Nyitókép: Archív

 

Van egy felvidéki magyar parazita, aki az árulásra, pártok szétverésére szakosodott. Úgy hívják, hogy Simon Zsolt, aki volt már minden, meg annak az ellenkezője is. És ebbéli karrierjét nagyon szeretné folytatni.

 

Hősünket még az MKP aranykorában Világi Oszkár oligarcha hozta be a pártba, és segítette hozzá ahhoz, hogy miniszter legyen. Mezőgazdasági miniszter.

 

 hirdetes_810x300  

Kivételezett helyzetből indult

 

E sorok írója akkor ott volt a tűz közelében, a mai napig pontosan emlékszik arra, ahogy az MKP politikusai (leszámítva az ún. gazdasági lobbi tagjait) csak néztek értetlenkedve egymásra, hogy ki ez a Simon, aki most jött Gömörből, és ki tudja, az MKP tagja-e egyáltalán.

 

Simon kivételezett helyzetben volt. Az első naptól kezdve lejtett felé a pálya. Nem kellett a szamárlétrán lépkednie, rögtön miniszterként kezdhette. Cserébe el kellett végeznie mindazt, amit elvártak tőle. Csicska is volt. Simon pedig feltűrte az ingujját, elrakta a vasvillát és munkához látott. Földek, erdők, mezők, rétek, egykori szövetkezetek kerültek gyorsan a megfelelő kezekbe. Miniszterként védett mindent és mindenkit, csak épp pártját és az ország egykori éléskamráját, Dél-Szlovákiát és az ott élő magyarokat nem.

 

Minden (mezőgazdasági) baj forrása

 

Beengedte a dán disznótartókat, tönkrevágva ezzel élőhelyünket, talajvizeinket. Kinyitotta a kaput a nagy bevásárlóközpontok előtt, a csőd szélére taszítva a magyar termelőket, amivel az MKP-ra (így rá is) szavazó tisztességes magyarok tízezreinek munkáját, megélhetését veszélyeztette.

 

A dolog végül odáig fajult, hogy a gazdasági lobbit más területeken is kiszolgáló őrangyalát, az MKP-t lezüllesztő Bugár Bélát saját párttársai buktatták meg. Mert így volt helyes.

 

Simon erre, miután látta, hogy számára itt a történet befejeződött, elsőként árulta el a magyarságot és hagyta ott az MKP-t. Bugár meg követte. Megalapították a Most-Hidat, ahol folytathatta mindazt, amit az MKP égisze alatt megszokott. Majd miután az áruló Simont maga a főáruló, Bugár Béla árulta el, és Simon helyett Lucia Žitňanská lett a Smer vezette koalíció minisztere, a politikát kizárólag saját és gazdái érdekei szerint művelő Simon a Most-Hídnak is búcsút intett.

 

Gyanús felmérésekkel zsarol

 

Onnantól kezdve nemcsak az MKP, hanem a Most-Híd is az ellenségei közé tartozott. Saját pártot alapított, hogy felülmért, gyanús felmérésekkel saját közösségét zsarolja. Legutóbb fel is került az MKÖ listájára, melynek a választási eredményei után járó pénzből tartja el önmagát és politikai projektjeit.

 

Mivel az MKÖ nem jutott parlamentbe, a pozíciók után áhítozó Simon ismét dobbantott. Helyi és megyei választásokon persze nem mer elindulni, mert nagyon gyorsan kiderülne a gyanús felmérések és a választók általi valódi támogatás közti különbség. Hogy ez mennyire így van, mutatták az októberi választások is.

 

Simon most látva, hogy előrehozott választások lesznek, újra a magyar politikusokhoz dörgölődzik. Gőgösen, törtetően, lenézően, tahón, ahogy az tőle megszokott. Azt követően, hogy szlovák oldalon tárgyalt már mindenkivel, aki még egyáltalán szóba áll vele.

 

Szavaznál a Szövetség-Alianciára, ha azon Simon Zsolt is szerepel?

Betöltés ... Betöltés ...

 

Eddigi politikai karrierje tehát épp elég példát szolgáltat a döntéshozók számára ahhoz, hogy képet kapjanak erről a politikai szélhámosról. Csakhogy az oligarchák hatalma, érdekei, a pénz és a politikai zsarolás nagy úr ám. Simonnak sem lesz egyszerű kitenni a szűrét, de azért nem lehetetlen. Pedig erre van szükség ahhoz, hogy a Szövetség-Aliancia úgy-ahogy hiteles maradjon, és egyáltalán labdába rúghasson.

 

Simonnak ugyanis ha bejut a párt, egészen más tervei vannak, mint azt az MKP kemény magja képzeli. Ha pedig nem jut be, Simonnak úgy is jó. Három százalék felett már jár az állami támogatás. A lista előkelő helyein indulók így is, úgy is össze tudnak kaparni pár ezer karikát. Amit Simon pártja további tagjainak eredményeivel azonnal bevált készpénzre. Hogy folytathassa mindazt, amit az elmúlt 24 évben láthattunk tőle. A megosztást, hazudozást, a magyarság kihasználását.

 

Az ilyen toxikus alaknak nincs helye a politikában és nincs helye a tisztességes emberek között. Ennél még a Szövetségre szavazó felvidéki magyarság is többet érdemel.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 47 olvasónak tetszik ez a cikk.