Ha díjaznák a legrosszabb politikai teljesítményeket, annak legnagyobb esélyese Radoslav Procházka és pártja, a Sieť lennének.

 

Az egykor miniszterelnöki ambíciókat dédelgető párt egy védtelen pofozógéppé vált. Valószínűleg ez így is marad.

 

A legnagyobb probléma a Sieť fejében van. Pontosabban: Procházka fejében. A Sieť régiós szervezeteinek tanácsán alibistának mutatkozott, aki képtelen felelősséget vállalni a hibáiért. És manipulátornak, akinek felülről kell kikényszerítenie az elismerést és a támogatást.

(..)

 hirdetes_300x300  

Az első dolog, amit Procházka a választások után megmagyarázott a pártjának, a hibákért vállalt felelősség volt. Röviden: a tanácsadók hibáztak. És a vezér is hibázott. Abban, hogy hallgatott rájuk.  Állítólag, ha Procházka határozottabb lett volna, a választások jobban sülnek el. Ugyanis tudta, mi a dörgés.

 

Az eredmény: a párt mizériája véget érhet, ha Procházka már nem hagyja, hogy belebeszéljenek neki, És autpritatív módon dönthet.

(..)

Talán fölösleges is megemlíteni, hogy Procházka mennyire ártott pártja kampányának. Ahogy nyilvánosan (..) kijelentette, hogy a Sieť nem lép koalícióba a Smerrel. Aztán mégis ment… És legfőképp azzal,  ahogy a választások után a pártjának és a médiának is hazudott, hogy nem volt semmiféle titkos találkozó a Smerrel a Kormányhivatalban.

(..)
A régiós tanácson történtek az egész párt diagnózisát jelentik. Ha a Sieť egy kicsivel önállóbb lenne a döntéshozatalban, a vezetőség azonnal feladatot vállal. Például a választási kudarc okainak megnevezésében, a felelősség felvállalásában,vagy a a párt összeomlását megakadályozandó terv kidolgozásában.(..)

 

A párt az ellenkezőjét tette. Meghallgatta, hogy egy tévedhetetlen elnök kevesebbet fog egyeztetni. Mert a hibák rajta kívül keletkeztek… és határozottabb lesz. Aztán meghallgatta, hogy az elnök támogatást érdemel a választások utáni lépésekért. És meg is szavazta. (..)

 

Dag Daniš: Prečo sa už Procházka nespamätá

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!