Programokban idén sem lesz hiány a Balaton-parton, erről biztosan gondoskodik az 5. MOL Nagyon Balaton szervezői stábja. A rendezvényeket magába tömörítő szerveződés idén is szinte végtelen mennyiségű szórakozási opciót nyújt azoknak, akik a magyar tengerhez szervezik nyaralásukat. Idén az eddigieknél is nagyobb hangsúly kerül arra, hogy ne csak a bulizni vágyó fiatalokat szolgálják ki zenei fesztiválokkal, hanem a Balaton környéki gasztronómiában is elmerülhessenek azok, akik a műanyagpoharas sörnél és a hekknél kicsit többre vágynak.

 

A Balatonról és a fesztiválokról elsőre legtöbbünknek a Balaton Sound ugrik be, ez azonban csak egy kis szelete annak, amit a MOL Nagyon Balaton kínál. Közel 30 esemény van a tarsolyukban, ahol amellett, hogy világsztárok adják majd át egymásnak a színpadot, a legfontosabb küldetés az, hogy a balatoni régió igazi kincseit és büszkeségeit minél szélesebb közönséggel megismertethessék. A We Love Budapestel karöltve arra is vállalkoztak, hogy minden olyan éttermet, kávézót, borozót, cukrászdát felvéssenek a gasztrotérképre, ahol érdemes megállni akár csak egy kávéra, vagy a helyi specialitást kínáló kiadós ebédre.

 

Több mint 1 millió vendég 20 település 30 eseményére

 

 hirdetes_300x300  

A rendezvénysorozat tavaly összesen több mint egymillió vendéget vonzott, idén ennél is többet várnak nagyjából 20 település 30 eseményére. Lehetetlen, hogy valaki ne találjon itt programot: kiszolgálják azok igényét is, akik a párszáz fős, családias rendezvényeket szeretik, de azokét is, akik több tízezer emberrel együtt szeretnének tombolni.

 

Kép: nagyonbalaton.hu

 

A nagyok közül ismét elstartol július elején a Balaton Sound, ahova a legtöbb világsztárt várják – Afrojack, Robin Schulz, Armin van Buuren, az Example és még több tucat neves külföldi előadó. Viszonylag fiatal versenyzőként a Strand fesztivál nagyon rövid időn belül nőtte ki magát, idén augusztus végén olyan előadók lépnek fel mint John Newman, a Bastille, és a magyar zeneipar színe-java.

 

Kapolcs és a Művészetek völgye a legnépszerűbb

 

Aki művészeti forgatagra vágyik, annak az első megálló Kapolcs és a Művészetek völgye, amely évek óta stabilan tartja a nyári összművészeti programok között a vezető pozíciót. A régió egyik üde színfoltja már hosszú évek óta a Veszprémi Utcazene Fesztivál, ahol a zene kedvelői rengeteg, egyelőre még nem felkapott, de annál lelkesebb tehetséges zenészek sorát ismerheti meg, természetesen néhány nagyobb húzónévvel – idén ez a L’Entourloop és a Smokey Joe & The Kid – karöltve.

 

Kép: nagyonbalaton.hu

 

De lesz kompkoncert is, amely alatt pontosan azt kell érteni, amit a szó takar: két hajóról fognak koncertezni a zenekarok. Többek közt a Tankcsapda és a brit Stereo MC’s is a Balaton kellős közepéről fogja szállítani a bulit, de a szülinapi daláról jól ismert Alma Zenekar is a vízről zenél majd.

 

Balaton Magazin gasztrotérképpel

 

A megannyi program között könnyű elveszni, a honlapjuk mellett a rendezvény ingyenes kiadványa, a Balaton Magazin is elérhető már országszerte. Ebben lapul a nagy balatoni gasztrotérkép is, amely segít eligazodni a tavat környékező étterem-rengetegben.

 

A régió tehát idén is mindenkit sok szeretettel vár, a MOL Nagyon Balaton pedig vette a fáradságot, és meg is szervezte, hogy minden korosztály és érdeklődős megtalálja a Balaton valamelyik szegletében a szórakozást – legyen az egy hamisítatlan tóparti tejfölös lángos vagy akár a tó közepén zenélő Tankcsapda.

 

Polák Zsóka

 

Nyitókép: nagyonbalaton.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!