Rendkívüli rendelkezéseket vezettek be csütörtökön a pozsony-ligetfalui Szt. Cirill és Metód Kórházban, mivel a meghibásodott fűtőrendszer képtelen kifűteni az egész épületet. Erről a Pozsonyi Egyetemi Kórház tájékoztatott internetes oldalán.

 

Csak a sürgős eseteket fogadják

 

A Szt. Cirill és Metód Kórház nem vesz fel új betegeket a rendkívüli állapot idején, kizárólag a sürgős kórházi ellátásra szorulókat látják el, a nem sürgős eseteket átirányítják egy másik kórházba. Nem vesznek fel betegeket ambuláns és fekvőbeteg ellátásba sem, a már bennfekvő betegeket egészségügyi állapotuk szerint más kórházakba szállítják át (a Ružinov-i Kórházba, L.Dérer Egyetemi Kórházba, Óvárosi Kórházba és a Pozsonypüspöki Specializált Geriatriai Kórházba).

 

 hirdetes_810x300  

Pénteken a rendkívüli állapot értelmében már csak az intenzív egészségügyi ellátásra szorulók maradhatnak a pozsony-ligetfalui kórházban, vagyis csak a legsúlyosabb esetek.

 

Leáll a fűtés a tél kellős közepén

 

Még kedden (2016.1.5.) délután történt meghibásodás a kórház hőellátási alállomásában, aminek okán a fűtőrendszer képtelen kifűteni az egész épületet. A Pozsonyi Egyetemi Kórház szóvivője, Petra Stano Maťašovská szerint az épület fekvőbeteg részlegében 20-22 fok mérhető, de a hiba elhárítása céljából pénteken mindenképp leállítják a fűtést.

 

Körkép.sk, Pravda.sk

Nyitókép: atlas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!