Hat forduló után, a Slovant jobb gólaránnyal megelőzve negyedik a DAC a bajnokságban. Az elmúlt idényhez képest üdítő az eddigi játék és a teljesítmény is, főleg, hogy nagyrészt a tavalyi bajnokság legjobbjaival mérkőzött a csapat. Most a papíron könnyebb ellenfelek vannak soron, így a helyezés tarthatónak, vagy akár javíthatónak is tűnik. Erre a szakaszra jól hangolt a DAC: egy hete idegenben verte simán az újonc Nagymihályt. A mai vendég Zólyombrézó eddig nem nagyon villogott az új idényben, öt meccsen öt pontot serénykedett össze. A mai eredménytől függetlenül ők lesznek az utolsó csapat, amely ellen az északi lelátóról buzdítják a sárga-kék ultrák a csapatukat. A meccs után ugyanis (egyelőre a bontással) megkezdődnek a várva-várt munkálatok, amelyek az új stadion 2018-as átadásával érnek majd véget a tervek szerint.

FC DAC 5 – 1 Zólyombrézó

Dunaszerdahely, Városi stadion, 4418 néző,  játékvezető: Pavol Šipoš
Gól: Ľupták (10.), Szarka (24., 41., 59., 82.) – Mehadović (63.)
Sárga lap: Sarr (DAC) – Migaľa, Ľupták, Žilák (Zólyombrézó)

FC DAC: Tujvel – Štepanovský, Kwin, Michalík, Brašeň – Sarr (Polievka), Straka (Pambou), Ljubičić (Asanović), Pačinda – Ľupták – Szarka

Zólyombrézó: Kuciak – Andrić, Vajda, Pimpara, Migaľa – Kochan (Szöke) – Gál-Andrezly, Pančík (Kapor), Vaščák, Almaský (Žilák) – Mehanović

A DAC kiválóan játszva, imponáló magabiztossággal gyalulta földbe a Zólyombrézót. A sárga-kékek jól használták ki a helyzeteiket, ami a vendégekről nem volt elmondható: 2-3 gólhelyzetet ők is találtak, de nem tudtak élni velük, végül tizenegyesből tudtak csak szépíteni. Szarka aligha felejti el a mai meccset, mesternégyesében nemcsak a gólok száma különleges, hanem az is, amilyen szép találatokkal érte el. Szép volt fiúk!

Szép volt fiúk!!!
Szép volt fiúk!!!
Mutatunk egy ritka, de annál jólesőbb képet is.
Mutatunk egy ritka, de annál jólesőbb képet is.

1 síp - kicsi90+2′ A spori lefújta a meccset, de senkiben sem maradt hiányérzet, legalábbis a hazai táborból.

 hirdetes_300x300  

 

1 csere - kicsi90′ Két perc ráadás a rendes játékidő végén. Közben Ljubičićet Asanović váltja a hazaiaknál.

 

89′ Žilák nagy helyzetben lőtt mellé, nincs második vendéggól.

Még mindig játszik a DAC!
Még mindig játszik a DAC!

1 sárga_lap - kicsi85′ Štepanovský gáncsolásáért Žilák sárgult be. Előtte Pambou jött be a kapitány, Straka helyére.

 

1 gól - kicsi82′ Góóóóóóól! Szarka negyedjére meglőtte a meccs gólját! Ľupták pazar beadását csukafejessel küldte el a felső sarokba. Gyönyörű támadás végén gyönyörű gól, Szarka a meccs hőse!

79′ A DAC-kapu előtti kavarodást követően Vaščákot találta meg a labda, aki a kapunak háttal próbálta másolni Újvári Joci legendás ollózó mozdulatát, de erőtlen lövése a felső lécről pattant ki. Azért nem baj, hogy nem lőttek újabb gólt a vendégek.

78′ Szarkának meglehetett volna a negyedik. Kiváló labdát kapott, jóval a védők mögé, de kicsit kisodródott, majd a hosszú alsó sarok mellé gurított. Ha korábban ellövi, a kapusnak jóval kevesebb esélye lehetett volna.

77′ Tujvel bokszolt ki a messzi távolba egy magasan érkező beadást.

74′ Mehadovićnak borzasztóan fájni kezdett az arca, amikor egy DAC-játékos karja közel került hozzá, majd némi fetrengés után, varázslatosan gyorsan meggyógyult, és elillant a fájás.

Kissé leült a meccs, inkább a középpályán tili-toliznak a csapatok, meg reménytelen kiugratásokkal kóstolgatják a társakat.
Kissé leült a meccs, inkább a középpályán tili-toliznak a csapatok, meg reménytelen kiugratásokkal kóstolgatják a társakat.

70′ Štepanovský lövése ment el keresztben a kapu előtt. Az utóbbi percekben mindkét csapat úgy játszik, mintha beletörődtek volna a végeredménybe.

1 csere - kicsi65′ Sarr helyett Polievka jött a DAC-nál, Pančík helyére pedig Kapor állt be a vendégekhez.

