Nyitókép: Kezima Fotó

 

Milyen volt az óév és mit vár az új évtől? A Körképen cikksorozatot indítottunk az óév végén, az új év elején, melyben általunk értékesnek tartott, új gondolatok megfogalmazására képes közéleti embereket kérdeztünk arról, hogy milyennek látta a 2022-es esztendőt, és mit vár az újévtől.

 

Skrabski Fruzsina magyar filmrendező, producer, forgatókönyvíró és újságíró:

 

2022 – a háború éve számomra. Amikor vártuk Budapesten az ukrán menekülteket és a fáradt, kiégett gyerekek erőtlenül, mosoly nélkül, kataton állapotban nyúltak a plüssökért, amit zavaromban osztogattam köztük, ezek a jelenetek a szívembe égtek örökre! Remélem azóta otthonra találtak valahol a világban és Karácsonykor már tudtak mosolyogni a menekült gyerekek.

 

2023 – remélem a béke éve lesz, mert a háború megtanítja számunkra, hogy tudjunk örülni a mindennapjainkat. Letegyük a mi kis háborúinkat, rendezzük konfliktusainkat és alázatosan, szeretetettel és tisztelettel csodáljuk egymást, hiszen minden egyes ember, Isten arca. Ha összefogunk, segítünk egymásnak, úgy minden nehézség túlélhető, ha veszekszünk, akkor a legjobb élet is lehet pokol!

 

Skrabski Fruzsina

Korábbi írások:

 hirdetes_400x285  
  1. Csáky Pál
  2. Molnár Tamás atya
  3. Édes Enikő

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!