Nyitókép: Körkép.sk

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy végigolvashasd a cikket. Ha pedig megtetted, ellenőrizd spam kosaradat, nem oda érkezett-e az email.

 

A mai témákat, és azok magyarázatát elkészítette: Király Zsolt

 

 hirdetes_300x300  

Mai hírlevelünkben ezekkel a témákkal foglalkozunk:

 

  1. Simon Zsolt hattyúdala
  2. Az erdélyi Vincze Lóránt sikeresen helyettesíti az EP-ben a felvidéki magyar politikát
  3. Jönnek a lengyelek. A Biedronka olcsóbbá teheti a nagybevásárlást

 

Simon Zsolt hattyúdala!

 

A keresztre feszítés, illetve feltámadás (mindenki válassza ki saját ízlése szerint) időszakára időzítette Simon Zsolt utolsó politikai dobásának bejelentését.

 

Húsvéti nyilatkozat címmel ugyanis választási együttműködést írt alá négy, a családtagok, ismerősök, haszonélvezőkön kívül választókat minimális számban megszólítani képes párt képviselője. Név szerint a Magyar Fórum, Szlovákia Szociáldemokratái (Občianski demokrati Slovenska/ODS) a Demokrata Párt (Demokratická strana/DS), a Roma Koalíció Pártja (Strana rómskej koalície/SRK), valamint a még nem is létező Régiókért (Za regióny) nevű tömörülés.

 

Simon az utolsókat rúgja – szerencsére.

 

Simon Zsolt Világi Oszkár „szolgájaként” került a nagypolitikába a kétezres évek elején, még az MKP hőskorszakában, majd lett belőle rakétagyorsasággal mezőgazdasági miniszter. Hogy ott aztán évekig kiszolgálja azokat az erőket, akik érdekből pozícióban tartották. Simon a politikában maximálisan gátlástalan volt. Igazi bulldog, afféle elefánt a porcelánboltban. Nem ismert sem embert, sem Istent, csak a saját érdekeit. Beszélni nem nagyon tanult meg, a pártstruktúrákból adódó játékszabályok betartása sem nagyon érdekelte őt. Annál inkább a biznisz.

 

Beengedte a dánokat Szlovákiába, segített tönkretenni a helyi mezőgazdaságot, gazdákat, őstermelőket, felvevőpiacot, mint ahogy a nagy külföldi üzletláncok térhódítását sem lassította.

 

Majd amikor a parazita gazdasági lobbi miatt Bugár Béla megbukott, Simon Zsolt elsőként távozott az MKP-ból, és verte szét a magyar egységet. Hogy aztán ugyanezt tegye a Most-Híddal is, miután nem Simon, hanem Lucia Žitňanská kapott miniszteri pozíciót a Fico–Pellegrini-féle maffiakormányban.

 

Simon a legutóbbi választásokon sikerrel csinált balekot az MKP akkori vezetéséből. Az MKÖ listáján indulva több százezer euró állami bevételhez jutott párt pénzéből ő is zsebre tette a maga részét, hogy aztán abból évekig az MKP-t szapulja. Majd csodálkozott, hogy a Szövetségbe nem vették őt be. Gazdái, oligarcha háttere ennek ellenére az idei választások előtt is megpróbálta benyomni őt a Szövetségbe, amit a Most-Híd és a progresszív hazai sajtó is erőn felül támogatott. Az MKP, a nemzeti alapú sajtó támogatásával azonban ellenállt.

 

Simon így légüres térbe került. Ma már…

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy végigolvashasd a cikket.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.