Rögtön felkapta az internet a garamszentkereszti (Žiar nad Hronom) rendőrök intézkedését, melynek az eredménye négy egymásba rohant autó lett. A videó a Facebookon jelent meg, és azt mutatja, ha rendőrautó mögött haladunk, nem árt, ha látnoki képességeink vannak.

A videón 0.40-től érdemes figyelni

 

 

 

 hirdetes_300x300  

 

A videón jól látszik, először úgy tűnik mintha a rendőrök, jobbra szeretnének térni, ám az ellenkező irányba közlekedők között észrevettek egy sötét színű autót, mely kivilágítatlanul közlekedett. Azonnal utána fordultak, mindezt anélkül, hogy a megkülönböztető jelzést használták volna. A mögöttük haladó Mercedes sofőrjének esélye sem volt kikerülni őket. A hirtelen fékezés miatt pedig a rendőrautó mögött haladó sofőrök egymásba szaladtak.

 

Komolyabb sérülést egyikük sem szenvedett, nyilatkozta Mária Faltániová rendőrségi szóvivő az aktuality.sk-nak. A járművekben 500 eurós kár keletkezett. Faltánová azt is elismerte, a rendőrök a hibásak egyértelműen. A rendőrautónak mindenképp úgy kell eljárnia törvénysértés esetében, hogy a közlekedés biztonságát ne veszélyeztessék. Egyúttal, ha nem használ megkülönböztető jelzést, szirénát, a rendőrautó is csak a egy egyszerű közúti járműnek számít, melynek be kell tartania  szabályokat – nem fordulhat meg a kereszteződésben, nem lépheti át a záróvonalat stb.

 

A rendőrautó sofőrje ellen most fegyelmi eljárás indul.

(Facebook)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.