Nyitókép forrása: SITA/Milan Illík

 

Az újjáalakult vegyespárt, immáron Most-Híd 2023 néven, „újramegalakítása” napján hadat üzent a normalitásnak, a nyugati mainstremtől eltérően gondolkodóknak, és mindenkinek, aki kritizálni meri az EU-t, a NATO-t, Ukrajnát és a liberális fősodort. Belső ellenségekről beszélnek, „cinikusok” és „populisták” háborúját emlegetik. Nem szabadna meglepődnünk, hiszen az egykor békeprojektként induló EU ma háborús gépezetként viselkedik, és az egykor pacifistaként viselkedő progresszívok pedig vérben úszó szemekkel fegyverkeznek. Itt találta meg a helyét most a vegyespárt maradéka.

 

A Most-Hidat nevétől eltérően nem összekötésre tervezték, hanem megosztásra, nem a nemzetek közti megbékélés volt a célja, hanem a magyar közösség megbénítása, és sosem volt partnere a konzervatívoknak, csak trójai falova a liberálisoknak. Mindvégig egyértelmű volt, hogy színt fognak vallani. Tudni lehetett, hogy erre valamikor a választások közeledtével kerül sor. Azt is sejteni lehetett, hogy a magyar párt bemocskolására fognak alapozni a baráti liberális sajtó segítségével.

 

A „Most-Híd 2023” megalakulása után közzétett nyilatkozata önmagáért beszél. Az első három pontban kapott helyet az Ukrajna melletti és az Oroszországgal szembeni kiállás. Mivel a párt Dzurindáékkal, Dzurindáék pedig Simonékkal tárgyalnak együttműködésről, Simon pedig nemrég lépett szövetségre a NATO-tábornok, mélyatlantista Macko tábornokkal, a Most-Híd vállalása azt jelenti, hogy pontosan ugyanaddig hajlandók elmenni a háborús propagandában, mint bármelyik nyugat-európai progresszív uszító.

 

 hirdetes_300x300  

A nyilatkozat vége különösen érdekes volt. A következőket írják:

 

„Európára hatalmas külső és belső nyomás nehezedik. Kívülről a háború, Oroszország ukrajnai agressziója, belülről a populisták, cinikusok és a vulgáris dilettánsok háborúja fenyeget bennünket. De nem adjuk fel, mert most is a történelem jó oldalán szeretnénk állni (…).”

 

fogalmaznak.

 

A fentiek alapján a Most-Híd ugyanolyan fenyegetésnek tekinti az általa cinikusnak (a nemzetközi liberális narratívában ez Magyarország), populistának (pl. Gyimesi György) és „vulgáris dilettánsnak” (Igor Matovič) tartott elemeket, mint Oroszországot.

 

Ez pedig azt jelenti, hogy a Most-Híd ideológiai háborút hirdetett mindenkivel szemben, aki nem osztja az ő véleményét.

 

A nyilatkozatból teljesen hiányzik a régiókra való utalás, a nemzeti közösségek érdekvédelme szintúgy kimaradt. Mindössze azért említenek meg néhány nemzetiséget, hogy homályos utalást tegyenek arra, hogy ami az egyiküknek jó, az jó a másikuknak is. A közösségi érdekvédelem nyomokban sem lelhető fel a dokumentumban.

 

Felszínre tört végre az új vegyespártiak igazi arca, amit az is bizonyít, hogy Rigó Konrád a Facebookon a következő címkékkel osztotta meg a nyilatkozatot: #WeAreEU, #WeAreNATO, #WeAreMostHid. Vagyis: Mi vagyunk az EU, mi vagyunk a NATO, mi vagyunk a Most-Híd.

 

Ezek után aligha tévedünk nagyot, hogy ha arra gondolunk, hogy ez a párt nem a magyarok és nem a nemzeti közösségek pártja, de még a szlovákoké sem. A régiúj vegyespárti projekt révbe ért, és egy lett a gombamód szaporodó európai, brüsszelita, atlantista politikai csoportosulások közül, akik európai és NATO „értékek” mentén politizálnak. Magyarul: mindig előtérbe fogják helyezni a Nyugatról jövő elvárásokat, azoknak érdekével szemben, akiknek a szavazataival most pozícióba akarnak kerülni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.