Király Zsolt: Káčer beszólt, a magyar politikusok talán már hallották - Körkép.sk
Hajnalka
  • HUF: 385.38
  • USD: 1.08
  • 2 °C
  • 8 °C

Hirdetés (X)

Vélemény

Király Zsolt: Káčer beszólt, a magyar politikusok talán már hallották

Ez van annyira hajmeresztő, hogy talán el kellett volna hallatszania egészen a magyar külügyminisztériumig.

Nyitókép: SITA

 

Frissítve: 20.58 Egy ilyen esemény után a már sokat látott politikusok is kissé meghökkennek, mert egy ország vezető diplomatája a szomszédos országot a legritkább esetben vádolja meg azzal, hogy területi igényei lehetnek – mindezt teszi mosolyogva – hírszerzési aktákra hivatkozva, amelyet trezorjában tárol.

 

Káčer újra Orbánozott – Vastag hírszerzési aktáról beszél Magyarországról, melyet trezorjában rejteget

 

SJE Nyílt nap

Mert miért is tárol ilyen anyagot egy külügyér? Milyen alapon? Hogy jutott hozzá? Milyen apropóból? És ha mégis van tudomása bármi ilyenről, miért nem hozta azt nyilvánosságra? Mert indokolatlanul megvádolni egy szomszédos országot egy ilyen súlyos indítékkal, mindennek mondható, csak nem diplomatikusnak.

 

Ez van annyira hajmeresztő, hogy talán el kellett volna hallatszania egészen a magyar külügyminisztériumig. Még talán az is fejtörést okozhatott volna, hogy vajon kinek kellene ez ügyben megszólalnia. Esetleg be kell-e kéretni ilyen esetben a szlovák nagykövetet? Ezek a dilemmák azért fordulnak meg az ember fejében, mert ha komolyan vesszük a nemzeti összetartozást, akkor a felvidéki magyarok bizony békésen szeretnének együtt élni a szlovákokkal. Nyilván úgy érezték, hogy van mit kikérni maguknak.

 

Persze, érezhették volna ugyanezt azok a szlovákiai magyar politikusok is, akik épp a felvidéki magyarságot akarják megmenteni, és őket majd a parlamentben képviselni. De nem érezték! A Szövetség politikusai egészen egy szlovák párt sajtótájékoztatójáig nem tudtak róla. Nem volt elég erre 24 óra? Vagy nem sikerült megegyezni a platformokon belül, hogy mi a közös vélemény erről, mert túl sok az ellentét? Ebben is?! Az egységes ellentét közepette talán Rigó felhívhatta volna barátját, Káčert, és megkérdezhette volna, hogy megleshetnék-e a trezor tartalmát. Mondhatta volna, hogy nekik is jól jönne a Most-Hídban. Ahelyett, hogy nemzetárulással felérő Facebook-bejegyzést produkál.

 

Simon Zsolt is már a választási lista első 10 helyére kapott meghívót a spanoktól, de neki sem jutott eszébe. (Jó, hát Őt ilyen összefüggésben megemlíteni véletlen reklám, mert nem létező pártról úgysem kellene beszélni.) De azok, akik az első 10-20 helyet szeretnék elfoglalni a júliusi listaállításkor, ma és tegnap vajon mit csináltak? Mit csináltak egészen délutánig? És minek kell ahhoz történnie, hogy egyetlen legényen kívül megszólaljanak? Mert a „Petőfi 200 éves lenne” story nem elég!

 

 

Robert Fico legújabban már a magyar médiában nyilatkozik, a parlamentben Kossuthot idéz, Szijjártóval kezelget – még neki is kézenfekvő lett volna egy öt percre felháborodni. Mármint kampányosan… Nem igazából, mert ugye azért a jó szlovák-magyar viszony építése nehezen magyarázható a Malina Hedvig-ügy és a szurkolóverés, vagy állampolgárságunk elvételének ködén keresztül. És higgyék el, egészen sokan vannak, akik ezt nem felejtik! Nem azért, mert vaskalapos, melldöngető magyarok, hanem mert tisztességes emberek, akiket megérint ez a fajta igazságtalanság és meghurcolás!

 

Hát, maradt a Matovič a Gyimesivel… Úgyhogy az első magyar, aki ezzel a bődülettel szemben nyilvánosan megszólalt, az Gyimesi György volt, a második „magyar” meg Igor Matovič.

 

Gyimesi és Matovič bocsánatkérésre szólították fel Káčert az Orbánozós hergelése miatt

 

Itt tartunk jelenleg. Egyszerűen nincs más, nincsenek mások, akik cikkünk megjelenéséig felelős magyar politikai vezetőként kiállnának a magyarság érdekei mellett Káčer szavai után.

 

Szeptemberben választások lesznek…

 

Frissítve: Cikkünk megjelenését követően Forró Krisztián, a Szövetség-Aliancia elnöke is megszólalt.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 27 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Almassy
2023. feb. 08. 21:48

Kacer felbátorodott a minősíthetetlen ukrán politikai hangnem hallatán. Most azt hiszi neki is terem egy kis politikai tőke. Bárcsak ilyen bátor lenne, ha Szlovákia polgárainak az érdekét kellene képviselni az EU-ban, és nem a magyar külügynek kellene azt is tenni.

    Kósa Zoltán
    2023. feb. 09. 05:56

    Ott a pont. Talán meg kellene vizsgálni egyes politikusokat vajon mi késztet, vagy ki. Esetleg zsarolva vannak? Vaj van a fejükön, vagy választásokra készülnek? Ha egyik sem, akkor simán ... fütty ...

Petike
2023. feb. 09. 06:48

Káčer most már nálam is kiverte a biztosítékot és felszolitom az államfot Caputová asszonyt akit tisztelek hogy azonnali hatállyal vonja vissza Káčer megbízását

Petike
2023. feb. 09. 06:54

Rigo Konrád felelotlennek tartotta Káčer megnyilvánulását és kritizálta mellesleg Forro Krisztián a párt elnoke is hasonlo képpen kritizálta Káčert

FEKETE PÉTER
2023. feb. 09. 16:35

Naivan arra gondoltam,h. komunizmus a politikai gödör alja.Hát most bizonyoságal állítom,h. van még a gödör alatt még sötétebb politikai állapot."káčerizmus"

Márta
2023. feb. 09. 18:28

Budapest meg hallgat, mással van elfoglalva, vagy jól ismeri Kacert és nem tartja fontosnak, hogy foglalkozzon vele. Menczer Tamás külügyi államtitkár a magyar sajtó szerint bekérette ugyan Szlovákia magyarországi nagykövetét, hogy kifejezze tiltakozását... Itt valami nem stimmel, államtitkár keret be nagykövetet...? Ráadásul ez a nagykövet teljesen véletlenül az ellenzéki Sikeres Hamzik...? Érdekes...

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 45 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben, a Heti Válaszban, valamint több országos szlovák és magyar nyelvű médiában is publikált.

Hirdetés (X)

Kövessen minket