Nyitókép (illusztrációs kép): bajajallianz.com

 

Manapság egsesek igencsak ízléstelen kedvtelésbe kezdtek. Mi több, visszatérő jelleggel!

 

A Körkép.sk úgy tudja, hogy a kihágásnak minősülő rongálások a járás több településén is előfordultak. Többek között Nyárasdon is, ahol az elmúlt napokban, hetekben többször előfordult, hogy konkrét személyek, az éj leple alatt mások tulajdonában kárt tettek. Szórakozásból, unaloműzés gyanánt, esetleg különböző tudatmódosító szerek hatása alatt.

 

Szégyenteljes cselekedeteik során személygépkocsikat rongálnak, anyagi kárt okozva másoknak. Lehet, nem is tudják, hogy tettükre a büntetőtörvénykönyv konkrét paragrafusa vonatkozik. A károsultak időközben már megtették a kellő lépéseket a hatóságok felé.

 hirdetes_300x300  

 

Fotó: Kálmán Roland

 

 

Gyakori példa, hogy személygépkocsikat rongálnak meg, kárt okozva azok karosszériájában, visszapillantó tükrében. Pedig a gépkocsi nem zavar senkit, tilosban sem parkol.

 

Ideje megértetni a rongálókkal, hogy attól, hogy a jármű nincs teljesen zárt helyen, még nem jelenti azt, hogy bárki nyugodtan kárt okozhat benne.

 

Anyagi kiadást okozva másnak, aki keményen megdolgozott gépkocsijáért, és nincs kidobnivaló pénze. Főleg koronavírus-járvány idején, amikor százak vesztik el munkahelyüket, megélhetésüket, és sokan küzdenek betegségekkel, vírussal, miközben bizonytalanná vált az emberek megélhetése. És ekkor jönnek egyesek, hogy még jobban megnehezítsék mások életét.

 

Illusztrációs kép: blog.autoslash.com

 

 

Az utóbbi napokban Nyárasdon csalók is megfordultak, akik hol autót törtek fel értékeket kilopva belőle, hol időseket csaptak be.

 

 

Az ilyen tapló, neveletlen emberek szüleik gyalázatos bizonyítványai. De amit elhanyagoltak a szülők, azt majd adott esetben megteszi a hatóság.

 

Reméljük, hogy hamarosan kézre kerülnek az elkövetők az emberek pedig fellélegezhetnek, hogy vagyontárgyaikat ismét biztonságban érezhetik.

 

Bárcsak visszatérne az emberség!

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 11 olvasónak tetszik ez a cikk.