Nyitókép: sport.detik.com

 

A futball-világbajnokságon, amit 92 éve rendeznek meg, és amit százmilliók néznek, megállt az idő. Ma is világszerte nemzetek vetélkednek, előbb selejtezőkön, aztán egy rendezvényen, ami rengeteg pénzbe kerül, és amit rendre új és új helyeken rendeznek meg. A rendezvény célja a felelőtlen szórakoztatás. A nacionalista indulattól fűtött, himnuszukat olykor könnyes szemmel éneklő játékosok (nem mind ilyen azért, ne gondolják) lázba hozzák meggondolatlan honfitársaikat szurkolóikat, és azok képesek őszinte átéléssel lelkesedni ezekért a molyrágta érzelmességekért –évekre visszavetve ideológiai nevelésünk bimbózó eredményeit.

 

Persze vannak dicséretes kivételek is, mint a felvilágosult Németországból érkezett játékosok (ide nem mertem „nationalelfet” írni), akik egy percre sem felejtik el, hogy népszerűségük kellő hatással lehet értetlen és maradi embertársaikra. A német válogatott tehát úgy kezdte a első világbajnoki mérkőzését, hogy játékosai befogott szájjal fényképezkedtek a lelátók előtt. Vitézi tett volt! Mindenki láthatta belőle, hogy ezek a hős férfiak humanoidok nem tűrnek olyan szabályokat, melyek korlátozzák az igazság, az önérzet és a tolerancia nemes eszméit! Szájuk befogásával ugyanis azért demonstráltak, mert szervezetük, a FIFA megtiltotta nekik a szivárványszínű karszalag viselését.

 

Jegyezzük meg: kénytelen volt. Nem mert tanácsának 37 tagja ne volna tisztában a wokeness alapigazságaival, elég éberek ők, hanem mert ezt a világbajnokságot Katarban rendezik meg, és csak tíz nappal a megnyitó előtt a katari VB nagykövete, Khalid Salman úr elmekárosodásnak nevezte a homoszexualitást. Miután pedig sosem szerencsés tiszteletlennek mutatkozni a házigazdákkal (különösen, mint hírlik, szabad szemmel is jól látható kenőpénzek elfogadása után), életbe lépett az említett tiltás.

  hirdetes_300x300   

 

A németeknek sem kellett több, máris befogták a szájukat! – nem hisszük, hogy szokatlan volna nekik ez a testtartás, hacsak azért nem, mert csak a szájukat csukták be, szemüket, fülüket nem, mint általában. És tényleg csak szeplő a makulátlan sportembereken, hogy ha ezért a FIFA tényleg megbünteti őket, azt nem ők, hanem a német szövetség fogja a nevükben kifizetni. Lássuk be, a kiállás így is kiállás és a hőstett hőstett.

 

Mondjuk az irániak botorsága, hogy nem énekelték saját himnuszukat, nem olyan nagy dolog. Meg itt Európában ezen senki nem botránkozik meg: nem énekelni éppolyan emberi jog, mint a homoszexualitás. Az irániak ugyan nem viselik annyira szívükön a woke-ot, mint európai sporttársaik, de elképzelhető, hogy a németekével szemben az ő szövetségük nem tudja majd tökéletesen ellensúlyozni a rájuk váró büntetést. Még ha az elnökük is odaáll a bitófa alá, azzal sem. A németek meg kikaptak 2:1-re, ma már ráadásul otthonról figyelhetik a vb-t.

 

Micskó András

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.