Újra augusztus, újra Sziget. De úgy is mondhatnánk, hogy újra Placebo és újra Prodigy Budapesten. Még jó, hogy ettől sokkal színesebb program is vár ránk a Szigeten. Hogy van élet ezeken túl is, most bemutatunk 10+10 zenekart, akik miatt megéri vízumot váltani a Fesztiválköztársaságra.

Hétfő-csütörtök

1.Quens of the Stone Age

Az amerikai hard rock zenekar a kilencvenes évek óta játsza a keményrockot, az áttörést azonban a 2002-ben megjelent Songs for the Deaf című lemez hozta meg. Ezen egyébként a Nirvanából, majd a Foo Fighters-ből is ismert Dave Grohl vendégdobolt. Több mint egymillió eladott korong és több Grammy-jelölés is alátámasztja, nem csalódik az, aki őket választja (Kedd, Pop-Rock Nagyszínpad, 19.00)

2. Imagine Dragons

 hirdetes_300x300  

Alternatív rockot játszó amerikai banda, akiknek éppen most ível a magasba a karrierje. A 2012 nyarán megjelent bemutatkozó albumukat, a Night Visions-t az amerikai közönség vitte mint a cukrot. A lemezről a Radioactive című szám 2012 egyik legnépszerűbb dala lett: a Rolling Stone az év rockslágerének nevezte, valamint két Grammy-re is jelölték. Sőt, olyannyira sikeres év van az együttes mögött, hogy sűrű programjuk miatt nemet kellett mondaniuk a Muse-zal való közös turnéra. (Szerda, Pop-Rock Nagyszínpad, 17.45) 

3. Skrillex

Vagyis polgári nevén Sonny Moore, lemezlovas, elektronikus zenész, zseni. Az, amit ő művel a keverőpultok mögött leírhatatlan, megfoghatatlan, bálványozható. Az egész zenéjét úgy fogja fel saját elmondása szerint, mint egy házibulit, ahol az az egy számít, hogy ne csak ő, de mindenki más is jól érezze magát. A Körkép TV stábjának az aktuális abszolút kedvence. A Placebo koncerten csak azért fogunk előre furakodni, hogy az utánuk következő Skrillexet minél közelebbről csodálhassuk. (Szerda, Pop-Rock Nagyszínpad, 21.30)

4. Deadmau5

És ha már Skrillex, akkor a pályája elejét egyengető egérsisakos Joel Zimmermant sem hagyhatjuk ki a felsorolásból. Nevét a barátai ragasztották rá, miután egyszer egy döglött egeret talált a számítógépében. 2008 óta három stúdióalbumot sikerült kiadnia, az elektromos zene képviselői pedig számos díjjal jutalmazták már a munkásságát. 2007-ben még Armin van Buuren és Tiesto is az év producereként méltatta. Szóval tehetséges, kár is volna tagadni. (Kedd, Pop-Rock Nagyszínpad, 21.30)

5. Blink 182

Húsz év egy punk zenekartól elismerésre méltó teljesítmény. Érthető, hogy meg kell adni annak a módját. A kaliforniai Blink 182 már két éve ezt ünnepli a Föld körül, most végre Magyarországra is elérkeznek. Ha igazak a hírek, akkor peddig hamarosan újra stúdióba vonulnak, így lehet a betéve ismert az All The Small Things,  az Always és az I Miss You mellett újdonságokat is hallhatnak majd a rajongók. (Hétfő, Pop-Rock Nagyszínpad, 21.30)

6. Lily Allen

A bájos angol popénekesnő törékeny hangjával jön elbűvölni a szigetlakókat, na meg persze az öt éve várt, és májusban frissen megjelentetett harmadik nagylemezével. (Csütörtök, Pop-Rock Nagyszínpad, 19.30)

7. Bonobo

Simon Green, brit producer a downtempo és a trip-hop aktuális királya. Számai rengeteg jól ismert reklámban, filmben és PC játékban tűntek fel, mint mondjuk az a Citroen C4 Picasso reklámban, a UEFA Champions League 2006-2007 és a SSX on Tour számítogépes játékokban. Béke, nyugalom, boldogság, Bonobo. (Csütörtök, A38 Színpad, 21.40)

8. Stromae

2010-ben volt egy sláger, amit a rádiók rongyosra játszottak és a fél világ megtanulta, hogyan mondják franciául azt, hogy menjünk táncolni. Szerencsére Stromae karrierje nem rekedt meg az Alors on danse szintjén, s bár munkássága elsősorban a frankofón világban ismert, most mi is megnézhetjük, milyen az, ha valaki a hip-hopot és az elektronikus zenét afrikai népi zenével keveri. (Csütörtök, A38 Színpad, 23.30)

9. Macklemore & Ryan Lewis

Macklemore Amerika aktuálisan legünnepeltebb, legfényesebben ragyogó hip-hop csillagainak egyike, igazi nagyágyú, kinek népszerűsége jelenleg az egekben jár – írják róla. Amióta pedig összeállt ezzel a Ryan Lewis gyerekkel, megállíthatatlanok. A 2014-es Grammy gálán hét jelölésből, négyet ők kaptak meg. (Csütörtök, Pop-Rock Nagyszínpad, 21.30)

10. Peter Lipa Band

Egy kicsit talán kilóg a sorból, de Peter Lipa, a szlovák dzsessz keresztapája előtt úgy gondoltuk, illik fejet hajtani. Az eredetileg mérnöki szakon végzett zenész csak 40 éves korában adhatta csak ki az első lemezét a cenzúra miatt. A szlovákiai dzsessz élet legfontosabb szereplője, aki nemcsak zenél, de szervezi is a zenét, hiszen nevéhez köthető a Pozsonyi Dzsessznapok, aminek idén októberben lesz már a negyvenedik évfolyama. A napi program zárásaként tökéletes. (Szerda, Blues-Ír Színpad, 23.00)

(Hétfőn egyébként elfogyott az összes hetijegy elővételben,a Sziget történelmében először, szóval úgy néz ki, igazán erős évfolyamra számíthatunk.)

Folyt. köv.!

Lengyel Diana

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunk!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!