Nyitókép: kollázs/Körkép.sk/Szövetség facebook-oldala/SITA

 

Mai hírlevelünkben a következő témákat vesszük górcső alá:

 

1. Sólymos László élő adásban zavarodott bele saját hazugságaiba

2. Nincsenek kis és nagy progresszív pártok. Egyetlen nagy tömb van egyetlen céllal

3. Az ukrán ellentámadással a háború legveszélyesebb szakaszába értünk

 

 hirdetes_810x300  

A híreket válogatta és magyarázatukat megírta: Komjáthy Lóránt.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy végigolvashasd a cikket. Ha így tetted, ellenőrizd spam fiókodat is, nem oda érkezett-e a napi hírlevél.

 

1. Sólymos László élő adásban zavarodott bele saját hazugságaiba

 

Hosszú kínos perceket okozott saját magának Sólymos László, a Most-Híd 2023 elnöke a Modrí-Most mai sajtótájékoztatóján. Mivel szintén ma került sor a Szövetség sajtótájékoztatójára, ahol bemutatták a Most-Híd platform új vezetőit, az újságírók rákérdeztek Sólymosnál, hogy ez a Most-Híd melyik Most-Híd. Sólymos egy gyenge húzással próbálta hárítani a kérdést, de belezavarodott saját hazugságaiba. Végül szövetségese Mikuláš Dzurinda próbálta kihúzni a csávából. Talán jobban járt volna, ha nem teszi.

 

„A Most-Híd itt van, az MKP meg ott” – ezzel próbált hárítani Sólymos, hogy ne kelljen elismernie, hogy megmaradt a Most-Híd platform a Szövetségen belül. Sőt. Egyenes adásban próbálta félrevezetni a sajtót, ugyanis arról beszélt, hogy Berényi és Forró új platformot hoztak létre, ami tényszerűen nem igaz.

 

Csakhogy az újságíró hölgy nem tágított, és felhívta a figyelmet arra, hogy a Most-Híd platformból 60-an távoztak, miközben 500 tagja van, vagyis csak a tagság 12 százaléka távozott a Szövetségből.

 

Sólymos ezen a ponton kínos mosolygásba és magyarázkodásba kezdett. Azzal próbált érvelni, hogy a Most-Híd platform egykori vezetőségéből mennyien távoztak. Mikor azzal a ténnyel szembesítették, hogy a Szövetség létrejöttével a Most-Híd jogilag megszűnt létezni, a jogutódja pedig a Szövetség lett, már nem tagadhatta a nyilvánvalót.

 

Rezignáltan annyit mondott, hogy nem a törvényektől és a tagság nagyságától függ egy párt léte.

 

Ekkor sietett segítségére Dzurinda, aki töredelmesen bevallotta, hogy a minap beszélt Bugár Bélával, sőt, nemrég személyesen az otthonában is járt. Aztán leszögezte, hogy számára a Most-Híd mindig Bugár Bélával, Sólymos Lászlóval, Rigó Konráddal lesz egyenlő. Egy ponton a biztonság kedvéért azért megkérdezte: „Laci, be vagytok regisztrálva, ugye?”

 

A bohózatba illő jelenetek arról tanúskodnak, hogy a Most és Modrí még egymás jogalanyiságával sincsenek teljesen tisztában. Ráadásul azt hiszik, hogy elég ócska lózungokat mondani a sajtónak, akik aztán baráti szívességből nem kérdeznek rá a nyilvánvaló ellentmondásokra.

 

Az is kiderült, hogy Sólymosék a Bugár-féle stratégiát fogják követni a kampány során. Bugár már tavaly elkezdte azt a narratívát hirdetni, hogy az MKP platform egy második MKP-t akar létrehozni. Erre azért van szükségük, hogy a Szövetség egységét megkérdőjelezzék, ezen keresztül pedig hamis képet hintsenek el a sajtóban a Szövetségről.

 

Nem túl jól csinálják – szerencsére. Eddig ugyanis az derült ki, hogy az új Most-Híd 2023 az euroatlanti erőtér pártja, nem a szlovákiaiaké, még mindig Bugár Béla irányít a háttérből, és hogy a vegyespárt be van jegyezve jogi entitásként. Ez utóbbiban is csak azért lehetünk biztosak, mert Dzurinda volt szíves azért megkérdezni szövetségesétől élő adásban…

 

(…)

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy végigolvashasd a cikket. Ha így tetted, ellenőrizd spam fiókodat is, nem oda érkezett-e a napi hírlevél.

 

Komjáthy Lóránt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.