A Visegrádi Négyek miniszterelnökei hamarosan találkoznak Angela Merkel német kancellárral. A V4 soros elnökségét még fél évig Szlovákia látja, amely az unióval szemben kevésbé kritikus álláspontot képvisel. A következő fél évben a V4-ek képviselőire még 100 közös találkozóra kerül majd sor.

 

Miroslav Lajčák (Smer) külügyminiszter a ITA hírügynökségnek adott interjújában elmondta, hogy a Visegrádi Négyek országainak külügyminiszterei az elkövetkező hónapokban a Keleti Partnerség országaival, a nyugat-balkáni államok képviselőivel fognak találkozni, és tervben a kínai és a dél-koreai külügyminiszterrel is egy-egy találkozó.

 

Lajčák újra elmondta, hogy Szlovákia igyekszik javítani a „v4 imidzsén”. Az országcsoport megítélése Nyugat-Európában a migrációellenes álláspontja miatt romlott meg.

 

 hirdetes_300x300  

„Eljárás zajlik Lengyelország ellen. Mindekzben, mindenki látja, hogy az eljárás elkezdése óta konkrét eredmények születtek. Eljárást kezdeményetek Magyarország ellen, de ez nem azt jelenti, hogy az egész V4-et problematikus térségnek kell tekinteni”.

 

fogalmazott a szlovák külügyminiszter.

 

Szlovákia júniusig látja el a visegrádi soros elnökséget, utána átadja a stafétát Prágának.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!