Megérkeztek az első migránsok Bősre. Egyelőre 24-en jöttek Ausztriából, de a két ország közti egyezség értelmében hamarosan több százan követhetik őket. Három gondolat fogalmazódott meg bennem a hírrel kapcsolatban:

1. Robert Fico menekültügyben látszólag játssza a keményet. A kvóta (értsd, a migránsok elosztása) szóba sem jöhet számára. Még akkor sem, ha egyedül marad a kérdésben az EU-val szemben. Szép és jó, marketingileg remekül hangzik a választók előtt. Hisz a többsége egyértelműen bevándorló-ellenes. Bősre mégis érkeznek a migránsok. Kvóták nélkül is.

2. Robert Fico valójában nem az EU-val, hanem saját állampolgárai akaratával megy szembe. Bősön ugyanis érvényes népszavazásban mondták ki a helyiek, hogy nem kérnek a migránsokból. A kormányfő mégis ide hozza őket.

3. Amíg Magyarország erőn felül küzd a kialakult helyzetben szinte a teljes európai politikai elit és balliberális média kereszttüzében, addig Szlovákia az osztrákok problémáin könnyít. Ausztria pedig cserébe további migránsokat telepít a Pozsony-Berg határra a fővárosiak előszobájába, anélkül, hogy arról legalább előre tájékoztatna minket.

Furcsa egy világot élünk. Az egyenes beszédet megvetik, a képmutatást éltetik.

Király Zsolt

 hirdetes_300x300  

Nyitókép: Szeptember 1-én a menekülttábor ellen tüntettek Bősön. Kép: Körkép.sk

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunkat.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!