatek.hu oldalon.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.