Nyitókép: plus7dni.pluska.sk

 

Csak Simon Zsolt pártja 700 ezer eurót kíván elkölteni az idei választási kampányban. A Most-Híd 2023, azaz a Szövetségből távozottak legalább ekkora összeggel számolhatnak. Bugár, Érsek, na meg persze Világi emberei már meg is érkeztek, ami garantálja, hogy a pénz nem lesz akadály.

 

Durva választási kampányra van tehát kilátás az elkövetkező 4,5 hónapban. Kíméletlen testvérharcra, kemény üzengetésekre. Magyar a magyar ellen. A tét ugyanis nem kisebb, mint hogy ki viheti majd tovább a nemzeti alapú politizálást, illetve ki építkezhet majd annak romjain választási bukás esetén.

 

 hirdetes_810x300  

Míg az egyik, a liberális oldalon a gyors dobbantás, majd pártalapítás után már az építkezés folyik (azért két óra alatt pártot alapítani talán Guiness-rekordok könyvébe illő), a Szövetség továbbra is békésen alszik. Forró Krisztián néha kiír valamit a Facebookra, de az apparátus, a gépezet, a struktúra, mely állítólag létezik, az bizony hidegen áll a garázsban. Pedig már pöfögnie kelene.

 

Egyedül Gyimesi György, az új jövevény járatja a motrot, de ez kevés. Édeskevés lesz azzal szemben, ami most kezd körvonalazódni és áll fel a másik oldalon.

 

A Most-Híd, Dzurindáék, Simonék – na és persze a hátterük – garantálja, hogy hitelesebbek ugyan egy fikarcnyival sem lesznek, de amit akarnak, amit szeretnének elérni, azt profin elő fogják adni. A csomagolással nem lesz gond.

 

Ez ellen pedig csak hitelességgel lehet felvenni a versenyt. Különben ismét elveszik több százezer szavazat, és pártszintű képviselet nélkül marad a felvidéki magyarság. Amiért a legkevésbé a választók lesznek felelősek. Mert az a szintű alkalmatlanság, gőg, egó, önzés, mint amit napi szinten tapasztalni kénytelenek, bizony még a legelkötelezettebb választó kedvét is szegheti. Erről kellene, hogy szóljon a kampány, hogy ez megváltozzon.

 

Ez az írás a Körkép.sk hírlevél részeként jelent meg. Iratkozz fel Te is hírlevelünkre, hogy azonnal és ingyen olvashasd a legfontosabb közéleti történések összefoglalóit és azok magyarázatát.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.