Nyitókép: Körkép.sk, montázs

 

Mai hírlevelünkben a következő témákat vesszük górcső alá:

 

1. Míg Gyimesi a magyarság parlamenti bejutásán dolgozik, a Szövetség egymással veszekszik.
2. Hegernek kormányfőként befellegzett.
3. A Fradi már bajnok. Bajnok lesz a DAC is?

 

 hirdetes_810x300  

A híreket válogatta és azok magyarázatát megírta: Király Zsolt.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ingyen végigolvashasd a cikket. Ha így tetted, ellenőrizd spam fiókodat is, nem oda érkezett-e a napi hírlevél.

 

1. Míg Gyimesi a magyarság parlamenti bejutásán dolgozik, a Szövetség egymással veszekszik.

 

Egyre kínosabb nézni azt az önsorsrontó szappanoperát, melyet a Most-Híd platform és fake news médiája (a Pátria rádió, a Paraméter, az Új Szó, a Bumm és a Napunk) művel a felvidéki magyarság félrevezetése és politikai megosztása érdekében.

 

Alaphelyzet

 

A Szövetség-Aliancia az elmúlt időszak közvéleménykutatásiadatai szerint rendre az 5 százalékos parlamenti küszöb alatt szerepel. Évek óta. MKP-sokkal, hidasokkal, Világi Oszkár oligarcha embereivel, Simon Zsolttal, mindenkivel.

 

Nevezzék akárhogy a magyar többségű választási listát, ugyanúgy elbukta az utolsó parlamenti választásokat is. Hiába indult külön, vagy legutóbb Simon Zsolttal Magyar Közösségi Összefogás (MKÖ) néven (emlékszik még rá valaki?) nem tudta elérni nemhogy az 5, de a 4 százalékos eredményt sem. Legutóbb alig 3,9 százalékot szerzett, ami pechünkre bőven elég volt ahhoz, hogy sikertelen politikusaik további négy évre megkapják a bőséges állami támogatást.

 

Ilyen előzmények után nem kell ahhoz még a Selye János Egyetemre sem beiratkoznunk hogy megértsük, bővíteni kell a kört. Így gondolkodik ugyanis mindenki, aki komolyan gondolja a parlamenti bejutást és a magyarság érdekei a fontosak számára.

 

Csakhogy van itt 2-3 áruló politikus, jellemzően a Most-Hídban, akik azt mondják, hogy nem, nem kell bővíteni a kört. Ők azok, akik arról próbálnak bennünket meggyőzni, hogy a süllyedő hajóra átlépni szándékozó Gyimesi Györgyre sincs szükség. Mert….mert….miért is? Azért, mert sem Rigó, sem Solymos, sem Bugár, sem Simon, sem Agócs nem a nemzeti-konzervatív-patrióta többségű felvidéki magyar politika parlamentbe való visszajutását szeretné. Ha szlovák érdekből fizetve lennének aknamunkájukért, pont így nézne ki a történet.

 

Mert ha nem így lenne, tíz körömmel kapnának Gyimesi után, aki biztos parlamenti helyét adná fel a szinte reménytelen Szövetség-Aliancia kedvéért, segítve annak parlamenti bejutását.

 

A Szövetség tehát egymással veszekszik, a Most-Híd hetek óta a távozásával fenyeget, miközben az egyetlen magyar ember a Felvidéken, aki a magyarság parlamenti bejutásán dolgozik, az jelenleg Gyimesi György. Mégis belőle nem kérnek a hidasok.

 

Érti ezt valaki? Nem, ezt nem lehet megérteni. Elfogadni meg annál kevésbé. Így aki távozni akar, az előtt ki kell nyitni az ajtót, és szépen el kell búcsúzni tőle. Solymos, Rigó, Agócs, és mindenki, akiket sikerült átverniük, Isten veletek.

 

2. Hegernek kormányfőként befellegzett.

 

 

Lemondott Rastislav Káčer megbízott külügyminiszter

 

Ezzel be is fejeződött a történet. Kedden várhatóan hivatalnokkormányt nevez ki az államfő a választásokig előttünk álló 4,5 hónapra. Melyben könnyen lehet, hogy Káčer, Naď, Hirman is felbukkan. „Szakértőkként”.

 

A kár, melyet Heger emberei, a jellemzően liberális beállítottságú miniszterek okoztak, visszafordíthatatlan. Megállíthatatlanul érkezik a Smer és a Republika, akik igyekeznek kihasználni a sült galambként érkező helyzetet.

 

3. A Fradi már bajnok. Bajnok lesz a DAC is?

 

Lassan véget érnek a labdarúgó nemzeti bajnokságok az európai ligákban. Több helyütt már az utolsó fordulótól függetlenül bajnokot hirdetnek. Ilyen például Olaszország, ahol az isteni Diego Maradona egykori klubja, az SSC Napoli 1990-óta először, története során pusztán harmadszor szerezte meg a bajnoki címet. A Vezuv tövében még a déli, őrült mentalitáshoz képest is elképesztő fieszta vette kezdetét, mely hetekig fog tartani.

 

Hogy ez milyen testközelből, arról hamarosan a Körkép.sk olvasói is értesülhetnek. Portálunk ugyanis az utolsó forduló mérkőzésére, a június 4-i Nápoly – Sampdoriára a helyszínre érkezik. Ekkor válik hivatalossá ugyanis a Maradona mellett korábban Hamšíkot, jelenleg pedig Lobotkát is foglakoztató klub scudettója, és kezdődhet az őrület. Mi pedig ott leszünk.

 

A Fradi tábor is segít megnyerni a bajnokságot a DAC-nak

 

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ingyen végigolvashasd a cikket. Ha így tetted, ellenőrizd spam fiókodat is, nem oda érkezett-e a napi hírlevél.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 12 olvasónak tetszik ez a cikk.