Nyitókép: Daimler AG

 

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton több sajtóértesülés szerint istállóváltásra készül és a Mercedestől a nagy rivális Ferrarihoz igazol. Erre a 2024-es szezon után kerülne sor és Carlos Sainzot váltaná.

 

Csütörtökön többek között a Sky TV, amely már kész tényként számolt be az átigazolásról, és az Autosport szakportál is beszámolt a hírről. A Sky szerint a Mercedes-főnök Toto Wolff várhatóan még csütörtökön tájékoztatja az istálló munkatársait. Az Autosport azt írta, hogy a tárgyalások előrehaladott állapotban vannak, és valószínűleg a hét végéig aláírják a szerződést.

 

Az új F1-es szezon február 28-án a Bahreini Nagydíjjal veszi kezdetét. Hamilton 2013 óta van a Mercedesnél, tavaly pedig kétéves szerződést írt alá a 2025-ös szezon végéig. A legfrissebb információk szerint azonban csak az idei szezon végéig marad a német csapatnál. A harminckilenc éves versenyző korábban a McLarennél versenyzett, amellyel első világbajnoki címét szerezte.

 hirdetes_300x300  

 

A DPA német hírügynökség kérdéseire sem a Mercedes, sem a Ferrari nem kívánt válaszolni. Az olasz istálló nemrég jelentette be, hogy új, többéves szerződést kötött a monacói Charles Leclerc-rel, míg a másodpilóta Carlos Sainz szerződése az év végén lejár.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!