Ez az incidens pontosan tükrözi Žitňanská természetét, egyben válasz arra a kérdésre is, hogy eljátszhatja-e a Fico kormány elvhű miniszter-asszonyát, és a tisztesség harcosát. (…)

 

Téves az az elképzelés, hogy a Fico kormányban majd ő lesz a rebellis, aki keményen fellép a korrupciós ügyek ellen.  Žitňanskának nem szokása az elvekért vagy a pártért harcolni. Csak saját magáért és a pozícióért küzd. A pártban és kormányban egyaránt.

 

Elvi vitákban, konfliktusokban Žitňanská többnyire a rossz oldalon állt – a Radičová-kormány idején Dzurinda és Miloš üzleteit kendőzte el. Az első eset a Ščurka-ügy volt, amikor Ščurka (aki az SDKÚ nyitrai járási elnöke volt) cégének egyik épületét az adóhivatal bérelte. (…)

 

 hirdetes_810x300  

Žitňanská az SDKÚ elnökségében kialakult vitában Dzurinda, Mikloš, és természetesen Ščurka mellé.

 

A másik eset a Gorilla-ügy volt, melynek kapcsán 2012 elején Radičová szerette volna elmozdítani a helyéről az egyik kulcsemberét, Bubeníkovát, a Nemzeti Vagyonalap elnökét. Žitňanská akkor Radičová ellen lépett fel, és támogatta Bubeníkovát abban, hogy pozícióját megtartsa.

 

(…) Ma már szinte hihetetlenül hangzik, de akkoriban Žitňanská azok közé tartozott, akik megpróbálták a Gorilla-ügyet eltussolni.

 

(…) Aztán jöttek a 2012-es választások, és röviddel azelőtt, hogy az SDKÚ népszerűsége nagyot esett volna, az emberek pedig az utcán tiltakoztak, Žitňanská köpönyeget váltott. (…) Pár héttel a választások előtt váratlanul megkérdőjelezte Dzurinda rátermettségét, és bejelentette, hogy elindul az elnöki posztért (…).

 

Terve, hogy lekarikázza Dzurindát bejött. Köszönhetően annak is, hogy a kampányfinisben nyugdíjba küldte a pártelnököt. (…) Dzurindának röviddel a választások előtt már nem volt ideje válaszolni és vitázni sem. (…)

 

Žitňanská a kampány során a pártot és vezetését is kijátszotta… mindent egy lapra tett fel, saját magára. De a finis így sem jött neki össze: Dzurindát Frešo váltotta, Žitňanská pedig inkább összecsomagolt, és bejelentkezett Bugárnál szolgálatra.

 

A 2016-os választások után pedig Ficonak ajánlotta fel szolgálatait – feltételek és ellenállás nélkül.

 

Aktuality.sk – Komentár Daga Daniša: „Že som tú Žitňanskú nevyrazil z kandidátky“

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!