Nyitókép forrása: a Szövetség hivatalos facebookoldala

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy végigolvashasd a cikket. Ha így tetted, ellenőrizd spam fiókodat is, nem oda érkezett-e a napi hírlevél.

 

Elindult a Körkép.sk hírlevele, amelyben a nap legfontosabb felvidéki, belpolitikai, háborús, gazdasági eseményeit fogjuk kivesézni. Mai hírlevelünkben a következő témákat vesszük górcső alá:

 

1. Simon már elment. Távoznak a hidasok is a Szövetségből?

 hirdetes_810x300  

2. Káčer állandó NATO-egységeket kér Szlovákiának

3. Forradalom küszöbén áll Izrael?

 

A híreket összeállította és azok magyarázatát megírta: Király Zsolt

 

Ma annyi minden történt a felvidéki magyar közéletben, mint máskor egy hét alatt. Megszólalt ugyanis mindenki, aki számít. Még az is, aki már inkább csendben lehetne. De kezdjük az elején.

 

Simon Zsolt rájött, hogy nem húzhatja tovább a dolgokat, kénytelen előállni a farbával. Hónapok óta zajló játéka, amikor párhuzamos tárgyalásokat folytatott a Szövetség mellett szlovák pártokkal is, véget ért. Közösségi oldalát megnézve (ha le nem veszi) láthatjuk, hogy végigturnézta szinte a teljes politikai palettát. Legalábbis azokat, akik egyáltalán hajlandóak még szóba állni vele.

 

A szlovák média fáziskésését jelzi, hogy mivel pártja nevében benne van a magyar szó, azt gondolhatják, hogy ő a magyar képviselet, nem pedig a Szövetség-Aliancia. Így általában az országos szlovák televíziók is kíváncsiak (még egy ideig) Simonra. A Szövetségre pedig kevésbé. Egyelőre.

 

Szóval Simon ma bejelentette, hogy a Focus ügynökség által még csak nem is mért ODS (Občianski Demokrati Slovenska) és a legfeljebb 1,5 százalékos Magyar Fórum együtt indul a következő parlamenti választásokon.

 

Simon azért nem felejtett jól odamondani az MKP-nak. Mintha összebeszéltek volna, Bugár Béla is ma tartotta fontosnak elmondani, hogy ha Gyimesi György a Szövetséggel egy listán indul, a Most-Híd elhagyja az Alianciát. Amit fenyegetésnek szánt, az a felvidéki magyarok túlnyomó többsége számára óhaj. Így ha be is következne, az inkább hozna, mint vinne a konyháról.

 

Ma végre megszólalt Forró Krisztián pártelnök is, aki elpanaszolta, amit már mindannyian tudunk, hogy Simon Zsolt a magyar egység szétverésén dolgozik.

 

Az Összefogás pedig azt mondta ki, hogy…

 

A cikk tovább folytatódik

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy végigolvashasd!

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.