Menekültek a francia autópályákon, az újságírók elől iszkoló politikusok, és még egy zenei klip is belefért e heti válogatásunkba.

1. Múlthét vasárnap óta elborították az internetet a megdöbbentő képsorok a kamionokat feltörő, vagy azokra felkapaszkodó menekültekről Franciaországból. Válogatásunkba az egyik első ilyen videót vettük ki, melyet egy szlovák kamionos forgatott.

Mìru milovnì Imigranti v Calais (FR) ferry.

Posted by Martin Navratil on 2015. június 12.

2. Menekülnek a politikusok is – az újságírók számonkérő kérdései elől. A Denník N összegezte, ki hányszor szólalt fel, illetve hiányzott az elmúlt parlamenti ciklus alatt, ők pedig válaszok helyett inkább felvették a nyúlcipőt. Cikkünk a témában.

3. Reuters Intézet legérdekesebb adatai digitális világunkról.

 hirdetes_300x300  

4. A szelfibotok veszélyesek! Szelfizz felelőségteljesen! 🙂

5. Végül pedig egy remek kis klippet szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani. A párkányi Jóvilágvan együttes tagjai összetrombitálták a felvidéki zenei élet színe javát, készítettek egy remek kis számot, majd a Gombaszögi Nyári Tábor szervezőivel kiegészülve forgattak hozzá egy ennél is remekebb klippet. A videó helyszínei a karvai Dunakorzó, a szám pedig a szülőföld és a megmaradás fontosságát hangsúlyozza.

Lengyel Diana

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunkat!

Korábbi válogatásunk:

Az elmúlt hét legjobb videói – 2015/24

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!