Nyitókép: archív

 

Először csak dúdolgatás, később az orgona hangja ejtette rabul azt az alig hat éves kisfiút, aki ma már Felvidék és Magyarország közkedvelt előadóművésze. Pikler Norbert a jó Istentől kapta tehetségét, és számtalan műfaj megtestesítője. Százakat perdít táncra, vagy épp tanácsokkal látja el embertársait. Hol muzsikaszó által, hogy útmutatással.

 

A dalkedvelő közönség a tévéképernyőkről is ismerheti őt, hiszen számos mulatós műsor fellépője zenekarával. A kiskeszi származású fiatalember szívügye a Felvidék és a hazai termékek népszerűsítése, ami fellépései szerves részét is képezik.

 

Mikor született meg a döntés, hogy zenész leszel?

 

Már kiskoromban érdeklődést mutattam a zene iránt. Egészen pontosan 1986-ban, 6 éves koromban figyeltek fel a szüleim arra, hogy bizonyos dalokat egyre többet dúdolgattam, énekelgettem. Nálunk, mikor szülőfalumban először elvittek templomba, az orgona hangzása még inkább megihletett.

 

Később szüleim a párkányi zeneiskolába írattak be, majd vásároltak nekem egy zongorát. A zongorámat első szintetizátorom követte, amelyen már első dalaim is megszülettek. Ekkor már pontosan tudtam, hogy a zene és az éneklés fontos szerepet tölt majd be az egész életemben! Mindössze 12 éves voltam. (mosolyog.)

 hirdetes_300x300  

 

 

Mi motivált ebben? A rokonságból, családból foglalkozott valaki zenével?

 

Tudomásom szerint, a családomban senki, sőt énekléssel sem. Úgy látszik, ezen a téren egyedüliként vagyok úttörő vagyok a családban! (mosolyog.)

 

Milyen műfajokat énekelsz legszívesebben?

 

Mivel mulatós zenén nőttem fel, természetesen ez a műfaj áll a legközelebb hozzám. Szülőfalumban, Kiskesziben (Malé Kosihy) egykor csak a mulatós zenét hallgatták és szerették legjobban az emberek. Ezen kívül szívesen éneklek más műfajt is, mint pl. a poposabb, diskósabb, latinosabb, de még a lírai lassú dalok is közel állnak a szívemhez. Számomra mindegy, milyen a stílus, mert arra törekszem, hogy azt énekeljem, amit szeretek és amit szeretnek az emberek. Én mindig úgy fogalmazok, hogy bulizenével szórakoztatom a kedves közönséget.

 

Mint tudjuk, Neked is fontos a hazai termék népszerűsítése, fogyasztása. Többek között erről is szól a Pálinka dal, mert ugye „A Magyarnak kell a pálinka.” Miért jött létre a közismert nóta?

 

Fontos számomra a hazai termékek népszerűsítése, és szeretem mindazt, ami a minőséget képviseli. Ilyen a finom magyar pálinka is, amit természetesen szeretek, de csak módjával és mértékkel.

 

A Magyar pálinka c. nagysikerű slágerünk egy kerti parti után született, ahol nagyon finom házi pálinkákat is kóstolhattunk. A társaimmal ekkor jött az ihlet, hogy az együttesnek is írni kéne egy jó kis pálinkás dalt. Másnapra megírtam a dalt, de álmunkban sem gondoltuk, hogy ekkora sláger lesz.

 

A Körkép.sk felvidéki hírportálon keresztül is hálásan köszönöm mindenkinek, aki a dal megszületésében részt vett. Gondolok itt a stúdiómunkákra és videoklip készítésére. Ezúton is hálásan köszönjük az akkori Nóta tv-nek, jelenleg Magyar Sláger TV, hogy bemutatkozhattunk a csatornán is.

 

 

Ezt a slágert a Vidéki Mulató mulatós zenét játszó zenekarral énekelted. Mikor alakult a zenekar?

 

A Vidéki Mulató együttes 2011-ben alakult. Ez fontos mérföldkőnek számít az életemben. Bognár Szabolcs közbenjárásával Tóth Csabival és Sámson Tomival alakítottuk.

 

Miért ezt a nevet választottátok a zenekarnak?

 

Mivel az együttes tagjai felvidékiek és mindannyian vidékről származunk, valamint a mulatós zenén nőttünk fel, így döntöttünk a VIDÉKI MULATÓ név mellett.

 

 

Mint ismeretes, immár szólóban is koncertezel. Miért született ez a döntés? Működik még a Vidéki Mulató?

 

Hála Istennek nagyon sokrétűek vagyunk zeneileg, így az együttes mellett a tavalyi évtől saját szóló zenei pályán is szórakoztatom a közönséget. Csabi és Tomi pedig Párkányi Royal zenekar név alatt lakodalmak és bálok nélkülözhetetlen zenekaraként tevékenykednek. Nagy örömömre az eddigi szóló fellépéseim remekül sikerültek, amit idén rengeteg új dallal és feldolgozásaimmal tovább tervezek színezni.

 

Információnk szerint életmód-tanácsadással is foglalkozol. Az éneklés vagy ez volt hamarabb az életedben, s miért foglalkozol ilyennel?

 

Nagyon sok minden sikerült az életemben (elégedetten mosolyog). Isten segítségének köszönhetően magamtól is érzékeltem azokat a dolgokat, amitől egy ember igazán boldog lehet. Ezért született a döntésem, hogy jelentősebb mértékben foglalkozom ezzel a tevékenységgel, s hogy intézményesített úton is elsajátítom az életvezetési tanácsadást, mentorálást és személyiségfejlesztést Budapesten.

 

 

Röviden ismertesd, kérlek, mit kell tudni erről a tanácsadási-szolgáltatásról.

 

Jelenleg nem dolgozom a szakmában, de minden megszerzett tudásomat a saját életembe fektetem és élem meg a sikereket. 2014-ben elindítottam egy életmódstúdiót Párkányban, amit sajnos egy baleset következtében rövid idő után kénytelen voltam megállítani. Nem kell komoly dolgokra gondolni, mindössze egy rosszul sikerült lépés 8 hónapra „kivont a forgalomból.” Ennek is meg volt a jó oldala, mert ez idő alatt 18 új dalt írtam.

 

Mi a legnagyobb siker, amit elértél az előadóművészségedben?

 

Lenagyobb sikerem előadóként és dalszerzőként az együttessel egy amerikai vendégszereplés volt. 2017-ben Chicagóba kapott meghívást az együttesünk. A dalok és az előadásunk az ottani magyar embereket is megérintette…

 

 

Milyen tervekkel vágtál neki 2019-nek?

 

Bízom benne, hogy 2019 számomra újabb áttöréseket eredményez, s a zenei pályám újabb boldog életszakaszát és a közönség szeretetét hozza el nekem, ami mellé egy boldog családdal ajándékoz meg.

 

Öröm számomra, hogy pár napja megírtam a 101. saját dalomat is! Úgy érzem, mindezért köszönettel tartozom az életnek, a családomnak, s mindazoknak, akik mellettem álltak és állnak is az életemben.  

 

Természetesen, a legfontosabb számomra, a jó erőnlét, s az egészség, hiszen enélkül nem tarthatnák ott, ahol most tartok. A Körkép.sk hírportál Kedves Olvasóinak is ezt kívánom az életben. Egészség, boldogság és azt tehessék, amit a szívük diktál!  

 

 

Köszönjük, Neked pedig nagyon sok sikert kívánunk!

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.