Frissítve: 23 óra 10 perckor. RSS, az új napilap. Te már szavaztál a szlovák államfő legnagyobb marhaságaira?

Ivan Gašparovič „Seat-osan“ szólva padlógázzal rajtolt 2013-ban. Közkegyelmet hirdetett, kitüntetéseket osztogatott, majd úgy döntött, mégsem nevezi ki főügyésznek a parlamentben megválasztott Jozef Čentéšt, megkérdőjelezve annak képességeit. Végül indoklásában olyat produkált, hogy adottságairól saját maga adott világos képet.

Gašparovič régi motoros a szakmában, ha kínos elszólásokról van szó. Több sláger kering róla az interneten, mint bolygó a naprendszerben, gyöngyszemeinek listája egyre gyarapodik. A legfrissebbet tegnap hozta össze.

Az államfő Čentés főügyészi kinevezésének elutasítását 9 oldalas közleményben indokolta, melyben több abszurd dolgot is felsorolt. Többek között forrásként egy bizonyos „RSS napilapra“ hivatkozik, mely mondanunk sem kell, nem létezik. A havi tízezret (euróban) kereső köztársasági elnök jól fizetett tanácsadó csapata napilapnak nézte az RSS (Really Simple Syndication) tartalommegosztó szolgáltatást, melynek rövidítése az általa hivatkozott cikkben szerepelt (lásd az alábbi képet, mely kattintással nagyítható):

Gašparovič hülyeségcsokrának egyébként komoly listája van az interneten, több helyütt szavazni is lehet rá. Olyan válogatott poénok között mazsolázhatunk, mint jelenleg a slágerlista első három helyén díszelgő:

 hirdetes_300x300  

 

„Na druhej strane si myslím, že Slovensko niekedy, žiaľbohu, a niekedy je to aj chvalabohu, že žiaľbohu, že na Slovensku predsa len tá pracovná sila je ešte stále lacnejšia a teraz, chvalabohu, že je lacnejšia.”

Magyarul „másrészt azt gondolom, hogy Szlovákiai néha, sajnos, és néha szerencsére, hogy sajnos, hogy Szlovákiában a munkaerő továbbra is olcsóbb, és most, szerencsére, hogy olcsóbb.“

Jelenleg 4 289 szavazat


„Nesúhlasím s tými, ktorí hovoria, že je to protiústavný zákon. Je v rozpore s dvoma článkami ústavy a nie s celou ústavou.”

Magyarul „Nem értek egyet azokkal, akik azt mondják, hogy ez egy alkotmányellenes törvény. Az alkotmány két cikkelyével ellentétes, nem pedig az egész alkotmánnyal.“

Jelenleg 2 919 szavazat

 

„Ja som veľmi rád, že aj v Organizácii spojených nádorov, názorov, spojených nádor, spojených národov.”

Magyarul „Nagyon örülök, hogy az Egyesült Nemzetek rákjában, véleményében, egyesült rák, egyesült Szervezetében“ csemegék.

Jelenleg 2 738 szavazat

 

De Martin Bulak blogjában találunk további gyöngyszemeket is, bár véleményünk szerint az RSS napilap dobogóesélyes.

Ivan Gašparovič saját elmondása szerint a Smer tagjának érzi magát. Tetteivel  rá is erősít erre.

Pechünkre, Szlovákiában ma ez a választói csoport a legnépesebb, teljhatalmuk van és teszik tönkre a jövőnket.

Király Zsolt

 Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Körkép Facebook-rajongói oldalához, de követhetsz minket a Tumblr-en és a Twitteren is!

Frissítés: spontán kezdeményezésként a mai napon  aláírásgyűjtés indult a Facebookon Ivan Gašparovič államfő leváltása érdekében. A felhíváshoz alig 24 óra alatt eddig több mint 17 ezren csatlakoztak. A szervezők igérik, holnap a petíció szövegét is közzéteszik. „Nincsenek illúzióink, hogy megváltoztatjuk a társadalmat, de szükségét érezzük, hogy véleményt nyilvánítsunk. Örülni fogunk, ha csatlakoznak hozzánk.” Zárul a ma esti bejegyzés az oldalon.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!