Nyitókép: Facebook, Magyar Szövetség

 

A Magyar Szövetség újonnan kinevezett alelnöke, a civilben inkább influenszerként tevékenykedő Orosz Örs botrányt okozott pártja legutóbbi sajtótájékoztatóján. Azon a médiaeseményen, mely az EP-választásokról kellett volna hogy szóljon, a jelöltek talpraesettségéről, vállalásaikról, céljaikról, a párt bejutási esélyeiről.

 

Ehelyett amiatt marad majd meg az emlékezetekben, hogy egy oligarcha szimpátiáját élvező, az alája tolt eurómilliók hatására egyre arcátlanabb Orosz Örs ezúttal is képtelen politikai álláspontot megfogalmazni.

 

Orosznak csak hazugságokra futotta

 hirdetes_400x285  

 

Pedig aki érdekképviseletre, a magyarság képviseletére szerződik, annak bizony tudnia kell megfelelnie bizonyos elvárásoknak. Ezek közé tartozik, hogy ha már odaáll a mikrofon mögé, akkor ha kérdezik, válaszol. Támadhat is, de előbb válaszol. Orosz Örsnek csak egy hazug állításokkal teli támadásra futotta, a legitim politikai kérdések megválaszolása elől inkább megfutamodott.

 

Orosz Örs és Mózes Szabolcs részt vettek az ellenzéki kormányellenes tüntetésen

 

Így nem tudhattuk meg tőle azt sem, hogy EP-képviselőjelöltként Brüsszelben megszavazná-e vagy sem Ukrajna fegyverekkel való támogatását, kilépne-e az Európai Néppártból vagy sem, illetve, hogy jó ötletnek tartja-e utólag „cimborája”, a liberális-progresszív Ódor Lajossal való közös fotózkodást a komáromi gimiben. Orosz Örs, a párt alelnöke válaszok helyett mégis csak egy gyáva támadásra futotta részéről portálunk és jómagam ellen.

 

Orosz Örs és cimborája, Ódor Lajos. Kép forrása: Orosz Örs Fb-oldala

 

Nem való politikusnak

 

Vegyük hát sorjába, mit nem sikerült megértenie Orosz Örsnek a politika iskolájából. Eddig ugyanis csak azt bizonyította, hogy nem való a politikába.

 

Mire költsük az Orosz Örstől kiperelt anyagi kártérítést?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Orosz érzékenységében ostoba portálnak nevezte a Körképet, tevékenységünket pedig helytelennek és nemzetárulónak, amiért a róla megjelenő, megalapozott cikkek miatt szerinte mi a nemzetrész bomlasztásán dolgozunk, elárulva a nemzeti ügyet és a felvidéki magyarság megmaradását.

 

Király Zsolt: Kinek rossz hír Ódor Lajos PS-be való igazolása?

 

Addig, amíg a “politikus” mondja, hogy a sajtó bomlasztja a nemzeti egységet, semmi baj sincsen, mert azt a politikusnak kellene helyreállítania.

 

Feltéve, ha megvan hozzá a politikai talentuma. Orosz Örs politikai talentuma eddig arra volt elegendő, hogy  előbb függetlennek nevezte magát az MKP tagjaként, mert akkor épp úgy felelt meg a céljainak. Majd pártot alapított az MKP-val szemben, hogy kizsarolja saját érdekeit.

 

A fő anyagi haszonélvező

Ami pedig a támogatásokat illeti, Orosz Örs talán pont az utolsó ember, akinek ebben a témában meg kellene szólalnia. Mert az egyik fő haszonélvezője a magyar állam nagylelkűségének.

 

 

A magyar kormány ugyanis nemzetpolitikájának köszönhetően ezer más terület mellett a felvidéki sajtónak is jelentős támogatást biztosít. Igen, a Körképnek is. Köszönet érte, hiszen ezt a figyelmet a Kultminortól a Körkép.sk nem kaphatta meg.

 

A hasonló értékrendet valló sajtótermékek mind megszűntek volna, ha a liberális-progresszív lelkiismeretre és az őket “inspiráló diktátumra” bízták volna magukat.

 

Orosz Örs nem érti

 

Egy dolog viszont nem világos Orosz Örsnek: A támogatás nem azért van, hogy a sajtó elhallgassa Orosz Örs politikai kalandorságát, tétlenségét, érdekérvényesítését, közéleti jelenlétét, teljesítményét és adott esetben a hibáit. Hiszen ez a dolgunk.

 

Ha pedig ő piaci alapon próbál érvényesülni (de nem ezt teszi), akkor valóban megválogathatja, hogy kinek nyilatkozik. Politikusként azonban kötelessége informálnia a nyilvánosságot. Szavazóit, a mi olvasóinkat.

 

Világi átlépte a vonalat, ami Simicskának is a fejébe került

 

Mai reakciójából leginkább az derült ki, hogy nem foglalkozunk vele eleget. Nem írtunk például még arról sem, hogy talán ő az egyetlen funkcióban lévő politikus, aki a Magyar Szövetségen belül törvényes képviselője olyan polgári társulásnak, mely Magyarországról támogatást kap. Tegye fel nyugodtan a kezét más is, ha ez a helyzet fennáll. Bauer Ildikó megyei képviseletével ebben a körben nem foglalkozunk, hiszen az EP-lista harmadik helye, alelnöki pozíciója mégiscsak jelentősebb pozíció.

 

Orosznak van saját sajtója

 

Röviddel Ján Kuciak újságíró és kedvese meggyilkolásának hatodik évfordulója után Orosz Örs bemutatta azt a politikusi viselkedésformát, amelyet legutóbb pont a tragikus esemény kapcsán ítélt el az ország.

 

Igen, lehet hogy Orosz Örsnek nincs szüksége a nemzeti konzervatív sajtóra, mert neki van.

 

Robert Ficonak, Szijjártó Péternek, nem derogált nyilatkozni nekünk, de Orosz Örs vélhetően sokkal jobban kedveli a komfortosabb helyzeteket, ahol az hangzik el, amit ő szeretne hallani.

 

 

És amikor a pénzekről beszél, akkor talán számszerűsíteni kellene az alelnök úr polgári társulásának (és egyéb szervezeteinek) a támogatásait. Rögtön kiderülne, hogy a Körkép.sk támogatása annak a töredéke.

 

Furcsa összefüggések

 

De mi nem foglalkoztunk azzal sem, hogy van-e összefüggés a pályázatai sikerességének és politikai térfoglalásának. Mint ahogy azzal a kérdéssel sem foglalkoztunk, hogy van-e összefüggés a pályázatai sikeressége és aközött, hogy Világi Oszkár szimpatikusnak tartja Orosz Örsöt és embereit. Kik lehetnek azok?

 

Úgyhogy amikor a mai sajtótájékoztatón Orosz Örs nekiment a Körképnek, mert mertünk legitim kérdést feltenni számára, akkor valójában a saját bizonyítványát állította ki az alelnök úr. Ami politikai szempontból elégtelen.

 

Komjáthy Lóránt: Orosz Örs a magyar nemzeti közösség fellazítását célzó törekvések aktív eszköze

 

Király Zsolt

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 33 olvasónak tetszik ez a cikk.