A marrákesi tragikomédiában Bugár és a Most-Hídja abban bízik, hogy a tisztességesség látszatának fenntartásához elég pár jelzés és utalás. Nem, nem elég.

 

Nem működik a fék

 

A Smer és a nemzetiek már semmivel sem tudnak meglepetést okozni. Az ideálokat nem ismerik, a választókat kihasználják, a hatalmat imádják, szégyenérzettel pedig nem rendelkeznek. Ezek régi mechanizmusok a jól beolajozott smeres és SNS-es agyakban és antiagyakban.

 

 hirdetes_810x300  

Bugár és mentőcsapata még mindig a vajmi kevés erkölcsösséggel rendelkező utolsó mohikánok imázsát hordozza magával. Többszöri figyelmeztetés után az utolsó lelkes emberek még mindig azt várják, hogy Bugárék lesznek azok, akik megfékezik a kormánynak azt a civilizációs hanyatlását, amibe ők maguk is belekeveredtek.

 

Nem, a „vészfék“ birtokosai már réges-régen lefütyülik a küldetésüket. Nem húzzák be a vészféket, holott a kormányban maradásra kitalált érveik már egyre kínosabbak és nevetségesebbek lesznek.

 

Bugár politikai mérlegelése azonban nem hanyagolható el. A jelenlegi kormányt ugyanis néhány óra alatt a süllyesztőbe küldhetné. De vajon attól fél, hogy a kormánnyal együtt ő is feledésbe merül?

 

A türelem határa

 

Kinevetni Harakter Urat kevés. Tény, hogy a politikában a karakteresség nem jellemző, s ebben Bugár Béla sem képez kivételt.

 

Kivételesnek az a helyzet számít, amiben ez az egész lejátszódik. Arról az extrémizmusról szóló mítosz, ami a kormány bukására és az előrehozott választásokra leselkedik, hamis. Most a károk minimalizációja van játékban. Ennél se több, se kevesebb.

 

(…)

 

A Most-Híd ellentámadásának másképpen kellene kinéznie, mint a legális házipálinka-főzéssel kapcsolatos hatalmas nagy ötlet. Bátorságra, következetes elnökre és képességre lenne szükség ahhoz, hogy szembenézzenek a történésekkel.

 

Ki tudja, hogyan boncolta fel a választói bázisát Bugár Béla. Tényleg nem talált közöttük senkit, aki értékelte volna a veszett nemzetiekkel folytatott harcot és egy radikálisan új politikai irány kialakítását?

 

Aktuality.skKomentár Ľubomíra Jaška: Bugár si za svoje poníženie môže sám

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!