(…) Már Robert Fico is összeköti a tanárok sztrájkját az ellenzékkel. És ezzel hibát követ el. Nagy hibát… Fico kijelentette, hogy csak „hivatalos oktatási szakszervezetekkel” hajlandó tárgyalni. Tehát azokkal, akiknek vezetője Pavel Ondek. Az a Pavel Ondek, aki 2010-ben a Smer választási listáján szerepelt. (…)

 

2012-ben, A Fico-kormány hatalomra kerülése után a dühös tanárok sztrájkot kényszerítettek ki. Ondek szakszervezetei látszólag támogatták őket. Valójában azonban más volt a helyzet. Ondek és szakszervezetei a Ficoval folytatott tárgyalások után kihátráltak a sztrájkból.

 

És pontosan ekkor vesztették el Ondek szakszervezetei a tanárok bizalmát, és új és valódibb tanári kezdeményezések születtek. (…)

 

 hirdetes_300x300  

Ficonak egy dologban igaza van: az oktatási szakszervezetek átpolitizáltak. (…) És a vezetőik a Smer kiszolgálóinak néznek ki. (…)

 

Az amit ma Fico állít, hogy a tanárok új kezdeményezését nem ismeri el (mert hát ellenzékiek) – és Ondek-kel kíván inkább tárgyalni, aki a Smer önkormányzati képviselője – az arrogancia példája, és a szakszervezeteket érintő politikai manipulációé. (…)

 

Aktuality.sk, Dag Daniš: Fico sa poriadne sekol

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!