Nyitókép forrása: HNonline.sk

 

Örültem volna, ha azt mondhatnám, hogy az egyezségek, amelyek kötettek, érvényt kaptak volna a szavazáson, de ez nem történt meg – mondta Bugár Béla a szavazás utáni sajtótájékoztatóján.

 

Elmondta, hogy a koalíciós pártok ma megállapodtak hat névben, hogy az államfő ki tudjon nevezni hármat közülük, és így biztosítva lett volna az alkotmánybíróság működése.

 

„Úgy hiszem, ha megszavaztunk volna 6 jelöltet, nem állt volna elő az a helyzet, ami most bekövetkezett”

 

 hirdetes_300x300  

fogalmazott a vegyespárt elnöke. Hozzátette, „a Smer gyakorlatilag bojkottálta a szavazást”. Bugár hangsúlyozta, hogy a Smer „nagyon rossz döntést hozott”, a Most-Híd pedig „mindent megtett, hogy az Alkotmánybíróság működőképes maradjon”.

 

A jelenlegi helyzetben azonban az AB minden valószínűség szerint legalább két hónapra döntésképtelen lesz. Bugár újságírói kérdésre kijelentette, hogy szerinte Robert Fico azon állítása, hogy az alkotmánybírók hivatali ideje meghosszabbítható, téve.

 

„Nézzék, én nem vagyok ügyvéd, de ha szombaton lejár a hivatali ideje kilenc alkotmánybírónak, hogyan lehet meghosszabbítani a hivatali idejét törvénnyel, ami csak hetek múlva kerül hatályba?”

 

magyarázta a Most-Híd elnöke. Bugár állítása szerint a kialakult helyzet a koalíciós partner, vagyis a Smer felelőssége. Mint mondta, a kisebbségi kormányzástól, vagy attól, hogy a Most-Híd kénytelen elhagyni a koalíciót nem tart, elmondása szerint a kvöetkező hetekben azon fognak dolgozni, hogy a jelenlegi alkotmányos problémát minél hamarább elhárítsák.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!