Nyitókép: OĽaNO Fb-oldala

 

Az a jó az időben, hogy előbb-utóbb minden kiderül. Többek között az is, hogy milyen politikát folytatott Igor Matovič kormányfőként, majd később pénzügyminiszterként, mint ahogy az is, hogy kik lettek a haszonélvezői.

 

A választásokig még négy hónap és egy hét van hátra. De addig is, ahogy telik-múlik az idő, ahogy követik egymást a hónapok, és mindenki megkapja a havi bevételet, fizetést, juttatást, nyugdíjat, segélyt, állami támogatást, láthatják a saját zsebükben, hogy mi a valőság. A pénztárca ugyanis nem hazudik.

 

  hirdetes_300x300   

Egy dolog ugyanis az állandó köpködés, negativizmus, a másik legyalulása, csináljon bármit is felelős politikusként. Másik dolog azonban a való világ. Mindaz, amit a nyugdíjas, a kismama, a dolgozó családok, az agyaságin levő személyek a számláikon látnak.

 

Ott pedig az tapasztalható, hogy egyre több pénzből gazdálkodhatnak. Mégpedig Igor Matovičnak köszönhetően, aki előbb miniszterelnöki, majd pénzügyminiszteri pozícióját is feláldozta ezért.

 

Körkép.sk hírlevél: 1. A hidasokat a magyarság zavarta a Szövetségben. 2. Az idő és a pénz Matovičot igazolja. 3. Magyarország szankcióellenes társakra talált

 

Cserébe jött az emberek és a családok támogatása. Olyan mértékben, hogy az párját ritkítja az uniós tagorszákok közül. Ha tetszik, ha nem. Ha a szavazói vagyunk, ha nem. Hiszen csak a családtámogatási csomag évi 1,2 milliárd eurót ad pluszban a családoknak.

 

Mai hír, hogy a nyugdíjasok már júliusban 10,6 százalékos nyugdíjemelést kapnak, ami 800 ezer személy érint. Emellett emelkedik a gyes összege, korábban pedig kiolvasztották a legalacsonyabb nyugdíjak befagyasztását is. Mindez érezhető, konkrét összegben mérhető változás, mely választók millióit érinti.

 

Több pénz lesz a pénztárcában, anyagilag kicsit fellélegezhetnek az emberek. Amikor tehát a média egy része arról ír, hogy káosz jellemezte az elmúlt éveket, és minden, ami volt rossz volt, a valóság ezzel szemben az, hogy soha egyetlen kormány sem adott még ennyi pénzt az embereknek, mint Igor Matovič idején. Nem beszélve az olyan bónuszokról, mint a villany árának befagyasztása.

 

Az OĽaNO elnöke azzal, hogy járja az országot, és napi két lakossági fórumot tart, mindezt el is tudja mondani. Ahol bár vannak ellenzői, de ha előhúzza az alábbi három grafikont, minden ellenérvnek vége szakad.

 

 

A számok ugyanis nem hazudnak. A saját pénztárca tartalmát mindenki meg tudja ítélni. Függetlenül attól, mit gondol az adott politikusról. Így legyen az illető Fico- , Pellegrini-szimpatizáns, eltévedt hidas, vagy Gyimesis választó, jó, ha van benne annyi karakánság, hogy elismeri, kinek köszönhetően jut több hónapról hónapra a családi kasszába.

 

Az alábbi írás a Körkép.sk hírlevélben jelent meg. Iratkozz fel Te is hírlevelünkre, hogy elsőként, ingyen olvashasd végig napi hírösszefoglaló, hírmagyarázó írásainkat. Ha így tetted, ellenőrizd spam fiókodat is, nem oda érkezett-e a napi hírlevél.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.