Nyitókép: Körkép.sk

 

A Szövetség-Aliancia a parlamenti választások óta mélyen hallgat, a média megkeresésére nem reagál, vagy ha igen, legfeljebb írásban, és akkor is mellébeszél. Munka helyett mintha csak a választóitól kapott 3,4 millió euró elköltése érdekelné. A párt politikusai némaságba burkolóztak, érdemi politikai teljesítmény helyett saját pozícióik megtartására fókuszálnak. Csakhogy ennek így semmi értelme.

 

130 ezer választójuknak, és akik már korábban elfordultak emiatt tőlük, véleményük van. Sunnyogás helyett választ várnak kérdéseikre. Forróról,  Berényiről, a Szövetség politikusaitól az aktuális kérdésekre. A Körkép.sk nekik kíván teret adni. A olvasói véleményeket e-mailben várjuk. A sort a Rimaszombati járás lakosai és a mátyusföldi Varga Dániel után a somorjai Szamák Zsuzsa írásával folytatjuk, a következő a nyékvárkonyi Méhes Attila lesz.

 

hirdetes_starlux810x300

Ennek így ugyanis semmi értelme. Amit a Szövetség-Aliancia mutat, az nem politizálás. Így csak a kitartott, megélhetési politikusok viselkednek, akik szemberöhögik választóikat, és a rájuk leadott szavazatokat arroganciával és feltartott középső ujjal jutalmazzák.

 

Szamák Zsusa: Mostanra már bánom, hogy elmentem szavazni

 

Amikor kiderült, hogy előrehozott választások lesznek, egyértelműen az volt a véleményem, hogy nem megyek szavazni, mert a Szövetség megalakulása óta semmilyen érdemi munkát nem végzett, minden híradás csak a platformok közötti állandó belharccal volt tele. Így hát nem találtam őket érdemesnek arra, hogy rájuk szavazzak.

 

Aztán Gyimesi Gyuri kilépett az OĽANO-ból és elterjedtek a hírek, hogy a Szövetség listáján indul az utolsó helyről. Ez akkor egyáltalán nem tetszett nekem, mert azonnal azt éreztem, hogy a bebetonozott vezetőség esetleg arra használja majd fel, hogy a hátán bejusson a parlamentbe, de maguk között nem fogják megtűrni, mert féltették tőle jól bebetonozott pozícióikat.

 

Olvasóink írásait, véleményét a felvidéki magyar politika jelenéről és jövőjéről, illetve a tetszhalott Szövetség értékeléséről e-mailben várjuk a korkep (kukac) korkep (pont) sk címre. 

 

Aztán Gyuri elkezdte járni az országot, szinte minden nap ment az emberek közé és mint beszélgetőestjein kiderült, egyedül neki volt használható programja. Eközben a többi 149 jelölt semmit sem csinált, csak jóval később, a nyár közepén kezdtek mozgolódni néhányan, de gyakorlatilag semmilyen értékelhető kampányt nem tapasztaltam részükről. Aztán jött az aláíráshamisítási botrány, ami érzésem szerint egyértelműen Gyimesi Gyuri ellen irányult, hogy elveszítse ikonikus 150. helyét, s kisebb veszélyt jelentsen a lista elején szereplő vezetőkre.

 

 

Augusztus közepén eljutottam Gyuri gellei beszélgetőestjére, ahol engem meggyőzött, s úgy gondoltam, miatta elmegyek szavazni szeptember 30-án, mert érzésem szerint új színt hozhatott volna a felvidéki magyar politizálásba, ha elég teret kapott volna. Ugyanakkor a Szövetségben végig kételkedtem és a választás napjáig vívódtam, menjek-e szavazni vagy sem. Végül Gyimesi Gyuri miatt elmentem és még 3 számomra hiteles embert karikáztam rajta kívül.

 

Nagy csalódás volt számomra, hogy a Szövetség nem jutott be a parlamentbe, bár igazából számítottam rá. S mostanra már bánom, hogy elmentem szavazni, mert így én is hozzásegítettem őket ahhoz a 3,4 millióhoz, amiért a következő 4 évben tehetik a semmit.

 

 

Mióta pedig nyilvánvaló, hogy a vezetőség részéről nem várható semmiféle önvizsgálat, hibás lépéseik beismerése meg még úgy sem, ráadásul a tisztújító gyűlésen egymást készülnek megújítani s megerősíteni pozícióikban, az is nyilvánvaló számomra, hogy a jövő évi választásokon nem fogom őket támogatni szavazatommal, mert aki engem és a felvidéki magyarságot bárhol is képviselni szeretné, az nem lehet gyáva, megalkuvó, semmittevő, az adófizetők pénzéből élősködő csődtömeg.

 

Tehát amíg a vezetőségben nem lesz teljes megújulás és a jelenlegiek nem adják át helyüket az utánuk jövő, fiatalabb generációk tehetséges, közösségért tenni akaró embereinek, addig nem lesz változás a felvidéki magyar politizálás terén, és egyre kevesebben fogják támogatni ezt a fajta semmitmondó, alibista hozzáállást. És jöhet majd újfent a választók hibáztatása a mások szemében a szálkát is, a magáéban meg a gerendát sem alapon.

 

Szamák Zsuzsa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 17 olvasónak tetszik ez a cikk.