 

1 gól - kicsi63′ Büntetőhöz jutottak a vendégek, és Mehadović be is lőtte.

 

1 gól - kicsi59′ Góóóól!!! Szarka mesterhármast ért el! Szépen hozta magát lövőhelyzetbe, majd helyezve a bal alsóba gurított.

 

59′ Ľupták emelt félmagasan a jobboldalt teljesen üresen érkező Štepanovskýhoz, aki kapásból nagyon nagy gólt akart lőni, de nagyon mellé küldte.

57′ A három gól ellenére, vagy éppen azért, változatlanul a hazai csapat a rámenősebb.

1 sárga_lap - kicsi54′ A meglóduló Ľupták lerántásáért Szöke kapott sárgát. A jó helyről elvégzett szabadrúgás, majd az ismétlés is kipattant a védőkről, de cserében biztos csípett.

 

53Nyugodtan játszik a DAC, azt sugallva, hogy bármi összejön még, az bónusz lesz a szép eredményhez.

Ezen a meccsen búcsúzik az északi tribün, amelyet szeptemberben kezdenek bontani. A háttérben a telihold széles mosollyal örül az eredménynek.
Ezen a meccsen búcsúzik az északi tribün, amelyet szeptemberben kezdenek bontani. A háttérben a telihold széles mosollyal örül az eredménynek.

49′ Pačinda próbált karaterúgás-szerű mozdulattal levenni középen egy mélységi beadást, de kevéssel lemaradt róla.

1 síp - kicsi46′ Elkezdődött a második félidő, a vendégeknél Kochant Szöke váltja.

"Játszik a DAC!" - harsogta a hazai tábor az első félidő végén.
„Játszik a DAC!” – harsogta a hazai tábor az első félidő végén.

1 síp - kicsi45′ Pačinda közeli lövését vágták ki a védők. Ez volt a félidő utolsó mozzanata. 15 perc szünet.

 

1 gól - kicsi41′ Góóól! Štepanovský is jó helyzetben volt mára jobb oldalon, de a védők meglepetésére leadta, Szarka térült-fordult vele, majd kilőtte a kapu szokásos oldalát, ám ezúttal az alsó sarokba célzott, nagyon helyesen.

38′ Ezúttal szerencsére az ellenfélre írhatjuk azt, amit a DAC-cal kapcsolatban számtalanszor elsütöttünk már: elképzelés van a játékában, de a végén, amikor még nagyon kéne egy pontos passz, az sosem jön össze.

36Gurigázósra vették a figurát a sárga-kékek. Egyelőre nem túl hatékony, de legalább megbecsülik a labdát.

33′ Szarka fejére varázsoltak egy beadást, és csak egy kicsit volt pontatlan a varázslat, így a hórihorgas támadó nem ért fel elég magasra. A DAC ügyesen és bátran támad, benne lehet még néhány szép pillanat ebben a meccsben, ha így folytatja.

32′ A DAC védelme jól zár a vendégtámadásoknál.

30′ Brašeň kapott jó indítást a baloldalon, középre adott Szarkának, aki becsúszva kezelte le a labdát, de aztán Kuciak megkaparintotta. Tetszetős akció volt.

A második hazai gólöröm.

 

 

1 gól - kicsi24′ Góóól!!! Szarka léphetett ki tisztán a labdával a jobb oldalon, és ha már Ľuptáknak negyedórája bejött, ő is kilőtte ugyanazt a hosszú felső sarkot!

 

19′ Nagy DAC helyzet maradt ki, Migaľa fejelte ki a zólyombrézói kapuba tartó labdát, az ellentámadásnál viszont Tujvelnek kellett nagyot nyújtóznia, hogy kipiszkáljon a hosszú felsőből egy helyezett lövést.

16′ Straka mentett szögletre egy veszélyes középre adást. A szögletből nem lett semmi említésre méltó.

15′ A gól után a DAC még próbálkozott kicsit, majd visszaállt a meccs az eddig megszokott iramba.

1 gól - kicsi10′ Gól! Ľupták továbbította közelről Štepanovský beadását a hosszú sarokba, vezet a DAC!

 

8′ Most a vendégek kapura szánt lövése ment el keresztben Tujvel kapuja előtt. Nem volt veszélytelen.

7′ Viszonylag unalmasan csordogál a meccs, de az egyik északnyugati állószektorba átköltözött ultrákat ez nem zavarja.

3′ Pačindát futtatták meg a balszélen, de lapos beadását szögletre vágták. A veszélyesen bekanyarodó szöglet mindenki előtt elszállt, a közönség pedig felhördült, érezvén, hogy egy pici beavatkozás is elég lett volna a gólhoz.

1 síp - kicsi1′ Tömött lelátók előtt kezdődött meg a meccs, ránézésre annyi néző van, amennyit csak a Slovan és a Nagyszombat ellen szokhattunk meg.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!