Nyitókép: pluska.sk

 

Ki ő? Ha magyarnak kell lenni, inkább szlovák. Ha a V4-ek melletti kiállás indokolt, ő inkább Brüsszelhez szalad. Ha a migránsok megállítása az érdekünk, ő inkább simogatná őket. Igen, a Most-Híd köztársaságielnök-jelöljéről beszélünk.

 

Egy rinocérosznak is vékonyabb a bőre, mint a legkártékonyabb felvidéki magyarnak.

 

Amit Lajčák meglépett, ő soha nem fogja

 hirdetes_300x300  

 

Az ENSZ migrációs paktuma kapcsán mindezt sokadszor is bizonyította. Arról a dokumentumról van szó, melyet Szlovákia ellenez, Magyarország ellenez, a V4-ek elleneznek, Lajčák külügyminiszter viszont az ENSZ közgyűlésének elnökeként segített előkészíteni. És mivel a parlament és a kormány nagy többséggel mondott nemet a Marrakesben való részvételre (ahol majd tárgyalnak az egészről), az egyébként egyáltalán nem sajnálatra méltó karrierdiplomata fogta magát, és lemondott. Mert még az ő, Moszkvában tanult kommunista lelke is tudja, mi az a személyi integritás és annak megőrzése.

 

És itt van Bugár Béla és pártja, akik (3-4 képviselőjüket leszámítva) Lajčákkal értenek egyet. De azt, amit megtett a külügyminiszter, ő nem fogja meglépni. Nem lép ki a kormányból, inkább mintha mi sem történt volna, maradnak.

 

Tőle már a gerinctelenség a természetes

 

A szomorú az, hogy Bugár megítélése olyan mélyre süllyedt, az elmúlt évek során annyira megszoktuk már sorozatos megalkuvásait, arcvesztéseit, hogy teljesen természetesnek vesszük tőle, hogy számára ez a természetes. Megszoktuk. Pártjával odáig jutott, hogy a kormányból való kilépés helyett azt oldják, az Orbán és Kaczynsky melletti SNS-es (sicc!!!) kiállás a koalíciós szerződés megsértését jelenti.

 

Bugár Béla 28 év politikai pályafutása alatt elárult már mindenkit. Elárulta rokonságát (R7-es telekbiznisz), elárulta a felvidéki magyarságot (MKP – Most-Híd), elárulta saját választóit (nem lépünk koalícióra a Smerrel), és elárul  bárkit, saját egykori elveit is, csakhogy hatalmon maradjon.

 

Lajčák már távozott, bár a Smer és a kormányfő még próbálja marasztalni. Bugárékat marasztalni sem kell, hiszen  kirúgni sem lehet a vályú mellől pket, amíg abban találnak fogyasztani valót.

 

Kinek szurkol majd a szlovák – magyaron?

 

Az ENSZ migrációs paktumával kapcsolatos önmeghasonulás újabb szomorú példája annak, mennyire elfajzott mára az egykori legnépszerűbb felvidéki magyar.

 

Béla, március 21-én szlovák-magyar Eb-selejtező lesz Pozsonyban. Mindezek után Te vajon kinek fogsz szurkolni?

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!