Vannak telhetetlen politikusok, akiknek semmi sem elég. Miniszteri, parlamenti, megyefőnöki, megyei, európai parlamenti, polgármesteri szék… Jöhet minden. Úgy gondolják, ők több lovat is meg tudnak ülni. Akár egy egész ménest. Egy személyben, egy seggel.

Az eredmény azonban felemás. Állandó hiányzás, hol itt, hol ott. Aminek a választópolgár issza meg a levét. Az érdekképviseletet ugyanis ilyen formában teljességgel lehetetlen. Pedig a politikus a néptől erre kap felhatalmazást és mandátumot. Nem beszélve a több ezer euróról havonta, mely így is úgy is jön a számlára. Hogy ez etikus vagy sem, döntsék el az olvasók.

Nagy_TT
A Nagyszombati Megyei Közgyűlés alakuló ülése. A 40-ből 39 megválasztott képviselő jelen volt, egy hiányzott. Nagy József. Kép: zastupitelstvo.sk

Nagy József, a Most-Híd politikusa szintén ebbe a kategóriába tartozik. Nincs olyan választás, melyen el ne indulna. Hogy aztán amint zsebben a mandátum, már a következő felé kacsingasson. Így történt múlt hét pénteken is.

Amire Nagyszombat megyében eddig még nem volt példa,  frissen megválasztott megyei képviselőként Nagy József már az első, ünnepi ülésről hiányzott. Így esküjét sem tudta letenni. Ehelyett információink szerint Párizsban volt, a következő, európai parlamenti ambícióira készítve elő a terepet.

Hiányzás, hiányzás mindenütt

Nagy Józsefról régóta ismert, hogy a szlovák parlament legnagyobb hiányzói közé tartozik. Ezért szegeztük neki a kérdést még a megyei választások előtt, miért nem jár munkába, ha már a fizetését felveszi. Válasza szerint beteg volt, Strasbourgba járt…stb. A lényeg, hogy minden rendben,  igazolva van. Elvégre a papír sok mindent elbír. Hisz egyszer az egyik képviselő hiányzik, máskor a másik. Nem gond egymás hiányzásait igazolni.

 hirdetes_300x300  
absenteri
Kép: Hospodárske Noviny

Ha már a munkába való járásról beszélünk, várható, hogy gyakrabban fog mutatkozni mondjuk Nagyszombatban annál, mint amilyen gyakran Pozsonyban mutatkozik? ” – tettük fel a kérdést Nagy Józsefnek október végén. Decemberre kiderült, hogy a válasza NEM.

A parlamentben 150 képviselő közül ő a legtöbbet hiányzó, Nagyszombat megyében 40 honatyából 39 letette az esküt. Csak ő nem. Ennek ellenére jöhet a következő mandátum, irány Brüsszel. Vagy mégsem?

Király Zsolt

 Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunk!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!