Az MKP Platform úgy döntött, hivatalosan is vállalja, hogy magyar és konzervatív - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Vélemény

Az MKP Platform úgy döntött, hivatalosan is vállalja, hogy magyar és konzervatív

Nem az a zászló, amit most mindannyiunk érdekében a legmagasabbra kellene emelnie.

Nyitókép forrása: MKP platform hivatalos facebookoldala

 

Nyakig vagyunk a háborúban, a szlovák kormány 9 hónapos (rekordnak számító) hosszabbítást akar úgy, hogy a parlament megvonta tőle a bizalmat. Továbbra is kérdés a szlovák MiG-ek sorsa, dübörög a háborús propaganda, a NATO Katonai Bizottságának elnöke szerint az USA vezette szövetség készen áll a háborúra Oroszországgal, az ukránok vadászgépekért és nagy hatótávolságú rakétákért lobbiznak. A szlovákiai sajtót cenzúrázzák, a nem háborús retorikát folytató portálokat kiszorítják a közösségi oldalakról.

 

Közben a MKP Platformjának sikerült rájönnie, hogy konzervatív platform akar lenni. És két és fél év után arra is rájött, hogy benne kell lennie a Szövetség-Aliancia nevében a “magyar” jelzőnek.

 

Tehát rendkívül “fajsúlyos” döntések születtek a világháború küszöbén.

 

SJE Nyílt nap

Nem akarom én elvitatni az MKP Platform döntésének jelentőségét, csak épp ezeket a dolgokat már jóval korábban meg kellett volna lépni.

 

Főleg, mert hónapokig tartó önfelfedezésre nem nagyon van időnk. A fizetett propagandisták rongybábukként hajtják bele egy potenciális háborúba a szlovák közvéleményt. Ha végül kudarcot is vallanak, akkor is iszonyatosan ijesztő, milyen könnyen, mennyire ellenállás nélkül jutottunk el idáig. Lásd a népszavazáson résztvevők nagy, de nem elég nagy számát. És ebben minden politikai pártnak felelőssége van. A Szövetség-Alianciának is.

 

A magyar vagy magyarnak hazudott pártok politikusai végig csöndben voltak, vagy épp rásegítettek a liberális ámokfutásra. Már így is a magyar közösség a célpontja a liberális gyűlöletkeltésnek, és ha beüt a ménkű, először minket pécéznek majd ki. Az ötödik hadoszlopot, a belső bomlasztókat, a revizionistákat, az irredentákat. Merthogy a progresszívek ennek tartanak minket, az egész közösséget, kollektíve.

 

Hogy a választók többségének akaratát követve, mediális és liberális ellenszélben az MKP Platform magyarnak és konzervatívnak meri vallani magát, kiváló dolog. De az a zászló, amit most mindannyiunk érdekében a legmagasabbra kellene emelnie, az a békevágy és a háborúellenesség zászlaja.

 

Komjáthy Lóránt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 16 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket